Özel Bankalarda İşten Çıkarma Depremi - Son Dakika
Ekonomi

Özel Bankalarda İşten Çıkarma Depremi

Özel Bankalarda İşten Çıkarma Depremi

Ekonomide yaşanan durgunluk, banka kârlarında yaşanan sert düşüş ve BDDK'nın sektöre zarar veren uygulamalarının faturası çalışanlara çıktı.

29.08.2015 10:54  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda istihdam rekoru kıran bankacılık sektörü son 1 yıldır deyim yerindeyse frene basmış durumda. Sektörün lokomotifi olan özel bankalar şube açma yarışında vites küçültürken personel almaktan ziyade personel çıkarmayı tercih ediyor.

BDDK'nın getirdiği düzenlemelerin sektör kârlarında meydana getirdiği büyük kayıp ve daha da önemlisi 2 yıldır devam eden durgunluk bankacıları temkinli davranmaya itiyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre aralarında Akbank, Finansbank, HSBC gibi devlerin de bulunduğu birçok özel banka son 1 yılda yüzlerce bankacı ile yollarını ayırdı. İşten çıkarmaların önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

44 ŞUBE KAPATTI

Finans sektöründe son 1 sene içinde en fazla personel çıkaran özel banka finans devi Akbank oldu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre son 1 yıl içinde Akbank, 44 şube kapattı ve 1653 çalışan ile yollarını ayırdı.

BANKACILAR ÖZEL GÜVENLİK OLDU

Banka kaynakları işten çıkartılan personelin bir bölümünün özel güvenlik elamanı olduğunu ve bu kişilerin taşeron şirket kadrosuna geçirilmesinden ötürü işten çıkarılan personel sayısının olduğundan fazla göründüğü bilgisini verdi. Ancak bankanın 'stratejik küçülme' planı kapsamında çalışanlarla yollarını ayırma süreci devam ediyor. Banka çalışanlarının verdiği bilgilere göre aybaşından bu yana banka yaklaşık 250 çalışanını işten çıkardı. Akbank koridorlarında yaklaşık 500 çalışanın daha işten çıkarılacağı konuşuluyor.

İŞTEN ÇIKARAN ÇIKARANA

'Stratejik küçülme' planı kapsamında şube kapatan ve personeliyle yollarını ayıran bir diğer dev banka ise Finansbank oldu. Finansbank, son 1 sene içinde 19 şubesini kapatmak zorunda kaldı. Geçen yıl haziranda 13 bin 759 olan personel sayısı da 875 kişi düşüşle 12 bin 884'e geriledi. Türkiye'deki operasyonunu satma kararı alan HSBC bu süreçte 20 şube kapattı ve 211 çalışanına 'yeniden görüşmek üzere...' dedi.

FRANSIZLAR REKOR KIRDI

Fransız bankası Societe Generale Türkiye'de çok bilinen bir banka değil. Buna rağmen 15 şube kapattı ve 146 çalışanına 'Biz artık buradan gidiyoruz, kendinize iyi bakın.' dedi. Anadolubank, 6 şube kapattı ve toplam 214 çalışan ile yollarını ayırdı. Alternatifbank 73 olan şube sayısını 64'e indirdi ve 185 çalışanına 'elveda' dedi.

Son Dakika Ekonomi Özel Bankalarda İşten Çıkarma Depremi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • ...: Kaos yaratmayin 8 16 Yanıtla
  • urfadan: İyi olmuş, vatanın kıymetini bilmezsen , HDP ve CHP ye çalirsan böyle olur. 3 14 Yanıtla
  • Tc Cumhuriyeti: Kahrolsun Akp Mhp Teröristleri 7 9 Yanıtla
  • Krz: Ülkede kriz yavaş adım adım yaşanıyor 10 3 Yanıtla
  • -------007: beter olsunlar insanları sömürmeden başka bi işleri yok faiz lobisi ve pkk bunlar tehlikeli ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ bunları temizler.................................................................................................................................................................................. 12 0 Yanıtla
  • vay başıma: nere gidek 9 0 Yanıtla
  • Vatandas: Banka sahipleri hepsi hortumcuvatandaş mağdur olmuş umurundami bu insanların ailesi var diyen yok olan hep özel sektörde çalışana oluyor kamuda çalışanlar fazla aglamasin hiç olmazsa arkalarında sendikaları var 9 0 Yanıtla
  • Lars: Türkiye finans 380kişi çıkardı. 7 1 Yanıtla
  • Bekir: Bu ülkede her 4 kişiden 1 devletten sosyal yardım adı altında para alıyor özellikle ev hanımlarına devlet çocuk parası bakıcı parası gibi isimler adı altında para veriyor bunların büyük bölümü ilk okulu bitirmemiş hanımlar AKP seçim zamanı eğer biz gidersek bu paraları alamazsınız diye kampanya yapıyor yani para karşılığı oy satın alıyor bana inanmayanlar AKP ye en yakın araştırma şirketlerinin çakışmalarını incelesin AKP aldığı oyun yüzde 70 i ni ev hanımlarından alıyor anlayacağınız seçime zaten yüzde 25 oy ile başlıyor anlayana 5 2 Yanıtla
  • Kk: Ziraat 200 yeni şube açtı rahat olun siz :) 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı
    17:00 Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı

    Bugünkü gazetelerde yer alan 'Kamuoyuna duyurulur' başlıklı ilanda, çocuklar için üretilen Jasmine bebeğin güvensiz olduğu tespit edilerek piyasaya arzının yasaklandığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, ürünün fitalatla ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı ortaya çıktı. Firma, ürünü satın alan müşterilerin iletişim bilgileri vasıtasıyla iade etmelerini istedi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.

  • Safranbolu Belediyesi Taş Ocağı Açtı, Yıllık 6 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak
    16:56 Safranbolu Belediyesi Taş Ocağı Açtı, Yıllık 6 Milyon TL Tasarruf Sağlayacak

    Safranbolu Belediyesi, agrega malzemesi üretmek için hizmete açtığı taş ocağı sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlayacak. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde alt ve üstyapı problemlerini çözen belediye, taş ocağı ile temel malzeme ihtiyacını karşılayacak.


Advertisement