Emekli Akademisyen Sokak Hayvanlarına Babalık Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Emekli Akademisyen Sokak Hayvanlarına Babalık Yapıyor

Emekli Akademisyen Sokak Hayvanlarına Babalık Yapıyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı Başkanıyken üç yıl önce emekli olarak Osmaniye’nin Kadirli ilçesine yerleşen Prof.Dr. Sami Günkızıl, yalnız yaşadığı evde kedi ve köpeklerden oluşan 60 sokak hayvanı besliyor.

01.12.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı Başkanıyken üç yıl önce emekli olarak Osmaniye'nin Kadirli ilçesine yerleşen Prof.Dr. Sami Günkızıl, yalnız yaşadığı evde kedi ve köpeklerden oluşan 60 sokak hayvanı besliyor. Beslediği sokak hayvanlarına bağlılığından dolayı 3 yıldır memleketi İzmir'e dönemediğini belirten Günkızıl, gün boyu hayvanlarına keman çalarak rehabilite ettiğini söyledi.

Uzun yıllar Türkiye'de değişik üniversitelerde akademisyenlik yapan, son olarak da Dicle Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden emekli olan Prof.Dr. Sami Günkızıl emekli olduktan sonra ziyaret için geldiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesine yerleşti. Bir süre Kadirli ilçesinde yaşayıp memleketi İzmir'in Urla ilçesine dönmeyi düşünen Prof.Dr. Günkızıl, yaşadığı evin çevresinde bulunan sokak kedileri ve köpekleri beslemeye başladı. Günkızıl, sayıları 60'ı bulan sokak hayvanlarını bırakıp memleketi İzmir'e dönemedi. Emekli maaşının büyük bir bölümünü sokak hayvanları için harcayan Prof.Dr. Günkızıl, beslediği sokak hayvanlarını bırakamadığı ve Kadirli ilçesine yerleşmeye karar verdiğini belirtiyor.

KEDİ VE KÖPEKLER EN ÇOK "BABA" FİLMİNİN MÜZİĞİNİ SEVİYOR

Sami Günkızıl, uzmanlık alanı olduğu kemanı şu günlerde sokak hayvanları için kullanıyor. Evde beslediği kedi ve köpekler arasında hiç kavga çıkmadığını, hayvanları keman sesiyle rehabilite ettiğini belirten Günkızıl, hayvanlarının en çok da ünlü Baba filmi müziği ile sakinleştiğini söyledi. Çoğu zaman ilçede bulunan parklardaki sokak hayvanlarını beslemek içinde mama aldığını belirten Günkızıl emekli maaşının ise bazen yetersiz kaldığını tek isteğinin kedi ve köpekler için mama yardımı olduğunu söyledi.

Beslediği hayvanları bırakıp memleketi İzmir'e gitmesinin de mümkün olmadığını belirten Günkızıl, "Emekli olduktan sonra Kadirli ilçesine geldim. Kalp rahatsızlığım vardı. Kadirli durgun ve sakin bir şehir. Burada kış mevsimi de güzel geçiyor. Yalnız yaşıyorum. Evin çevresinde bulunan sokak hayvanlarına sahip çıkayım derken bir anda beslediğim kedi ve köpeklerin sayısı 60'ı buldu. Her geçen gün çoğalıyorlar. Kediler sokaktaki başka kedileri, köpeklerde diğer köpekleri eve getiriyorlar. Barınağım yok. Onlara yağmurdan korunmaları için naylondan üzeri kapalı bir yer yaptım. Karton kutulardan da yuva yaptım. Bu sayede yaşayıp gidiyoruz. Evimizde kedi köpek kavgası sona erdi. Onlara keman çalıyorum. En çok da ünlü Baba filminin müziğini seviyorlar. Bunlar yüzünden memleketime de dönemedim. Onları yüz üstü bırakıp gitmek istemiyorum. Her şeyleri ile ilgileniyorum. Onlara babalık yapıyorum. Benim yetkililerden tek isteğim bu hayvanlar için mama yardımı olması. Çünkü bazen emekli maaşım yetmiyor. Bütün masraflarını cebimden karşılıyorum" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Akademisyen Sokak Hayvanlarına Babalık Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını sürdürüyor
    18:37 Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını sürdürüyor

    Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Her gün bir iftar davetine katılan Fırıncıoğlu, mahalle ziyaretlerine teravih sonrası da devam ediyor.


Advertisement