İzmirli işadamı, Erdoğan'ın Ayakkabılarını Hazırladı - Son Dakika
Güncel

İzmirli işadamı, Erdoğan'ın Ayakkabılarını Hazırladı

Cumhurbaşkanı Gül'ün "Ahmet burada mı?" sorusuyla ünlenen İzmirli işadamı Ahmet Ayakdaş, Köşk için Başbakan Erdoğan'a özel ayakkabı tasarladı.

26.07.2014 11:24  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yurtdışı gezilerinde "Ahmet burada mı?" diye sormasıyla tanınan İzmirli işadamı Ahmet Ayakdaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk için ayakkabılarını şimdiden hazırladı. Ayakdaş, "İnşallah Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu ayakkabıyla beraber 10 Ağustos'ta ellerini havaya kaldıracak" dedi.

ABDULLAH GÜL İLE MEŞHUR OLMUŞTU

Ayakkabıcıların 'Sakıp Ağası' olarak anılan İzmirli işadamı Ahmet Ayakdaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ticaret heyetleri gezisine çıkarken uçağa bindiğinde "Ahmet burada mı?" diye sormasıyla tanındı. Kısa sürede çalışkanlığı ve doğallığıyla siyasilerin sempatisini kazanan Ayakdaş, bugün AK Parti hükümetindeki birçok isme de ayakkabı yapıyor. Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte çıktığı gezilerde kurduğu bağlantılarla ihracat yapmaya başladıklarını belirten Ayakdaş, "2008 yılında kriz nedeniyle mesleği bırakma aşamasındaydım. Ancak o gezilerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni iştahlandırdı ve cesaretlendirdi. O gün de yurtdışına ayakkabı ihraç etmeye başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bana da ayakkabı yapar mısın' dedi. Ona da yaptım. Ondan sonra da Abdullah Gül'ün ayakkabıda gözbebeği olduk. Hep bana gezilerde 'Kaç çift sattın' diye sorardı" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ VESİLE OLDU"

Ayakdaş, önceleri erkek ayakkabısı üretmediklerini, bu konuda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vesile olduğunu söyledi. Kendisinden ayakkabı yapmasını isteyen Erdoğan için kolları sıvayarak erkekler için de üretime başladığını anlatan Ayakdaş, "Aslında erkek ayakkabısı üretmiyorduk. Sağ olsun Sayın Başbakanım sayesinde şu an sadece erkek ayakkabısı üreten üçüncü tesisimizi kuracağız. Onun vesilesiyle erkek ayakkabılarına da aşık olduk" diye konuştu.

"YUMUŞAK BİR AYAKKABI YAPIYORUM"

Başbakan Erdoğan'a Köşk için ayakkabı hazırlayan Ayakdaş şöyle konuştu: "Sayın Başbakanımız'ın bitmeyen enerjisine uygun sağlam, yumuşak bir ayakkabı yapıyorum. Çok gezdiği için ve daha çok koşması için kaliteli bir ayakkabı hazırladık. Cumhurbaşkanı olduğunda görevleri daha da ağırlaşacak. Türkiye'de ve dünyada onu çok önemli görevler bekliyor. İnşallah rahatlıkla giyer. Kendi ellerimle hazırladığım bu ayakkabıyı 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız olarak giymiş olacak. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu ayakkabıyla beraber 10 Ağustos'ta ellerini havaya kaldıracak."

Başbakan Erdoğan'ın ayakkabıda genellikle siyah tercih ettiğini aktaran Ayakdaş, yerli malı konusunda da hassas davrandığını söyleyerek, "Sayın Başbakanımız yerli malı giymeye özen gösterir. Bu el işçiliği ile hazırlanmış bir ayakkabıdır. Başbakanımızın ayağını da yormaz. Çünkü yüzde yüz yerli ve elde yapılmış bir ayakkabıdır" dedi.

"43,5 NUMARA GİYİYOR"

Ayakkabı için üç gün emek harcadığını anlatan Ayakdaş, "Bu en kaliteli dana derisidir. 3 gündür emek harcıyoruz. Başbakanımız 43,5 numara giyiyor. Kaymaması için özel tasarımlar, çalışmalar yapıyoruz. Kesinlikle ne yazın ne de kışın kaymaz" diye konuştu.

Özel olarak tasarlanan ayakkabının 10 Ağustos'ta Erdoğan'ın elinde olacağını söyleyen Ayakdaş, Başbakan'a ayakkabı yaptığı zaman işine bereket geldiğini ifade etti. Devlet bakanlarına da birçok ayakkabı yapan Ayakdaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kendisine bir talep gelmediğini, gelirse değerlendirebileceğini belirtti.

"AYAKKABI YÜZÜNDEN DAYAK YEDİM"

Ayakkabı yüzünden dayak yiyince ayakkabıcı olmaya karar verdiğini aktaran Ahmet Ayakdaş, küçüklüğünde yaşadığı bir anıyı da şöyle anlattı: "İlkokul ikinci sınıftayken okulumuz yürüyerek 1.5 saat uzağımızdaydı. 5 öğrenci gidip geliyorduk. Yolu bir çay kesiyor ve yağmur yağdı mı geçmek çok zor oluyordu. Çayı geçmek için kavak ağaçlarını kullanıyorduk. Ayakkabılarımız ıslanmasın diye de çıkarıyorduk. Arkadaşım ayakkabısını karşıya atmaya çalışırken kavak ağacının dalına çarpıp suya düştü. Ayakkabıyı da çay aldı gitti. Sonra köye vardık. Babam olayı öğrenince 'Arkadaşının ayakkabısını nasıl düşürürsün' diye beni de dövdü. İşte o gün ayakkabıcı olmaya karar verdim."

İzmirli işadamı, Erdoğan\'ın Ayakkabılarını Hazırladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmirli işadamı, Erdoğan'ın Ayakkabılarını Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kral: chp ve mhp lı olupta RECEP TAYYIP ERDOGANA oy verenler yeşıle chp ve mhplı olupta ekmele oy verenler kırmızı 16 19 Yanıtla
  • aslan: Davetiye usulü İhaleyi fazla alıyordur. Erdoğanın kara kaşına kara gözüne hayran değil herhalde. İşadamları çıkarları olmadan kolay kolay bir şey yapmaz 6 3 Yanıtla
  • dogan okur: 650 milyar dolar iyi para devletimizin borcu değil ama devletin dış piyasalara devlet himayesindeki kurumlardan garantili para türkiye ekonomisi yavaşlarsa 1 seçenek paraları alanlar yurtdışına kaçıcak biz savaşıcaz 2 seçenek paraları alanlar kaçmıcak yine biz savaşıcaz 3 seçenek paraları alanlar paraları yerken türkiye bölünücek biz ayaklancaz 4 seçenek paraları alanlar üst tabaka yaşarken krizi biz yaşıyıcaz 5 seçenek biz dış sermayeye köle gibi çalışırken paraları alan üst tabaka bizi güdücek bence 5 seçenelk sen mantıklısıda 5 seçenek bi seçenek daha var var 6 seçenek paraları alanlar hem paraları yiyecek hem kahraman olucak hem melek gibi gözükücek hemde örf adet edep adap saygı sevgi kardeşlik dinimiz hepsini alıcak götürücek 6 2 Yanıtla
  • oyumuz: ben ayakkabıcıyım başbakanın sayasinde işsiz kaldık kalmamın sebebi suriyelileri türkiyeye soktu hattinden fzla suriyelivar adamlar geldiler işimizi elimizden aldılar ben oy verimiyim şimdi rte ye vermem benim gibi çok arkadaş var meslekden hebsi işsiz oyumuz ekmelll beye 5 3 Yanıtla CAN58KAN: İYİ ARTIK 9 PARTİNİN AYAKKABISINI YAPARSIN AÇ KALMAZSIN. . . . . 0 0
  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM tam üyeliği talebini veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement