Burhan Kuzu, Demirtaş'ı, 2015'in Yalan Şampiyonu İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Burhan Kuzu, Demirtaş'ı, 2015'in Yalan Şampiyonu İlan Etti

Burhan Kuzu, Demirtaş\'ı, 2015\'in Yalan Şampiyonu İlan Etti

Selahattin Demirtaş, Burhan Kuzu tarafından HDP'yi kapatma için çalışma yürütüldüğünü iddia etti. Kuzu, Demirtaş'ı, 2015'in yalan şampiyonu ilan ederek cevap verdi.

01.08.2015 15:35  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Burhan Kuzu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Burhan Kuzu'nun özel hukuk avukatlık bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda, dosya hazırlanıyor." açıklamasına sert tepki verdi.

"DEMİRTAŞ'I 2015'İN YALAN SÖYLEME ŞAMPİYONU İLAN ETTİ"

Burhan Kuzu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, partilerini kapatma hazırlığında bulunduğu ve bunun için özel bir hukuk bürosunda çalıştığı yönündeki iddialarını değerlendirdi. Hakkındaki iddiaları sert bir dille yalanlayan Kuzu, "HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yine saçmalamış. Hakikaten olayları saptırma, yalan söyleme konusunda buradan kendisini 2015'in şampiyonu ilan ediyorum" dedi.

"PİŞKİN PİŞKİN YALAN SÖYLÜYOR"

Kuzu, "Benim güya özel hukuk bürom varmış orada da HDP'nin kapatılması için çalışıyormuşuz. Bir defa benim özel hukuk bürom hiç olmadı. Bunu bırakın hiç bürom yok. Bugünde yok dün de yoktu. Evvela bunun altını çizelim. Pişkin pişkin yalan söylüyor" dedi.

"BİRİNİN SUÇU VARSA, BAŞTA KENDİSİ OLMAK ÜZERE ELBETTE YARGILANMALI"

Kuzu, "İkinci husus, parti kapatmaya karşı olduğumu kaç kez televizyonlarda, hatta geçen haftalara dönük bakarsanız en az 7-8 kanalda çok net biçimde ve açık olarak canlı yayınlarda söyledim. HDP bakımından da öyle söyledim. Yani birinin suçu varsa, başta kendisi olmak üzere elbette bunlar yargılanmalı ve ceza da almalıdır. Bu işin başka bir boyutudur. Bunu gayet doğal olarak söylüyoruz" diye konuştu.

"PARTİ KAPATMAYI ZORLAŞTIRALIM DİYEN BENİM"

'Parti kapatmayı zorlaştıralım diyen benim' diyen Kuzu, "Başka bir husus, biz parti kapatmada 2010 yılında bir paket hazırladık. Anayasa değişikliği paketi ve referandumdan geçti. Bir defa o paket içerisinde parti kapatmayı zorlaştıran hüküm vardı. ve o zaman HDP'ye, BDP'ye, milletvekillerini arayarak dedik ki; bakın bizim içimizde bazı arkadaşlarımız olumsuz oy verebilir. Dolayısıyla bu paketten düşebilir. Gelin sizin için de bu çok önemli. Bugüne kadar 5-6 partiniz kapatıldı. Siz de burada bulunun şu paketi geçirelim. Parti kapatmayı zorlaştıralım" şeklinde konuştu.

"HDP KAPATILMAYI YÜZ BİN KEZ HAK ETMİŞTİR"

'HDP Anayasa çerçevesinde kapatılmayı yüz bin kez hak etmiştir' şeklinde konuşan Kuzu, "Biz suç noktasında parti kapatmayı milletin takdirine bırakıyoruz. Millet kapattı mı tam kapatıyor, dehlize attı mı bir daha da kimse çıkaramıyor. HDP'nin kapatılması konusunda kanaatim bakımından ben onu daha önce de söyledim. HDP Anayasa çerçevesinde kapatılmayı yüz bin kez hak etmiştir. Oluşması gereken şartları tamamen gerçekleştirmiştir. Bu ayrı bir konudur. Yani hukuk noktasında baktığımız zaman, milletlerarası hukukun, özellikle Avrupa hukukunun ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesinin kararlarında çok net olarak der ki; 'bir partinin terör örgütüyle bağı varsa', 'o bağını açık açık ifade ediyorsa', 'bu ispatlanabiliyorsa, bu parti kapatılır' der. Bu partide hepsi var."

DEMİRTAŞ: KUZU'NUN BÜROSUNDA PARTİ KAPATMA HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Demirtaş, Burhan Kuzu'nun özel bürosunda partilerinin kapatılmasına yönelik çalışma yürütüldüğünü şu sözlerle iddia etmişti:

"Cumhurbaşkanı'nın danışmanı yapılan eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu. Onun bürosunda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda değil. Onun özel hukuk avukatlık bürosunda parti kapatma hazırlığı yapılıyor şu anda, dosya hazırlanıyor. Amaç da parti kapatmaktan çok, hazine yardımından muaf bırakmak. Mümkünse bu yılın sonuna yetiştirmek. Dokunulmazlıklarla birlikte partiyi büyümeden, genişlemeden ve AKP 'nin önünü kesecek bir pozisyondan alıkoymak. Hukuk devleti olsa burası, çağırır bir başsavcı bunlara sorar. Siz siyasetçisiniz, parti kapatma da olacaksa bu bizim işimiz. Siz niye kendi özel bürolarınızda bir parti ile ilgili dosya topluyorsunuz?

Yarın bu dosyaları götürecek savcıya verecekler. Bu konuda yetkili, görevli savcı kim biliyor musunuz? Bu Şems var ya Şems. Onun akrabası. Ekibi böyle kurmuşlar. Havuz medyasının sahibi, aynı zamanda savcının akrabası. Yargı onlarda, devlet onlarda. İstediğim zaman savaş, istediğim zaman barış yaparım diyecek sözde irade onlarda."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burhan Kuzu, Demirtaş'ı, 2015'in Yalan Şampiyonu İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • mimmo: ESSEGE ALTIN SEMER VURMUSLAR ESSEK YINE ESSEK!!!! BUNUN GIBI ADAM PROF OLSA NE YAZAR FILOZOF OLSA NE YAZAR 17 3 Yanıtla
  • vatandaş: senin gibi yüz tanesi bir Demirtaş edermi en azında hırsızlık damgasını yememiştir ona kurban ol sizler bu adamı çekemiyorsunuz 17 2 Yanıtla
  • Demokrat: Burhan bak kuzu kuzu sus.konuşmak için Erdoğan dan izin aldin mı? Demirtaşa kurban ol. 14 2 Yanıtla
  • Nidya: Ulan Burhan tü senin insanlığına sen ne yüzsüz bi canlısın ya. Sen kimsinki demirtaş gibi bir değere dil uzatıyorsun. Tü sana 13 3 Yanıtla
  • RTE karşıtı: Senin peygamber gibi taptığın liderinin hayatı yalan önce bunları gör. Prof olmuşsun ama üniversite mezunu bile olmayan birinin egolarını tatmin etmek için ne söyleceğinizi bile bilmiyorsunuz yazıklar olsun bu millet sizi asla affetmeyecek. Allah sizi ıslah etsin 8 3 Yanıtla
  • ERBAA: UYAN MİLLET UYAN...AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMA...BALIK HAFİZALİ OLMAYALİM.... HAİN SOLCULAR VE CHP ARKASİNA DHKPC Yİ ALMIŞ... HAİN HDP ARKASİNA PKK Yİ ALMIŞ.... ASKER,POLİS ÖLDÜRÜYORLAR...KİME OY VERDİN İYİ DÜŞÜN... ŞEHİTLERİN HAKKINDA KALMA. 2 7 Yanıtla
  • Gerçek : Demekki hdp en doğru yolda ilerliyor ölene kadar hdp ye çalışıcam canimla malimla Allaha Şükür kazandırdiklarim da az değil ama yetmez tabiki 6 3 Yanıtla
  • RTE karşıtı: Hergün onlarca insan ölüyor adam çıkmış çocukların bile bu zaman da söyleyemeyeceği saçma sapan şeyler söylüyor 7 1 Yanıtla
  • KIZILTEPELİ: Bunlar neyi inkar ediyorsa bilinki bir aya kalmaz hepsi gerçek oluyor. Fuat avni bunların ne halt yediklerini çıkarır nasılolsa 7 1 Yanıtla
  • OKAN: DEMIRTAS ÇOK TEMIZ ÇOK DÜRÜST BIR INSAN. EN AZINDA SIZIN GIBI HIZSIZ DEGIL. 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement