Batırılan Savaş Gemisi Dalış Turizmine Kazandırıldı - Son Dakika
Güncel

Batırılan Savaş Gemisi Dalış Turizmine Kazandırıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde, Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda 3 yıl önce hurdaya çıkarılan 65 yıllık savaş gemisi, dalış turizmini geliştirmek amacıyla batırıldı.

23.01.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde, Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 3 yıl önce hurdaya çıkarılan 65 yıllık savaş gemisi, dalış turizmini geliştirmek amacıyla batırıldı.

Projeyi hazırlayan Silifke Sulama Kooperatifi Kurucu Müdürü Ersin Akdoğan, dalış turizmini geliştirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan hibe izni ile Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 3 yıl önce hurdaya çıkarılan gemiyi Taşucu Limanı'ndan bir yat yardımıyla batırılacak olan bölgeye götürdüklerini Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin ve dalgıçların yardımıyla güvenli bir şekilde geminin batırıldığını söyledi.

Pek çok Ören yeri, kuş cenneti ve muhteşem bir denize sahip olduklarını ancak su altı ve su üstü sporlarında oldukça yetersiz durumda olduklarını ifade eden Akdoğan, "Bunları geliştirmek için 'Neler yapabiliriz' diye düşünürken, araştırmalarımızı yaparken Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı olan SG-113 gemisinin tarafımıza hibe edilmesi için valiliğimiz aracılığıyla talepte bulunduk" dedi.

Taleplerinin kabul edilerek hibe işleminin gerçekleşmesinden son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Akdoğan şunları söyledi:

"Gemide gerekli temizlik işlemleri yapıldı. Doğaya zarar vermemesi için uzun bir çalışma yaptık. Gereksiz materyaller çıkarıldı, yağlar, mazotlar temizlendi. Batık yapılacak alanla ilgili araştırmalarımız ve çalışmalarımızı tamamladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte projeye imza attık. Bizim sit alanlarımız çok fazla. Ören yerleri ve Deniz Altı arkeolojisine de zarar vermemek için birlikte çalışmalarımızı yaptık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan iznimizi aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ilgili çalışmalarımızı da tamamlayarak çeşitli deniz tabiatına yuva yapmak, pek çok canlıya ev sahipliği yapmak üzere ve dalış turizmine katkıda bulunmak üzere gemiyi denize batırdık."

Bu geminin Silifke turizmine büyük katkı sunacağını belirten Akdoğan, "Silifke'de Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 3 yıl önce hurdaya çıkarılan 65 yıllık savaş gemisi, Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne hibe edildi. 22 metre uzunluğunda ki bu geminin batırılması ile birlikte bölgemizde dalış turizmi canlanacaktır. Amacımız Silifke'de dalış turizmine katkı sunmaktır. Yabancı misafirlerimiz bu geminin batırıldığı bölgeye çok rağbet gösterecektir. Aynı zamanda bu alanda olta balıkçılığı da gelişecektir. Bu olay Silifke için son derece önemli bir gelişmedir. Bu gemi 1950'li yıllarda Almanya'dan geldi. Ömrünü tamamlayıp hizmet ettikten sonra hizmetini doldurdu. Bazı resmi yazışmalar sonrası gemiyi Silifke'ye getirdik. Bu geminin bölgemize gelmesinde emeği geçen Prof. Dr. Nebi Bozkurt hocamıza teşekkür ediyorum. Bu gemi Silifke turizmine büyük katkı sunacaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batırılan Savaş Gemisi Dalış Turizmine Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement