Çankaya Köşkü'nün Rengi 21 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sarı-Lacivert - Son Dakika
Spor

Çankaya Köşkü'nün Rengi 21 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sarı-Lacivert

Çankaya Köşkü\'nün Rengi 21 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sarı-Lacivert

Üç dönemdir Beşiktaşlı Cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli Cumhurbaşkanı'nı konuk edecek.

16.08.2014 11:54  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe taraftarı olarak 21 yıl aradan sonra bu ambargoyu sona erdiren isim oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ten itibaren 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e kadar hiçbir cumhurbaşkanı, hangi futbol takımını tuttuğunu açık bir şekilde dile getirmedi. 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Fenerbahçe'yi tuttuğu bilinirken; 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyah-beyaz renklere ilgi duyduğunun öğrenilmesiyle son 3 dönemde Çankaya'nın rengi siyah-beyaz olarak tescillenmişti.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

3 dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü'nde futbol ilgisiyle bilinen ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 91 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk kez, yapılan bir seçimde halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak 21 yıl aradan sonra bu ambargoyu sona erdiren isim oldu.

ÇANKAYA KÖŞKÜ YENİDEN SARI-LACİVERT

Başbakan Erdoğan aynı zamanda, "Türkiye'deki kulüplere eşit mesafedeyim ama tabii ki Fenerbahçe'ye çocukluğumdan beri özel bir muhabbetim var" sözleriyle hatırlanıyor. Kasımpaşa'dan Çankaya'ya uzanan hayatına çok şey sığdıran Erdoğan'ın gençliği futbol ve siyasetle geçti. Siyasetle uğraştığı dönemde futboldan da kopmayan Erdoğan, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü'nde futbola başladı. Erdoğan daha sonra transfer olduğu İ.E.T.T ile 1976'da İstanbul şampiyonluk yaşadı. Bu sırada Fenerbahçe'den teklif gelse de babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemedi. Erdoğan, 12 Eylül Darbesi'yle futbol hayatını noktaladı.

İLHAN CAVCAV TEKLİFTE BULUNMUŞTU

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, geçtiğimiz günlerde Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun açılışında yeşil sahalara dönen Başbakan Erdoğan'a, övgüler yağdırmış, "Başbakanımız siyasetteki formunu, futbolda da gösterdi. Futbolu çok iyi biliyor. Sayın Başbakanımıza 10 milyon Avro transfer teklifinde bulunuyorum. Bizim formamızla çok gol atar ve şampiyon oluruz" açıklamalarında bulunmuştu.

Öte yandan kulislerde yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacağı dile getirilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da Beşiktaşlı olduğu biliniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çankaya Köşkü'nün Rengi 21 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sarı-Lacivert - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • kadir tuğ: Ülkenin başına çöreklendin, Bu ülkeyi kamplara böldün, gerçek yüzünü ne zaman görecekler. 12 5 Yanıtla Mustafa Kemal: peki siz ne zaman biteceksiniz vatan hainleri siz ya körsünüz ya nankör millet uyanışa geçti siiz hala uyuyuun koyun sürüleri sizi 0 0
  • m.ali: Bu millet seni er yada geç tanıyacak, ama ozaman çok geç olacak, Türklüğü yerle bir eden zihniyet. 2. sınıf Türklük kavramını getirdin işini tamamlamak üzeresin. Ülke bölündü bölünecek 13 3 Yanıtla
  • H.BEYLERBEYİ: Sayın dünya lideri bu memlekete hizmet etti karşılığını aldı. cekemeyenler, kıskananlar, vatanın gelişmesinden rahatsız olanlar, polisi tomaları taşlıyanlar, havaalanına yollara karşı olanlar, k. maraş kurucuova tünelini ve diger tünelleri görmeyenler, duple yollardan rahatsız olanlar, denizin 60 m altından yol yapımını istemeyenler, hastanelerde eşit hizmete karşı olanlar, dr icin tam gün yasasından rahatsız olanlar. DAHA NELER NELER İSTEMEYENLER CATLASIN. sayın başbakanım senin başarını kutluyorum bu tuzu kurular hizmetten rahatsız. 2 10 Yanıtla
  • brt: saçmalık . 9 1 Yanıtla
  • erdi: Başbakan mı fenerli güldürmeyin fenere operasyonu kim yaptı oğluyla çıkan konşmalarda feneri çökertmeye çalışan bunlar değilmiydi ! Gerçek fenerli anıtkabirde yatıyor 9 1 Yanıtla Mustafa Kemal: embesile bak sen her okuduğun habere ne inanıyon benin tel. konuşmalarındanda bi tape yaparlar artık çocuk oyuncağı bunlar sen nasıl fenerlisin mal aziz yıldırım yatıp kalkıp dua ediyor Tayyibe hiç mi gazete okumazsın onun sayesinde içeri girmedi 0 0
  • F: YANLIŞ HABER. ÇANKAYANIN RENGİ 90 SENE SONRA SARI KIRMIZI YEŞİL OLDU DENMELİYDİ. 6 0 Yanıtla
  • YENİLMEZ: YENİLMEZ SİLAHŞÖR BAK SENİ NE GÜZEL TAŞLIYORLAR. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN. 1 4 Yanıtla
  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 eksikle mücadele etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.

  • Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor
    11:15 Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor'u konuk edecek. Ligde liderlik koltuğunda bulunan sarı-kırmızılılar, evindeki son maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca, Galatasaray'ın kalecisi Muslera, gol yememe rekorunu kırma şansına sahip. Mauro Icardi ise son 4 maçta 5 gol atarak etkili performansını sürdürdü.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı
    10:56 Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı

    Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında altın madalya kazandı. Hakan Dağ, daha önce de farklı şampiyonalarda farklı branşlarda madalyalar kazanmıştı ve sporla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi
    10:44 Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi. Ankara'da yapılan genel kurula 442 delege katıldı. Aydın, Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi.

  • Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Bocce Gençler İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi
    10:43 Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Bocce Gençler İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi

    Alaçam Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi bocce sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda birinci olan takım, ikinci ve üçüncü takımlarla birlikte madalya ve kupalarını alarak ödüllendirildi. Kaymakam, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ödüller verildi.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.


Advertisement