Peşmergenin Kobani'deki Görevi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Peşmergenin Kobani'deki Görevi Belli Oldu

Kobani'ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi.

01.11.2014 12:46  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani'ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi. Peşmerge, IŞİD mevzilerini füze ve kartuşa sistemiyle vuracak.

PEŞMERGELER IŞİD MEVZİLERİNİ BOMBALAYACAK

K. Irak'taki Peşmerge güçlerinin üst düzey yetkilileri, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak için giden peşmergelerin, görev alanlarının da belirlendiğini kaydetti. Bir süre önce Almanya ordusu tarafından eğitilen peşmergelerin, Kobani'ye giden grubun arasında yer aldığı kaydedildi. Alman askeri tarafından füze ve kartuşa sistemi eğitimi alan peşmergeler, Kobani'de IŞİD mevzilerini füze sistemiyle bombalayacak. Bunun dışında peşmerge, koalisyon güçleriyle de irtibatı sağlayıp, savaş uçaklarına IŞİD ait mevzilerin nokta yerlerini paylaşacak.

KOBANİ'YE PEŞMERGELERİN SAYISI ARTACAK

İlk etapta Kobani'ye gönderilen peşmegelerin sayısı 150 olarak belirlenmesinin nedeni ise, teknik olarak yaşanan bir takım sorunlardan kaynaklandığı belirtildi. Kürdistan Yönetimi, Kobani'ye gönderecek peşmerge sayısını 2 bin 600 olarak belirlemişti. Yakın bir zamanda ikinci bir grubun da Kobani'ye gönderileceği öğrenildi.

ÖSO İLE BİRLİKTE SAVAŞACAK

Peşmerge'nin Kobani'ye gideceğinin açıklanması üzerine Özgür Suriye Ordusu da asker gönderme kararı aldı. Peşmergenin Türkiye'ye giriş yaptığı gün Kobani'ye 200 kişi gönderen ÖSO, peşmerge ile koordineli bir şekilde savaşacak.

Peşmergenin Kobani\'deki Görevi Belli Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Peşmergenin Kobani'deki Görevi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • dadaşc.c.c.: inşallah peşmergede yok olur kobanideki pkk lılarda şerefsiz millet 11 58 Yanıtla
  • ENSARULLAH: ALLAHIM İSLAMA VE PEŞMERGE YE YARDIM ET. . İNŞALLAH PEŞMERGE ALLAHIN YERYÜZÜNDEKİ ORDUSUDUR . . ALLAH ALLAH DİYEREK ZAVALLILARI KATLEDENLER İŞİD ÇETELERİ ASLA ALLAHIN ORDUSU OLAMAZ. . RAMAZANDA ORUÇ TUTAN PEŞMERGE BİZİM ŞEREFİMİZDİR. . PKK YI İSE ONU RED EDİYORUZ. . BİZ MÜSLÜMANIZ VE MAZLUMLARIN YANINDAYIZ 33 32 Yanıtla
  • zeki: Allah peşmergeye yardım etsin. İnş işidin adı diye bişsey almaz Allahın izniyle. . . 38 18 Yanıtla
  • karabiber: Bunlarda sıcak çatışmaya girecek yürek yok 14 36 Yanıtla
  • Selim Tüfekci: Yorum yok ! 2 6 Yanıtla
  • mehmet tek: Hadi buyrun pkk yandaşları peşmergede fos çıktı en azından sizin gibi etek giyseydiler bak o zaman hem onlara yakışırdı hem kaçmaları kolay oludu. 1 4 Yanıtla
  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement