Pişmaniye Şeklindeki Kocaeli Stadyumu, Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Spor

Pişmaniye Şeklindeki Kocaeli Stadyumu, Havadan Görüntülendi

Kocaeli'de inşaatı süren ve bittiğinde pişmaniye görünümünde olacak olan 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı.

03.05.2015 09:54  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılan ve hızla yükselen 33 bin kişilik yeni şehir stadyumu, İHA ile görüntülendi. TOKİ tarafından yapılan ve toplamda 150 bin metrekare alan üzerine kurulan stadyumda devam eden çalışmaların havadan çekilen görüntülerinde stadyum inşaatının büyük bir bölümünün tamamlandığı görüldü. Stadyum inşasını sürdüren yüklenici firmadan alınan bilgiye göre ise kaba inşaatın yüzde 75'i, ince işçiliğin yüzde 5'i toplam inşaat işlerinin ise yüzde 25'inin tamamlandığı ifade edildi.

KABA İNŞAATIN YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI

Kaba inşaatının yüzde 75 seviyelerinde tamamladığı ve bittiğinde Kocaeli'nin sembolü olan pişmaniye şeklini alacak olan stadyum şehir için de yeni bir yaşam merkezi olması planlanıyor. Kocaeli Stadyumu'nda toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 33 bin kişi kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak.

YEŞİL VE ULAŞILIR STADYUM OLACAK

Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanılan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli'nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumu'nun çevresine dikilecek yaklaşık 2 bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak. Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak olan stadyumu, D-100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak.

Pişmaniye Şeklindeki Kocaeli Stadyumu, Havadan Görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Pişmaniye Şeklindeki Kocaeli Stadyumu, Havadan Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • hopa08: Kocaeli ve sakarya lazlarındır 6 13 Yanıtla
  • Alex de Souza: Nolacak muteahhit iktidar olursa 3.lig takimina da stad yapilir seyircisiz takima da yapilir. Seyirci yok pasolig olaninda canina okudu stad yapiyolar sacin bakalim paralari sonra utanmadan Kilicdarogluna kaynak soruyolar ya kafayi yiyorum ya. 17 1 Yanıtla
  • PEPE: İKTİDARDAN GİTMEDEN YANDAŞA SON KAZANÇ KAPISI BU STADLAR 8 5 Yanıtla
  • Robben: 3.ligdeki takıma neden böylebir stad yapılır? 0 8 Yanıtla
  • YEŞİLİ KATLETMİŞSİNİZ BREE GAFİLLER: BU DOGAYA NE KADAR DÜŞMAN OLMUŞSUNUZ EY İNSANOGLU. . BREE YERYÜZÜ BETONA DÖNDÜ. . YEŞİLİ TARUMAR ETTİNİZ BREE GAFİLLER 3 4 Yanıtla
  • HODRI MEYDAN: ISMET PASA TADI DEAHA GUZEL . . . . HODRI MEYDAN 6 0 Yanıtla
  • Alırsınız oyu: Siyasi bir karar ile yapılan stat. Lobisi, bakanı, Başbakanı, Cumhurbaşkanı olan iller yaşadı. Diğer iller avcunu yalasın. Bu statları yaparken hangi kıstas alınıyor. Taraftar sayısı mı, İlin nüfusu mu, Takımın hangi ligde oynaması mı. Bence hiç birisi. Yukarıda saydığım nedenler ön planda. 6 0 Yanıtla
  • Hakancan: O stat sadece takıma deil ülkeye Yapılıyor meden Türkiye ye olimpiyat verilmiyor sanıyorsunuz....sözüm bazı dar beyinlilere 4 0 Yanıtla
  • Antiyezid: Evet ayni yapmislar..sanat eseri 0 4 Yanıtla
  • daltanyan: susamlı izmit sokak simidi şeklinde de olabilirdi 0 0 Yanıtla
  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.


Advertisement