AS Parti: Şah Fırat Operasyonu Başarılı - Son Dakika
Güncel

AS Parti: Şah Fırat Operasyonu Başarılı

Emekli askerlerin kurduğu AS Parti'nin lideri Kayıkçı, Şah Fırat'a ilişkin "Mesele Irak'ın Kuveyt'i işgalinden sonra başına gelenlerin Türkiye'nin başına gelmemesi. Başarılı operasyon." dedi.

27.02.2015 09:43  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en çok merak ettiği partinin lideri, AS Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı soruları cevapladı, gündeme dair fikirlerini paylaştı.

Aynı zamanda emekli bir astsubay olan Cavit Kayıkçı, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun tahliyesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Şah Fırat operasyonu konusunda, "Mesele karakolun korunamaması değil, mesele Irak'ın Kuveyt'i işgal ettikten sonra başına gelenlerin Türkiye'nin başına gelme riski. Türkiye'nin tüm düşmanları tam da bunu bekliyordu" dedi.

"MESELE KARAKOLUN KORUNAMAMASI DEĞİL"

Aynı zamanda emekli bir astsubay olan Cavit Kayıkçı, Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olma özelliği taşıyan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun tahliyesine yönelik TSK'nın düzenlediği Şah Fırat operasyonunu da değerlendirdi. Kayıkçı, "TSK'nın yaptığı son derece başarılı bir operasyondur. Bu kapsamda TSK komuta kademesini tebrik etmek gerekir. Bir meslektaşımızın intikal esnasında şehit olması ise son derece üzücü ve camiamız açısından kederli olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum" dedi.

"Karakol nakledilmeden korunamaz mıydı? Bir asker olarak düşünceniz nedir?" sorusu üzerine Kayıkçı, "Mesele karakolun korunamaması değil, mesele Irak'ın Kuveyt'i işgal ettikten sonra başına gelenlerin Türkiye'nin başına gelme riski. Kanaatim odur ki Türkiye'nin tüm düşmanları tam da bunu bekliyordu. TSK'nın değil o karakolu korumak, aynı anda Irak ve Suriye'nin tamamına hükmedecek gücü bulunduğu dünyanın malumudur. Suriye bataklığında hiç mi hiç işimiz olmamalı, benim baktığım açı budur. Bu da benim kişisel görüşüm" ifadelerini kullandı.

"CEVAP VERMEK SAYIN GENELKURMAY BAŞKANIMIZIN EN DOĞAL HAKKI"

Kayıkçı, Şah Fırat operasyonu konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasındaki gerilime yönelik düşüncelerini dile getirdi. Kayıkçı, "Demokrasilerde siyasi partilerin muhatabı siyasi partilerdir. MHP liderinin muhatabı da bu kapsamda iktidar partisidir. O açıdan MHP liderinin açıklaması sonrasında Sayın Genelkurmay Başkanımızın cevap vermesi de en doğal hakkıdır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın da MHP Genel Başkanına bu kapsamda söylediği sözler kanaatimce ağır olmuştur. Bu konu daha fazla gündemde kalıp taraflar yıpratılmamalı düşüncesindeyim. MHP önemli bir siyasi harekettir. TSK ise bu milletin göz bebeğidir" dedi.

Muhalefetin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsız davranmadığı" yönündeki eleştirilerini de değerlendiren Kayıkçı, "Gerek Sayın Cumhurbaşkanı, gerekse Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler hakkında basın-yayın organlarında bir demeçte bulunmayız. Başarılı veya başarısız bulduğumuz hususları mektupla kendilerine iletiriz" ifadelerini kullandı.

"YABANA ATILMAYACAK SİVİL GRUBU VAR ARAMIZDA"

AS Parti kurucularının tamamının astsubay olup olmadığına yanıt veren Kayıkçı, "Hayır, ama yarıdan fazlası emekli astsubay. Aramızda subaylar da var, uzmanlar da, polisler ve diğer meslek gruplarından olanlar da var. Yabana atılamayacak oranda siviller de yer alıyor" dedi.

"SİVİL ORDU" DEĞİLİZ

Partinin sloganının medyada zikredildiği gibi "sivil ordu" olmadığını söyleyen Kayıkçı, "Tüzüğümüzdeki logomuzda böyle bir şey mevcut değil. Basın-yayın organları logomuza bu sloganı eklemiş, o şekilde yayımlanmış, bizim de hoşumuza gitti ancak içimizde siviller de olduğu için bu sloganı kullanmayı düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

Kayıkçı, partisinin hangi siyasi yelpazeyi temsil ettiğine yönelik, "Bilinen tanımlamaları kabul etmiyoruz. Sağa yaslanıp dini sömürüp, sola yaslanıp Atatürk'ü sömürmekten daha geçerli bir şey var o da vicdana yaslanmak. Biz bu yelpazenin ne sağında, ne solunda, ne merkezinde, ne de merkez sağ veya merkez solundayız, biz bu yelpazenin vicdan boyutundayız. Hiçbir şekilde de bu tanımlamalara uymayacağız, bu sorulara da cevap vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"SEÇİMLERDE İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ GELDİ"

Diğer partilerin AS Parti'ye olan bakışını açıklayan Kayıkçı, " AK Parti, CHP, MHP dışındaki çoğu parti lideri arayıp tebrik etti. Seçimde işbirliği yapma tekliflerine bulunan çok sayıda siyasi parti oldu" dedi.

Yaklaşan 7 Haziran milletvekili genel seçiminde ittifak yapmayı düşündükleri herhangi bir parti olup olmadığına yönelik açıklama yapan Kayıkçı, "İktidar ya da muhalefet herhangi bir siyasi partiyle açıktan ya da örtülü bir işbirliğimiz söz konusu olamaz. Herhangi bir siyasi hareketi destekleyecek olsak siyasi parti kurmazdık. Kendi yolumuzdan gideceğiz" ifadelerini kullandı.

İktidar-cemaat gerilimine farklı bir boyuttan yaklaşan Kayıkçı, "Hassas bir konu, siyasi tecrübemiz bu konuda yorum yapmaya yetecek düzeyde değil. Temennimiz odur ki, bir an evvel bu konu ülke gündeminden düşsün, ülkenin ihtiyacı olan diğer konular gündeme gelsin. Asgari ücretliler için açlık ve yoksulluk sınırının altında hayat mücadelesi veren kesim için bu soru hiçbir anlam ifade etmez" dedi.

"ASKERİ DERNEKLERLE BİR BAĞIMIZ YOK"

Kayıkçı, AS Parti hakkında en çok merak edilen konulardan olan askeri derneklerin desteğini alıp almadığına yönelik, "Askeri derneklerle bir bağımız yok. Derneklerin siyasete bulaşması kapanma sebebidir. Biz AS Parti olarak gücümüzü camiaların 1/18'inin katıldığı derneklerden değil, onların dışında kalıp onların gittiği yolu benimsemeyen geri kalan 17 katı büyüklükteki kesimden alıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bu kapsamda meslektaşlarınızın hak arama mücadelesine destek olacak mısınız?" sorusuna ise Kayıkçı, "Ben meslektaşlarıma 120 günde haklarını alma sözü verdim. Bu süreden geriye 40 gün kaldı. 40 günde meslektaşlarımız haklarını alamazlar ise, 8 Haziran 2015 sabahı AS Parti, ana muhalefet partisinden daha etkin olacak denilebilir" yanıtını verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE ALGI 'VER KURTUL' ALGISI OLMAMALI"

Çözüm sürecine yaklaşımını açıklayan Kayıkçı, "Bizler askeriz, hiçbir asker savaşla sonuca gitmek istemez. Savaşın yıkıcı yanını askerler sivillere göre daha iyi bilir. Ancak eskiden 'vur kurtul' algısı hakimdi, şimdiki algı 'ver kurtul' algısı olmamalı. İktidar, muhalefet, tüm siyasi partiler bu konuda siyasi menfaatlere değil milli menfaatlere uygun hareket etmeli. Son noktada bizlerin de fikrinin sorulacağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

"Çözüm süreci konusunda hükümetin tezine mi yoksa muhalefetin tezine mi daha yakınsınız?" sorusuna cevap veren Kayıkçı, "İki teze de kendimizi yakın hissetmek durumunda değiliz. Seçimlere girmeyecek, daha yeni kurulmuş bir partinin cevaplayacağı sorular değil bu sorular" karşılığını verdi.

"HALKTAN KOPAN DEĞİL HALKIN İÇİNDE OLAN BİR LİDER"

"Ne zaman sizi ekranların karşısında göreceğiz?" sorusuna Kayıkçı, "Tebdili kıyafetin en güzel kıyafet olduğu düşüncesindeyim. Halk artık halktan kopan değil, halkın içinde olan bir lider özleminde. Ben yüz binlerce kişilik camiada sıradan birisiyim ve öyle olmaya da gayret edeceğim" karşılığını verdi.

Kayıkçı son olarak, "Kimse bu seçimden sonra 'demokrasi elden gidecek, bu seçim son seçim olacak' edebiyatı yapmasın. AS Parti olarak her sandığa iki görevli verecek gücümüz var. Biz bu seçimlerin gözlemcisi, adeta noteri olacağız. Asla bir partiye destek olmayacağız ama şaibesiz seçimin de teminatı olmaya kararlıyız" dedi.

AS Parti Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, 3 Şubat 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na partinin resmen kurulması için başvuruda bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, partinin kuruluş dilekçesinin işleme konulduğunu ve gerekli incelemenin yapıldıktan sonra parti kuruluş dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiğini kaydetmişlerdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bugün resmi internet sayfasının "siyasi partiler" kısmında yayımlamasıyla Türkiye'nin en yeni partisi AS Parti'nin faaliyetlerine başlaması önünde hiçbir engel kalmamış oldu. AS Parti, genel başkanlık çatısı altında yer alan personel, istihbarat, teşkilat, strateji, lojistik ve maliye olmak üzere toplam 30 teşkilat başkanlığı şeklinde yapılandı.

AS Parti: Şah Fırat Operasyonu Başarılı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AS Parti: Şah Fırat Operasyonu Başarılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Selametle: Bı bu salaklar eksikti 13 9 Yanıtla
  • onur bilen: AS parti mantıklı bir yorum yapmış.göz göre göre de kendi askerinizi pazarlık malzemesi yapmanın neresi doğru olurdu.orada durmak yeni bir musul konsolosluğu vakasına neden olabilirdi. 5 15 Yanıtla
  • Ali vanli: Size kim oy verecek as mısınız tasmisiniz 12 6 Yanıtla
  • uyanma zamanı: vatan toprağını korumak şuur meselesi sıvışmak ona siz yorum yapın 9 3 Yanıtla
  • Chpli: CHP LIYIM ORDUYA SAHİP ÇIKTIGI İÇİN OYUM SİZE 5 6 Yanıtla
  • bil68: anlaşılan sizin askerliğiniz henüz bitmemiş. . . 3 8 Yanıtla
  • sivridil: Suluman Asil ve Nıman Şatilmis gibi koltugunuz hazir 6 2 Yanıtla
  • anti faşist: Tek Çare HDP 1 6 Yanıtla
  • j@hotmail.com: EVET BAŞARILI BİR OPERASYON DEĞİL DİYEN NİN ZEKASINDAN ŞÜPHELENİRİM. YANLIŞ DİYENLER ÖMRÜNDE BÖYLR BİRŞEY GÖRMÜŞMÜ ACABA 3 4 Yanıtla
  • vatandaş: Helal olsun akıllı adamın açıklamalarıda akıllıca olur. Sırf muhalefet yapmış olmak için doğruya yanlış demedikleri için ayrıca tebrik ederim . . . 3 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement