Orman Arazisine Ev Yapan 100 Aileye 'Evlerinizi Boşaltın' Talimatı - Son Dakika
Güncel

Orman Arazisine Ev Yapan 100 Aileye 'Evlerinizi Boşaltın' Talimatı

Orman Arazisine Ev Yapan 100 Aileye \'Evlerinizi Boşaltın\' Talimatı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde orman vasfını yitirmiş hazine arazisine yıllar önce ev yaptıkları gerekçesiyle mahkeme 100 aileye 1 hafta içinde evden çıkın tebligatı gönderdi.

22.01.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde orman vasfını yitirmiş hazine arazisine yıllar önce ev yaptıkları gerekçesiyle mahkeme 100 aileye 1 hafta içinde evden çıkın tebligatı gönderdi. 50 yıldır aynı mahallede oturduklarını iddia eden aileler duruma çözüm bulunmasını istiyor.

Şehit Mustafa Yağız Mahallesi Tapu Tepesi mevkiinde ikamet eden yaklaşık 100 ayrı ev için Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü orman arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme de ev sahiplerine "Orman sayılan yere ev yaptırmak suretiyle işgal ve faydalanma" suçundan 3 ile 6 bin TL arasında para cezası ve 1 yıl hapis cezası verdi.

Şimdi ise yaklaşık 500 kişi sokağa atılma korkusu yaşıyor. Boşaltın tebligatı gönderilen evler için ise ev sahipleri bu evlerin babaları hatta dedeleri tarafından yapıldığını ve bir çok evin yaklaşık 50-60 yıllık olduğunu belirtiyor. Bu evlerin 2B yasası kapsamına alınması isteyen vatandaşlar konu ile ilgili daha önce bazı milletvekillerinin kendilerine söz verdiğini ancak şu anda kimseye ulaşamadıklarından yakınıyorlar.

Mahkeme tarafından evinizi 1 hafta içinde boşaltın kararı verilen ev sahiplerinden Ahmet Ala (70) isimli vatandaş, "Bize daha önce para cezası verildi. Ardından hapis cezası geldi. Şimdi de evimizden çıkmamız isteniyor. Burası benim babamın yeri. 100 yıldır babam bu topraklarda. Bu mahkeme 100 yıldır neredeydi. Bu soğuk kış günü ben bu yaşlı halimle nereye çıkarım. Nerede yaşarım. Biz kendi yerimizi tekrardan para ile satın almaya da razıyız. Buranın 2B yasası kapsamına alınmasını istiyoruz. Veyahut farklı bir çözüm bulunsun. Ben yetkililerden yardım istiyorum" şeklinde konuştu.

Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü yetkilisi ise konunun bir hukuk sürecinin işlemesi sonucu ortaya çıktığını ve bazı evler için orman arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle mahkeme tarafından boşaltma kararı verildiğini belirtti. Aynı yetkili Tapu Tepesi mevkiindeki bazı evlerin ise Söğütlüdere köyü sınırları içerisinde kaldığını ve dolayısıyla bu evlerin orman arazisinde olduğunun daha önceden belirlendiğini söyledi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Arazisine Ev Yapan 100 Aileye 'Evlerinizi Boşaltın' Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement