Muğla'da Yumurtadan 4 Ayaklı Civciv Çıktı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Yumurtadan 4 Ayaklı Civciv Çıktı

Muğla\'da Yumurtadan 4 Ayaklı Civciv Çıktı

Muğla'da bir çiftçiye ait kümesteki yumurtadan çıkan 4 ayaklı civciv görenleri hayrete düşürdü.

22.05.2015 09:13  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesinde yaşayan Celal Çatalcam'ın kuluçkaya yatan paçalı cinsi tavuğunun yumurtalarından 4 ayaklı civciv çıktı. Civcivlerden birinin 4 ayaklı olduğunu fark eden Çatalçam, şaşkınlık ve korkudan, civcivin durumunu bir süre kimseye anlatamadı.

"YUMURTA ÇİFT SARILI OLDUĞU İÇİN..."

Evinde ilk defa kümes hayvanı beslediğini, daha önce köylerde böyle bir şey yaşanmadığını anlatan Burcu Çatalçam, "Bu durumun neden kaynaklandığını biz de bilmiyoruz. Civcivin yumurtadan çıktıktan sonra 4 ayağı olduğunu görünce çok şaşırdık. Tavuğumuz, küçük bir cins ve yumurtaları da ceviz büyüklüğünde oluyor. Yumurta çift sarılı olduğu için civciv 4 ayaklı doğmuş olabileceğini tahmin ettik" diye konuştu.

"CİVCİVİ ÖLDÜREBİLİR DİYE KİMSEYE SÖYLEMEDİK"

Civcivin sadece arkasında bir yara oluştuğunu, bunun dışında bir sağlık probleminin olmadığını kaydeden Çatalçam, "Civcivimiz inşallah ölmez. Yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. 4 ayaklı bir civcivimizin olduğunu fazla kişiye söylemedik. Çünkü geldiklerinde civcive dokunmak isteyecekler. Bu da hayvanın ölmesine neden olabilir" ifadesini kullandı.

"CİVCİVİN 4 AYAKLI OLMASININ NEDENİ GENETİK BOZUKLUK"

Veteriner Hekim Behçet Düzgün ise insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da genetik bozukluğa bağlı bu gibi durumlar meydana gelebildiğini dile getirdi. Bu tür normalin dışında gelişen durumlara 'anomali' adını verdiklerini söyleyen Düzgün, şöyle konuştu:

"Günümüzde hem insanlar hem de hayvanların organik ve sağlıklı beslenme imkanı bulması zorlaştı. Değişik hormonlar ve katkı maddeleri genlerde değişikliklere sebep olabiliyor. Aileden gelen genetik bir problem olabileceği gibi yapay beslenme ve ilaçlara bağlı olarak da bu tür anomalilerin arttığını gözlemliyoruz. Bu civcivin de bu nedenlerle 4 ayaklı dünyaya geldiğini düşünüyorum."

Düzgün, civcivin genetik bozukluğu nedeniyle yaşıtları kadar yaşamasının güç olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Yumurtadan 4 Ayaklı Civciv Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • SAFRAN: YARADAN DA ŞAŞIRDI 2 38 Yanıtla
  • LEVENT: Bu AKP başımızda olduğu sürece bu ülkeye kıyamet yakındır... 15 18 Yanıtla
  • ZEHIR ZEMBEREK: Allahin hikmeti, bazende ayakkabi kutularindan milyon dolarlar cikiyor.... 5 18 Yanıtla
  • Anti: Antibiyotiğe hormona devam 17 1 Yanıtla
  • TURAN: AKP HİRSİZ DİYORLAR..ULAN BEYNAMAZLAR BU KADAR HİZMET NASİL OLUYOR...DİYELİMKİ HİRSİZ,HAİNLERİ DESTEKLİYECEGİME AKP Yİ DESTEKLERİM..CHP VE HDP HAİNDİR..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYORLAR..BİRAZCİK VATANİNİ,BAYRAĞINI, DİNİNİ SEVEN AKP YE OY VERİR...CHP VE HDP ERMENİ SOY KİRİMİNİ TANİYOR..BEN TÜRKÜM DİYEN BUNLARA NASİL OY VERİR.... 10 6 Yanıtla
  • CİVCİVİ TAYYİP ERDOĞANA SORMAK GEREK: bu ülkeyi hırsızlar haramiler haramzadeler sahte Müslümanlar akçakallar makarnaya kömüre kulluk eden ucuz çakallar memleket işkence edenler maskeli sahte Müslümanlar vatan hainleri olduğu sürece bu memlekette herzaman hayretler olacaktır bunlar 12 yıl oldu geleli bu memlekette acılar bitmedi hergün yeni bir felaketle karşı karşıyayız çünki bunlar sahte Müslümanlar bunlar sadece çalmayı bilen Müslümanlar meleketin neresine bakarsan bak hırsız var devletin hangi birimine gidersen git hırsızlık var birde dönüp kuranı kerimle seçim meydanlarına çıkarsalar başımıza daha taşlarda yağacak kimse merak etmesin. 8 7 Yanıtla
  • Tuhaf: Hormonun geldiği son nokta 13 0 Yanıtla
  • tavukkk: ayy bak sen şu çirkin tavuğa, akraba evliliği yapmış :D 3 8 Yanıtla
  • adanalıyık: bu işin yaradanla ilgisi yok sadece genetik durum 0 11 Yanıtla
  • vay vay sen bak bu işe: ne olacak şimdi bu tavuk olunca onda dört but olacak daha ekonomik 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla 'Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı' düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve elde edilen sonuçlar öğrencilerin bilgi ve becerilerine yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.


Advertisement