Görmeyen Gözlere Müzik 'Işık' Oldu - Son Dakika
Güncel

Görmeyen Gözlere Müzik 'Işık' Oldu

Görmeyen Gözlere Müzik \'Işık\' Oldu

Sivas’ta yaşayan görme engelli Hayri Yılmaz, 7 yaşında ritim öğrenerek başladığı müzik sayesinde hayata tutundu.

02.12.2015 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta yaşayan görme engelli Hayri Yılmaz, 7 yaşında ritim öğrenerek başladığı müzik sayesinde hayata tutundu.

Sivas'ta bir okulda devlet memuru olarak çalışan 23 yaşındaki Hayri Yılmaz, 2 yaşında geçirdiği beyin tümörü ameliyatı sonucu gözlerini kaybetti. Tokat'ın ilçesinde yaşayan ailesi, oğullarının tek başına hayata tutunması için onu Tokat'ta bulunan Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okuluna yatılı olarak kaydettirdi. Buradaki öğrenimini tamamlayan Yılmaz, 2007 yılında Sivas'a yerleşti. Görme Engelliler Spor Kulübü'ne yerleşen ve öğrenimine Sivas Lisesi'nde devam eden görme engelli genç, burayı birincilikle bitirerek mezun oldu. Mezun olduğu sene Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliğini kazanan Hayri Yılmaz öğrenimini devam ettirirken, müzik ve spor çalışmalarıyla da uğraşmaya başladı. Atletizm, Halter, Judo dallarında Türkiye dereceleri elde eden Yılmaz, 2012 yılında EKPSS sınavına girerek Seyran Tepe İ.M.K.B. ortaokuluna memur olarak atandı.

HAYALİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ OLMAK

Liseyi birincilik bitirdiğini söyleyen Yılmaz, "Aynı yıl Türkçe öğretmenliği kazandım. Türkçe öğretmenliğini okuduğum sırada sporla da ilgilenmeye başladım. Sporda çeşitli branşlarda uğraştım. Üniversite öğrenimin esnasında açık öğretimden Kamu Yönetimi bölümünü okumaya başladım. Hedeflerim konusunda benim işime yarayacak bir bölüm diye tercih ettim. 3 yıl boyunca hem çalıştım, hem de akşamları okumaya üniversiteye gittim. Memuriyetime devam ediyorum. İnşallah seneye öğretmenliğe geçmeye çalışacağım" dedi.

Engelli bireylere daha faydalı olabilmek için öğretmen olmak isteğini belirten Yılmaz, topluma daha faydalı olmak istediğini aktardı.

Org çaldığını müziğe ayrı bir yeteneği olduğunu ifade eden Yılmaz, "Müzik öğretmenim beni ritimle müziğe başlattı. Okul korosunda ritim çalarak başladım. Org çalmayı seviyorum. Müzik beni çok rahatlatıcı bir niteliği sahip müzik yapmak benim için böyle bir şey" diye konuştu.

Müziğin kendisini sıkıntılı zamanlarda arkadaş olduğunu aktaran Yılmaz, müziğin hayatına neşe kattığını belirtti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görmeyen Gözlere Müzik 'Işık' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement