Özel Eğitim İmkanı - Son Dakika
Yerel

Özel Eğitim İmkanı

Özel Eğitim İmkanı

Düzce’de Eğitime Destek Ol projesi Proje kapsamında, eğitim öğretim çağındaki 457 öğrenciye destek eğitim odalarında özel eğitim verilecek.

07.04.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de Eğitime Destek Ol projesi Proje kapsamında, eğitim öğretim çağındaki 457 öğrenciye destek eğitim odalarında özel eğitim verilecek. 30 okulun özel eğitim odalarında sınıf ve branş öğretmenlerinden oluşan eğitimciler çocuklara bire bir eğitim verilmesi sağlanacak.

EDOP (Eğitime Destek Ol Projesi) kapsamında yer alan okullarda kaynaştırma eğitimi gören öğrencilerin anne ve babaları için ebeveyn eğitimi seminerleri başlatıldı. EDOP kapsamında 30 okulda tam donanımlı özel eğitim odaları hazırlanarak sınıf ve branş öğretmenleri tarafından özel eğitim verilmesi sağlanacak. Düzce'de eğitim öğretim gören 30 okulda tam donanımlı özel eğitim odaları için alt yapının oluşturulmasının ardından velilere eğitim için de ilk adım atıldı. Seminerin ilk gününe katılan velilere Eğitime Destek Ol Projesi tanıtımı, destek eğitim odalarının tanıtımı, kaynaştırma eğitimi ve entegrasyon, davranış bozuklukları ve öğrenme güçlükleri anlatıldı.

Kaynaştırma eğitimi seminerine katılan veliler Eğitime Destek Ol Projesini beğendiklerine dikkat çektiler. Eğitime katılan velilerden Sevim Cebeci "Kızım dikkat eksikliği ve hiper aktiflikten dolayı tıbbi bir tedavi alıyoruz. Proje çok güzel olmuş gerçekten" dedi.

Yıldız, İsmail Soytürk çifti de "Bizde burada çocuğumuz için varız. Projenin hayata geçmesi iyi olmuş" dediler.

Projeyi çok beğendiğini söyleyen velilerden Arzu Arı ise "Basınında bunu duymayanlara duyurması hakikaten çok iyi" diyerek düşünlerini paylaşırken Hava Metin de "Proje çok güzel inşallah güzelde devam eder istiyoruz" diye konuştu.

EDOP, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği ortaklığında geliştiriliyor.

Eğitime, Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal, Fatih, Namık Kemal, 23 Nisan, TOKİ Mehmet Akif Ersoy, Uzunmustafa, Pakmaya, Mustafa Kemal, İsmetpaşa, Aziziye, Doğanlı Eşref Taşhan, Beyciler, Beyköy, 100.yıl, Atatürk, Avni Akyol, Boğaziçi, Çamköy Fatma Gösterişli, Gölormanı, Yeşiltepe, Musababa, Necmi Hoşver, Rıza Malatyalı, Üskübü, Yunus Emre, İstilli, Konuralp Ortaokulları, Işık İlkokulu ve İstiklal Anaokulu'nun velileri katılacak.

Her okuldan 1 yönetici, 1 sınıf öğretmeni ve 1 branş öğretmeninden oluşan 3'er kişilik ekipler oluşturulacak.

4 gün sürecek olan ebeveyn eğitim seminerine 416 velinin katılım göstermesi bekleniyor. 7 Nisan Pazartesi günü başlayan seminer programı 11 Nisan Cuma günü sona erecek. Görev alacak öğretmenler içinde eğitim programı 14-18 'Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Eğitim İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement