Hayvan Hakları İçin Motorla Türkiye Turu - Son Dakika
Güncel

Hayvan Hakları İçin Motorla Türkiye Turu

Hayvan Hakları İçin Motorla Türkiye Turu

Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcisi Semih İğdigül, barınaklardaki hayvanların bakım sorunu ve sokak hayvanlarının durumuna dikkati çekmek için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında Edirne’ye geldi.

11.09.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcisi Semih İğdigül, barınaklardaki hayvanların bakım sorunu ve sokak hayvanlarının durumuna dikkati çekmek için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında Edirne'ye geldi.

Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, üzerinde 'Hayvanlar için biraz vicdan, biraz merhamet' yazan motosikletiyle hayvan haklarını gündeme taşımak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çıktığı Türkiye turu kapsamında Edirne'ye geldi. Barınaklardaki hayvanların bakım sorunlarına ve sokak hayvanlarının durumlarına dikkat çekmek için yola çıktığını söyleyen İğdiğül, "Sokaktaki küpeli hayvanlardan, sokak hayvanlarından çekinmeyin. Bakın en tehlikeli varlık insandır. İnsandan çekinin hayvandan çekinmeyin ve onları koruyun" dedi.

"O KONUŞAMAYAN CANLARIN SESİ OLARAK YOLLARDAYIM"

Türkiye turu kapsamında yaklaşık 10 bin kilometre mesafe kat ederek bir çok il ve ilçede sokak hayvanlarının sesi olmaya çalıştığını söyleyen İğdigül, şöyle konuştu: "Mersin Erdemli'den çıkarak bütün Türkiye'yi dolaşıyorum. Bugün de güzel kentimiz Edirne'ye geldim. Canlar için uğraşıyoruz, ben hayvan hakları demiyorum. Bizim için can, candır. İnsan da, hayvan da, bitkide candır. Onların katliamlarına dur demek için yollardayım. Ben bir sokak hayvanıyım, bunu gururla söylüyorum. Ben bir sokak köpeğiyim. Sadece ve sadece onların sesiyim. O konuşamayan canların sesi olarak yollardayım. Diyorum ki biz nasıl konuşabiliyorsak, nasıl duyabiliyorsak, nasıl acı hissediyorsak, nasıl seviniyorsak onların da bu hisleri, bu duyguları var. Nasıl acıkıyorsak, nasıl susuyorsak onlarında bu hisleri var. Lütfen bu sessiz dostlarımızın için kapılarımızın önüne bir kap su bir kap yemek konmasını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Duyarsız kalmayalım diyoruz." - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvan Hakları İçin Motorla Türkiye Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement