Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinde Son Durum - Son Dakika
Güncel

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinde Son Durum

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi inşaatının yüzde 30'luk kısmı bitti.

03.03.2014 08:59  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinin yüzde 30'luk kısmı bitti.


433 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün İHA'ya yaptığı açıklamaya göre, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) otoyol projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda. Projenin Anadolu otoyolu üzerindeki Gebze köprülü kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir çevre yolu üzerindeki mevcut otogar kavşağında son bulduğunu ifade eden yetkililer, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsü inşaatında kuzey ve güney ankraj bölgesinde ankraj bloku kazıları tamamlandı. Şu an beton imalatı sürüyor" dedi.

TÜNEL KAZILARI SÜRÜYOR

Asma köprü güney şantiyesindeki kuru havuzda 1. aşama imalat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren yetkililer, "Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra Mart 2014'de asma köprü kule temelleri nihai konumuna getirilerek, kule keson temellerinin batırılması planlanmaktadır. Asma köprü kule, tabliye ve ana kablo çelik imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam ediyor. Samanlı tünelinde (2 tüp x 3.510 m) 4 ayrı aynada çalışmalar sürüyor. Toplam 6 bin 582 metre (yüzde 94) ilerlendi. Selçukgazi tünelinde (2 tüp x 1.234 m) giriş ve çıkış aynalarında kazık imalatlarının tamamlanmasını müteakip tünel kazı çalışmalarına başlanacak. Belkahve tünelinde (2 tüp x 1.747 m) giriş ve çıkış bölgesinde 3 aynada tünel kazıları devam ediyor. Toplam 300 metre ilerleme sağlandı. Bin 380 metre uzunluğundaki güney yaklaşım viyadüğünde ise temel ve elevasyon seviyesinde çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

"GEBZE'DEN BURSA'YA 12 ADET KÖPRÜ OLACAK"

İmalatı süren 12 betonarme viyadükten V1'den V6'ya kadar olan başlık kirişi ve ön germeli kirişi montaj aşamasında. V7'de ise temel-elevasyon seviyesinde imalat devam ediyor. Yetkililer, "Projenin Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde toprak işleri çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 12 adet köprü, 5 adet üst geçit ve 117 adet küçük sanat yapısında çalışmalar sürüyor" şeklinde bilgi verdi.

YAPIM SÜRESİ 7 YIL

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin yapım süresinin 7 yıl olarak belirlendiğini açıklayan yetkililer, "2015 yılı sonu itibariyle İzmit Körfez geçişi asma köprüsü, Gebze- Gemlik kesimi ve Kemalpaşa-İzmir kesimindeki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimlerinde bugün itibariyle yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı" diye ifade etti.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinde Son Durum
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinde Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • DUYURU: BU KÖPRÜLERDEN BU YOLLARDAN CUMHURİYET PARALEL YAPI PARTİLİLERİ GEÇMESİN. ADAMLARIN ZORUNA GİDİYOR. BİZİM LİDERLERİMİZ NEDEN YAPMADI NEDEN DÜŞÜNMEDİLER BUNLARI DİYE. BÖYLE MUHALEFETE CAN KURBAN 10 YILDIR BAŞBAKAN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORSUNUZ OLMUYOR HALKI KAZANAMIYORSUNUZ. HALK İNSANLAR ARTIK RAHATLIK İSTİYOR İCRAAT İSTİYOR HİZMET İSTİYOR SAYIN CPP PARTİLİLERİ 50 7 Yanıtla
  • erdem sabri: 11 YILDIR EĞER ÇALMASAYDINIZ GEBZEDEN-YALOVAYA DEĞİL VAN A,ANTALYAYA,ERZURUMA KAÇ TANE DAHA KÖPRÜ,YOL,TÜNEL YAPILIRDI,HANGİ ÜLKE 2 tl YE YURT DIŞINA VERDİĞİ BENZİNİ 5 tl YE HALKINA VERSE 60 vergiyle,HANGİ ÜLKE EN PAHALI;GAZ;ELEKTRİK,VERGİ,KDV TOPLASA BU KADAR NELER YAPARDI BİR DÜŞÜNÜN,,AÇLIK SINIRI,YOKSULLUK SINIRI,BU HÜKÜMETİNİZİN AÇIKLADIĞI BİR BAK ,ONDAN SONRA EMEKLİNİN ALDIĞI 900 tl,ASGARİ ÜCRET 800 TL MİLLET AÇ ONDAN SONRA BANA KÖPRÜDEN,TÜNELDEN,YOLDAN BAHSET,BUNLAR MİLLETİN KARNINI DOYURMUYOR,İNSANLAR ÇOLUK ÇOCUĞUNUN KARNINI DOYURMAYA BULAMIYOR,siz mütahitlere iş yaratıp katrilyonları makina ile sayıp kutularda saklayın HIRSIZLAR,bırakın ŞOVU SEÇİMDE GÖRECEKSİNİZ KÖPRÜYÜ 8 45 Yanıtla GİZLİ: ZAMANINDA SENİN AĞA BABALARINDA BU VERGİLERİ ALIYORDU. KENDİ ADAMLARIYLA İHALELER YAPIYORLARDI AMA SONUCUNDA NE OLUYORDU İHALEYİ ALAN FİRMAYA ÖDENEK ÇIKIYOR ADAMLAR PARAYI ALIYOR SONRASI MALUM BİLİYORSUNDUR HERHALDE. FARK BURADA GİZLİ ERDEM KARDEŞ 0 0
  • lazisa: Kesin buda montajdir belki de marmaray da montajdirda millet ruyasinda biniyordur ona 36 8 Yanıtla
  • Abd ab derin devlet: Arkadaşlar şantaj montaj tehdit iftira aşağılama ya devam akparti gitmeli güçlenen tc durdurulması lazım projeleri yatırımları durdurulması lazım eskisi gibi bize bağımlı olacak 34 9 Yanıtla moda: çok güçlendik sorma 5 lirayı geçen benzin ekmek kuş kadar 0.80 lira 80-90 lira pazardan çıkılmıyo köye yılda 4 defa gidiyoduk 3 defa gidermiyiz diye düşünür olduk...en son depoyu 3 sene önce fulllettim 0 0 moda: vergi yükünü benmi getirdim bizi yönetenler getirdi bizi yönettiğini zannedenler getirdi ilkokul mezunu adamı bile getirsen bilir nerden vergi alacağını ne yiyo ne içiyo neye muhtaç hepsine ver vergiyi ver vergiyi sonra olmayan benzinle geç köprüden.... 0 0
  • yasiz: taş üstünde taşı olmayanlar taşlamasın,çatlamasın lütfen.! 26 7 Yanıtla
  • TEŞEKKÜRLER AKP TEĞEKKÜRLER R.T.E: ARKADAŞIM NEYİN HESABINI YAPIYORSUNBUZ SİZ YOK RANTMIŞ YOK ÇOK PAHALIYA GEÇİLECEKMİŞ NE İSTİYORSUNUZ SİZ DEVLET DENİZİN ALTINDAN TÜPGEÇİT YAPAT YOK EFENDİM RANT DEVLET 3. HAVALİMANINI DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANINI YPAR YOK EFENDİM RANT DEVLET KANAL İSTANBUL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTER YOK EFENDİM RANT DEVLET KİRA PARASINA VATANDAŞA EV YAPAR YOK EFENDİM RANT NE İSTİYORSUNUZ SİZ AMACINIZ NE EĞERKİ MODERN BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ GİDİN UGANDAYA KENYAYA NE BİLİM 3. DÜNYA ÜLKESİNE GİDİN ORDA DAHA RAHAT EDERSİNİZ ORASI TAM SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ BİR ÜLKE... 25 4 Yanıtla vatandaş: tabikide senin vergilerinle olacak birde şöyle düşün bu zamana kadar gelen hükümetlerde senin vergilerini alıyordu neden böyle mega projeler yapmıyordu o zamanda dedinmi vergilerim nereye gidiyor diye.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement