Mersin'de Yalnızca 300 Tane Kiralık Ev Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Mersin'de Yalnızca 300 Tane Kiralık Ev Kaldı

Mersin\'de Yalnızca 300 Tane Kiralık Ev Kaldı

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, "Suriyeliler nedeniyle evlere ilginin aşırı derecede artmasını fırsat bilen yeni tür rantçılar türedi. Bu yüzden yalnızca 300 tane kiralık ev kaldı." dedi.

16.08.2015 10:09  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyeliler, kentte kiralık ve satılık konut fiyatlarını aşırı yükseltti. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Suriyeliler nedeniyle evlere ilginin aşırı derecede artmasını fırsat bilen yeni tür rantçılar türediğini belirterek, "Bu dolandırıcılar, normal fiyata kiraladıkları evleri fahiş fiyata Suriyelilere kiralıyorlar. Mersin bu zamana kadar görmediği bir emlak kriziyle karşı karşıya kaldı." dedi.

KİRALIK VE SATILIK KONUT FİYATLARI AŞIRI YÜKSELDİ!

Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, bir zamanlar 'ucuz emlak kenti' olarak bilinen Mersin'de son dönemde hem kiralık hem de satılık evlerin fiyatlarındaki aşırı yükselmenin nedenlerini İHA muhabirine anlattı. Kentte kiralık ve satılık konut fiyatlarının aşırı yükseldiğini, bunun en büyük sebebinin de Mersin'e gelen Suriyeliler olduğunu söyleyen Madenli, "Mersin'de konut fiyatlarının artmasının sebebi Suriyelilerin buraya gelmesidir. Evlere olan yoğun ilgi beraberinde dolandırıcılığı da getirdi. Dolandırıcılar, normal fiyata kiraladıkları evleri fahiş fiyata Suriyelilere kiralıyorlar. Mersin bu zamana kadar görmediği bir emlak kriziyle karşı karşıya kaldı." dedi.

"MERSİN'DE YAKLAŞIK 300 TANE KİRALIK EV KALDI"

Ev sahiplerinin de evlerini kötü kullandığı gerekçesiyle Suriyelilerden şikayetçi olduğunu dile getiren Madenli, Mersin'de yaklaşık 300 tane kiralık ev kaldığını öne sürerek, "Özellikle önümüzdeki dönem üniversite eğitimi için şehrimize gelecek öğrencilerin aceleci davranması gerekiyor. Aksi takdirde kiralık ev bulmak onlar için çok zor olacak." ifadelerini kullandı.

"MERSİN'DE TUHAF BİR YAPILAŞMA GERÇEKLEŞİYOR"

Öte yandan, Mersin'deki yeni yapılaşma projeleri hakkında bilgi veren Madenli, "Mersin'de tuhaf bir yapılaşma gerçekleşiyor. Yeni konut inşaatları Göçmen'den Mersin'in kuzeyine doğru gerçekleşiyor. Sıfır inşaatların o bölgelere yapılması ev fiyatlarını alabildiğine yükseltti. İkinci el konut talep edenler Güneykent, Yeni Mahalle, Pozcu ve Göçmen semtlerine yöneliyor." şeklinde konuştu.

Mersin'de kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olmasının, insanları ev alıp kiralama yöntemine ittiğini de aktaran Madenli, bundan dolayı birçok kişinin Güneykent Mahallesi ve Yeni Mahalle bölgelerinden ev alarak kiraladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Mersin'de Yalnızca 300 Tane Kiralık Ev Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Aaa: Herkez konuşur akp yapar bu ülkede bu koyunlar oldukça hayat hergün zorlasir 43 2 Yanıtla
  • Gs: Dün anlaştığım ev sahibi bugün ariyor evi başkasına verdim diye.gidip bakıyorum suriyeliye vermiş. Biraz insaf arkadaş biz bu vatanın evlatlariyiz.parayı görünce kendi insanımızı satmayin.unutmayinki aynı şey bizim başımıza gelse bu insanlar bize su bile vermezler... 30 4 Yanıtla
  • OKAN: BETER OLUN BETER SIZ OYUNUZU AKP VERIN DOLDURSUN ARAPLARI TÜRKIYEYE. TÜRKIYEDE SAVAS ÇIKSA SIZI HANGI ÜLKE KABUL EDER 26 5 Yanıtla
  • Yuksek yorum: Suriyeden gelenlerin ellerini kollarini sallaya sallaya dolasmalari kabul edilemez !! Bu siginmacilarin kamp disina asla cikartilmamasi gerekir ! Hani bunlar kamplarda kalacakti ??? Turkiyede adim basi Suriyeli dolu ! Herhangi bir yetkili bu durumu dusunuyor mu??? Vatana millete zarar Tayyip in bir zarari daha ! Adamlar Tek kursun tek asker kaybi vermeden cekirge surusu gibi Turkiyeyi istila ettiler !! Arap Asigi Tayyip in actigi cozumu olmiyan korkunc sorun yumagi ! Din kardesiyiz diyerek sinirlari ardina kadar acarsaniz olacagi buydu .Siz olsaniz herhangi bir bati ulkesinde pasaportsuz istediginiz gibi dolasabilir misiniz ??? Basa bela AKP nin Turkiyenin basina actigi kuyruklu , basa belasi !!! 27 3 Yanıtla
  • : Eskiden gözüm senden baskasini görmezdi simdi her yer suriyeli ;))) 27 3 Yanıtla halit: Pampa cok iyiydi ya 4 0
  • Bülent: İnternette satlık14560 kiralık 2500 tane ev var. 22 3 Yanıtla
  • Kontenjandan Coni: Başaka bir halk gelip burda bizim vatandaşa yaşama zorluğu çıkartıyorsa bu bizim yaptığımız yardım değil enayilik olur. 20 2 Yanıtla
  • arya: yalanınız batsın 14 6 Yanıtla
  • Paşa mersin: Heryer suriyeli gidin istemiyoruz diyeceğim ama yerleştiler bile çok geç 15 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement