Televizyon Programında Evlenen Çift, Ramazanı Otogar'da Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Televizyon Programında Evlenen Çift, Ramazanı Otogar'da Geçiriyor

Televizyon programında evlenen ancak evlendikten sonra maddi sıkıntılar çeken çift, 2 çocuklarıyla Elazığ'da otobüs terminalinde yaşıyor.

06.07.2015 09:23  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda bir televizyon programında evlenen ancak evlendikten sonra maddi sıkıntılar çeken Erdem- Hatice Fedakar çifti, 2 çocuklarıyla geldikleri Elazığ'da şehirlerarası otobüs terminalinde yaşıyor.

MAHMUT TUNCER EVLENDİRMİŞTİ

Ailelerinin evlenmelerine karşı çıkması ve maddi imkansızlıklar yüzünden 2011 yılında sanatçı Mahmut Tuncer'in sunuculuğunu yaptığı programda evlenerek dünyaevine giren Erdem-Hatice Fedakar çifti, zor günler geçiriyor. Evlendikten sonra Erdem Fedakar'ın işsiz kalmasıyla zor günler geçiren çift, şehir terminalinde, mescitte ve parklarda yaşıyor. Daha önce çeşitli illerde barınmaya çalışan ve iki çocuğunun büyümesiyle sıkıntıları daha da artan çift, Ramazan ayını da Elazığ şehirlerarası terminalinde geçiriyor.

"KİMSEYE MUHTAÇ OLMAK İSTEMİYORUZ"

Evliliklerine ailelerinin karşı çıktığını ve Mahmut Tuncer'in programında evlendiklerini anlatan baba Erdem Fedakar, "2011'de Mahmut Tuncer'e çıktık biz orada evlilik yaptık. Evlilik değil de eşimin ailesi ile barışması için çıktım. Oraya yardım amaçlı çıkmadık. Orada da barışmadılar, eşimle barışmayınca biz o gün bugündür çiftliklerde villalarda çalışıyorduk. Yine çocuklar yokken iyiydik. Yani iş yapabiliyorduk çalışabiliyorduk. Şimdi çocuklardan dolayı sıkıntı oluyor. İstemiyorlar çocuk var diye veya da yetişmiş çocuklu istiyorlar. O yüzden çalışamıyoruz. Ben zaten çiftlik falan istemiyorum. Ben artık kalıcı bir ev ve eşya istiyorum. Ondan sonra zaten çalışır kendime bakarım. Ben sürekli bir yardım da istemiyorum. Büyük şehirde yaşamak daha zor. Biz ondan küçük şehirleri tercih ediyoruz ki toparlayalım. Kendimize gelelim kimseye muhtaç olmadan yaşayalım. Bunun derdindeyiz." diye konuştu.

"4 GÜNDEN BERİ OTOGARDA YATIYORUZ"

Dört gündür Elazığ Otogarı'nda kaldıklarını söyleyen Fedakar, "Burada belediye ve valiliğe de gittik. İkametgâh olmadığı için bir çare bulamadık. Biz birçok ilde bulunduk. Bulunma sebebimiz de yani gezmek değildi. Çiftliklerde, villalarda o tür işlerde çalıştık. Benim sabit bir evim olsun. Yani içinde ufak tefek bir eşyam olsun. Ben o şehir neredeyse o şehirde kalmak istiyorum artık. Çocuklarım büyüyor. İki kızım var. Her gittiğimiz valilikte diyorlar ki üç beş kuruş verelim bu şehirden gidin. Yol paranızı verelim gidersiniz. Benim de o yüzden sosyal yardımlaşmalarda nereye gidersem gideyim her tarafta kaydım gözüküyor. Oradan şu kadar yol parası almışım. Buradan şu kadar yol parası almışım. Ben istemiyorum bunu, dilenci değilim para istemiyorum. Ben bir çözüm istedim onlardan ama onu da yapmadılar." dedi.

"KIZLARIM SOKAKTA ENFEKSİYON KAPTI"

Sokaklarda kalmaktan kızlarının sağlık durumun bozulduğunu ve yaralar çıkmaya başladığını dile getiren Fedakar, "Kızımın kanında enfeksiyon var. Enfeksiyon olduğu için mikrop yani yüzünde ve ellerinde komple yarılmalar oluyor. Artık açılmaya başladı yaraları, sokakta kaldığımız sürece daha da artıyor. Küçük kızımın da yüzünde aynı yaralar çıkmaya başladı. Hani ne kadar da olsa kaldığımız yerler hijyenik yerler değil sokakta yani çocuklarım ondan dolayı da yaraları artıyor." diye konuştu.

"HİÇBİR BABA BU DURUMA DÜŞMEK İSTEMEZ"

Kısa süreli konaklama sağlandığını ifade eden Fedakar, "Belediye kültür müdürümüz var onun sayesinde yemeğimizi yedik iki gün konaklama sağladı. Allah razı olsun ondan. Bunun dışında ötesi yok, yani biz yine otogardayız. Yapacak, gidecek bir yerimiz yok. Elim kolum bağlı çalışacağım ama çocuğumu eşimi nereye bırakacağım. İki tane kızım var, bir eşim var. Ben de yoruldum artık. Ben şu mübarek Ramazan ayında tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Hiçbir baba da bu duruma düşmek istemez. Bana diyebilirler 'gençsin git çalış elin ayağın tutuyor' diyebilirler ama şu anki pozisyonum benim o durumda değil. Ben de istiyorum çalışmak ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Şu an evsizim çocuklar yanımda, eşim yanımda onları bırakacağım yer yok. Gidip de çalışabileceğim bir işim yok." ifadelerini kullandı.

Televizyon Programında Evlenen Çift, Ramazanı Otogar\'da Geçiriyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Televizyon Programında Evlenen Çift, Ramazanı Otogar'da Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • MAVİ: DAHA ÖNCEDE HABER YAPMIŞTINIZ VE YORUMCULAR BUNLARIN GİTTİKLERİ HERŞEHİRDE BÖYLE KENDİNİ ACINDIRIP BEDAVA EV İŞ AŞ YARDIMI ALDIKTAN SONRA ÇALIŞMAYIP KAÇTIKLARINI YAZMIŞLARDI YA NE ÇABUK UNUTUYORSUNUZ 37 4 Yanıtla
  • ombudsman: İşkur a başvursun 1 haftada iş buluyorlar. Tabi beyefendi bulunan işi beğenirse! 29 1 Yanıtla
  • errf: fasa fiso benim babam 54 yasinda gece gunduz yuk indiriyor 29 0 Yanıtla
  • Erhan : Allah yardimci olsun,tum ummeti Muhammade 25 2 Yanıtla
  • TÜRK-İŞ kovboy : Get çalış ulan gençsin Buna kimse yardım etmesin 23 2 Yanıtla
  • hülya: herkesin istediği ev dir onun için 40 yıl çalışıyor insanlar 10 yılda kredi ödüyor öyle 2 gözyaşına ev verilmez... 7 14 Yanıtla
  • fuat: masa başı iş istiyor heralde bizde marabayız gardaş mubarek ayda ayda susuzluktan sıcakta ayıla bayıla çalışıyorum ağacın gölgesinde oturmakla olmaz bu işler mahmutu bekleme boşuna 7 12 Yanıtla
  • şırnaklı: çalış kardeş çalişmayana aş yok 17 2 Yanıtla
  • tırı vırı : duygu sömürüsünden başka bir şey değil gündeliğe giden kadınların 90 tl yövmiyesi var adamda çalışsa geçinirler 12 7 Yanıtla
  • erdoğan: Allah belanı versin akp suriyelileri alfın ülkeye olan Türk vatandaşına oldu hani işsizlik yoktu 11 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı
    13:28 Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı

    Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı. Trafik güvenliği tehlikeye atıldı.

  • Kayseri'de Çevreye Rahatsızlık Verenlere 111 Bin 135 TL Para Cezası
    13:28 Kayseri'de Çevreye Rahatsızlık Verenlere 111 Bin 135 TL Para Cezası

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan Eşref Bitlis Parkı ve çevresinde vatandaşlara rahatsızlık veren 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 26 araca da toplam 78 bin 894 TL trafik cezası kesildi. Toplamda 111 bin 135 TL para cezası uygulandı.

  • Muğla'da Okullar Arası Bisiklet Yarışı Gerçekleştirildi
    13:27 Muğla'da Okullar Arası Bisiklet Yarışı Gerçekleştirildi

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Menteşe ilçesinde düzenlenen bisiklet yarışına 150'den fazla sporcu katıldı. Yarışta minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde mücadele edildi. Dereceye giren sporcular, Türkiye'de düzenlenecek okul yarışlarına katılma hakkı kazandı.

  • Kayseri'de uyuşturucu ticaretinden yargılanan kadın sanık 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
    13:27 Kayseri'de uyuşturucu ticaretinden yargılanan kadın sanık 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

    Kayseri'de sentetik uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla yargılanan kadın sanık, 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığa yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı da getirdi.

  • Ankara'da silahlı soyguncular kuyumcuyu gasp etti
    13:27 Ankara'da silahlı soyguncular kuyumcuyu gasp etti

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde meydana gelen olayda, silahlı ve kar maskeli soyguncular tarafından etkisiz hale getirilen kuyumcu gasp edildi. Soygunu gören bir esnaf, komşusunun ellerinin ve ayaklarının plastik kelepçeyle bağlandığını söyledi. Soygunun ardından kaçan soyguncular ve onlara yardım eden bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Mağdur kuyumcunun sağlık durumu iyi olduğu ve çalınan eşyalarının teslim edildiği belirtildi.

  • CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Meral Akşener'in sözlerini değerlendirdi
    13:27 CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Meral Akşener'in sözlerini değerlendirdi

    CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş'a yönelik sözlerini talihsiz ve nezaket sınırlarını zorlayan bir açıklama olarak değerlendirdi. Erkol, CHP'de tahakküm ve kölelik ilişkisi olmadığını vurguladı.

  • Vanlı dağcılar 2 bin 781 rakımlı dağa tırmandı
    13:25 Vanlı dağcılar 2 bin 781 rakımlı dağa tırmandı

    Rota Doğa Sporları Kulübü üyesi bir grup dağcı, Gevaş ilçe sınırında yer alan 2 bin 781 rakımlı Tazarine Dağı'na keşif tırmanışı yaptı. Van Gölü Havzası'nı tanıtmak ve doğa bilinci kazandırmak üzere etkinlikler düzenleyen Rota Doğa Sporları Kulübü, her hafta farklı bir noktada etkinlik düzenliyor. Zorlu kış şartlarına rağmen yeni zirve keşiflerine devam eden dağcılar, 2 bin 781 rakımlı Tazarine Dağı'na tırmandı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları Fidelerini Dağıttı
    13:25 Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları Fidelerini Dağıttı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, yerli tohumları gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı 'Ata Tohumları' projesi kapsamında elde edilen fideleri ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.

  • Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu
    13:24 Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, Hatay Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Lahit üzerinde mitolojik objeler bulunuyor.


Advertisement