Iraklı Komutan ve Ailesine Türkiye Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Iraklı Komutan ve Ailesine Türkiye Kucak Açtı

Iraklı Komutan ve Ailesine Türkiye Kucak Açtı

Irak'ta 2003 yılında başlayan savaşın ardından evini ve ülkesini terk etmek zorunda kalan Iraklı komutan, 11 kişilik ailesiyle Zonguldak'ta yaşam savaşı veriyor.

02.08.2015 10:54  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta 2003 yılında başlayan savaşın ardından evini ve ülkesini terk etmek zorunda kalan Iraklı komutan Maan Şağlan, 11 kişilik ailesiyle Zonguldak'ta komşularının verdiği iki göz odada yaşamlarını sürdürüyor.

Türkiye'ye sığınan Maan Şağlan ve ailesine Zonguldak halkı sahip çıktı. Mahalle sakinlerinin ev vererek yardımda bulunduğu aile, Türk halkına ve hükumetine teşekkür etti.

"IRAK'IN HALİ İYİ DEĞİL"

Ülkesinde intihar saldırılarıyla yaşı küçük büyük herkesin hayatını kaybettiğini ifade eden Şağlan, Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını anlattı. Ülkesinde yaşadıklarını aktaran Şağlan, "Biz öncelerde iyiydik. Hayatımız iyiydi. 2003'te yaşamımız iyiydi. Hükümet iyiydi. Ondan sonra bir şekilde bozulmaya başladı. İntihar olayları başladı. Küçük büyük bırakmadılar. Şimdi Irak'ın hali iyi değil. Başkentin de hali güzel değil. Ben askerlerin başıydım. Benim askerlerim vardı. Düşmanlar biz orada kalsaydık bizi öldüreceklerdi. Sözümüz askerlere bile geçmemeye başladıydı. Buraya gelmek istedik. Birleşmiş Milletler'e gittik. Türkiye'yi gördük. Valiler bize yardım etti. Bize yardımcı oldular." diye konuştu.



"ERDOĞAN ÇOK DİNDAR BİRİSİ"

Beş çocuk babası Maan Şağlan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu övgü dolu sözlerle anlattı. Recep Tayyip Erdoğan'a herkesin ihtiyacı olduğunu söyleyen Şağlan, "Başbakan Davutoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çok teşekkür ediyorum. Erdoğan çok dindar ve Müslüman birisidir. Herkesin Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı var. O çok iyi bir insan. Bizim ailelerin, akrabaların herkesin Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesi gerekiyor. Tam bir İslam'ın iyisi, güvenilir bir insan." dedi.



"DÜŞMANLAR ÇOKTU. KİM OLDUKLARINI TANIMIYORDUK"

Babası gibi asker olan oğlu Ammar Maan ise eşi ve 2 çocuğu ile aynı evde yaşıyor. Irak'ta çok tehdit aldığını söyleyen Ammar Maan, şu ifadelere yer verdi:

"Ben bir Iraklıyım. Ben askerdim. Bana ateş ettiler. Elime, boynuma geldi. Tehdit çok aldım. Askerler öldü. Çok çok mermiler geldi. Düşmanlar çoktu. Kim olduklarını tanımıyorduk. Biz yerimizi terk ettik. İki üç güne kadar kendimizi toparlayıp Türkiye'ye geldik. Türkiye'de her şey güzel, insanlar iyi. Biz çok memnunuz. Recep Tayyip Erdoğan, iyi, mücahit bir insandır. Kendisine teşekkür ediyorum. Davutoğlu'na da teşekkür ediyorum. Zonguldak valisine de teşekkür ediyorum. Mahalle muhtarına da teşekkür ediyorum. Komşulara da teşekkür ediyorum. Biz buraya geldik, komşuların hepsi bize yardım ettiler. Sadece iş arıyoruz. İşsiziz."



Eşinin fırında çalışarak ailesine 150 lira gelir getirdiğini söyleyen baba Maan Şağlan, iş için yetkililere de çağrıda bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iraklı Komutan ve Ailesine Türkiye Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • skorter: Bu zirto bile işi ogrenmis yala tayibi kap ballı işi vay be 17 6 Yanıtla
  • Adanalı : Iraklı bile Başbakan'ı Cumhurbaşkanı'nı sayıyor seviyor siz halen diş bileyin biraz gözünüzü açın gercegi görün 6 5 Yanıtla
  • dd35: asker adam kacarmi topragindan gerekirse canini verir 8 1 Yanıtla
  • ALMAYIN BAŞI BOŞLARI ÜLKEYE: ipini koparını alıyorsunuz türkiyeye.Sanki 75 milyonu doyurduk hiç işsiz güçsüz aç adam yok ülkemizde.Türkiye karışsa biz komşu ülkeye sığınsak bir tekme de onlar vurur bize.Ne kadar enayi saf bir milletiz.Bu mülteciler ülke ekonomisine,altyapıya,güvenliğe zararlar 3 3 Yanıtla
  • Bozo kara: Birileri Türkiye'yi İrak ve Suriye gibi yapmak istiyor Ne yaziki çok az kişi anliyor 5 1 Yanıtla
  • hasan: pkk icin suruyelileride egitin 2 3 Yanıtla
  • Malatyalı: İstanbula gel salak, burda çalışacak işci bulamıyoruz 2 2 Yanıtla
  • gul: siz patlayin geberin herkesin duasi reisimizin arkasindaomrun uzun olsun insallah 3 1 Yanıtla
  • kukuletalı penguen: ABD size demokrasi getirirken gayet mutluydunuz. 2 1 Yanıtla
  • 55: Asker ve polis e de kucak açın sorunlari dinleyin ve giderin 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement