Özdağ: "Madencilerimiz İşsiz ve Aşsız Kalmayacak" - Son Dakika
Politika

Özdağ: "Madencilerimiz İşsiz ve Aşsız Kalmayacak"

Özdağ: "Madencilerimiz İşsiz ve Aşsız Kalmayacak"

4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, hiçbir maden işçisinin işsiz ve aşsız kalmayacağını, kendilerinin ve ailelerinin mağdur bırakılmayacağını kaydetti.

03.12.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, hiçbir maden işçisinin işsiz ve aşsız kalmayacağını, kendilerinin ve ailelerinin mağdur bırakılmayacağını kaydetti.

Madenciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yerin altında çalışan maden işçilerinin takdire şayan bir birliktelik, dayanışma ve çalışma azmi ortaya koyduklarını ifade etti. 4 Aralık Madenciler Gününde başta Soma Maden Şehitleri olmak üzere tüm maden şehitlerini rahmetle andığını kaydeden Özdağ, "Madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümetimiz büyük gayret gösteriyor. İş güvenliği konusunda gerekli adımları atıyor, atmaya da devam edeceğiz. Dünya Madenciler Günü vesilesiyle ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin bu anlamlı ve önemli günlerini kutluyor, Meslekleri uğruna yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

SOMA'DA İŞSİZLİK OLMAYACAK

2014 yılında yaşanan elim kaza sonrası sıkıntıların yaşandığı Soma'da yeni kömür ocakları açıldığını ve açılmaya da devam ettiğini kaydeden Özdağ, " Eynez'deki ocak eksiklerinin tamamlanmasının ardından açılacak. Demir Export'tan verimli olarak bin kişi alarak çalışacak. Vatandaşlarımız bize inansınlar, inşallah Soma'da işsizlik olmayacak" ifadesinde bulundu.

"SOMA İÇİN SÖZÜMÜZÜN TAKİPÇİSİYİZ"

Soma faciası için Başbakanlık tarafından oluşturulan AFAD hesabında 46.5 milyon TL toplandığını ve 301 maden şehidinin yakınlarına 156 bin TL dağıtıldığını kaydeden Özdağ, "Soma'da, Ermenek'te yaşanan maden kazası sonrasında olduğu gibi her maden kazasından sonra madenlerin kapatılmasını isteyenler olacaktır. Ancak madenlerin kapatılması çözüm değildir. Gelişmiş ülkelerde en güvenilir yöntemlerle nasıl maden çıkarılıyorsa, aynı yöntemle madenlerimiz çıkarılmalıdır. Gerekleri yerine getirmeyenlerin gözünün yaşına bakılmamalı ama madenciliği yok etmek üzerine kurulu bir kısır düşünceye de kapılmamak zorundayız. Soma'da yaşanan maden kazasının ardından AK Parti iktidarı olarak mağduriyetlerin giderilmesi için her şeyi yaptık ve ne söz vermişsek onun arkasındayız. Biliyoruz ki tüm mesleklerin kendine has bir zorluğu ve özelliği vardır ama Dünyanın en zor mesleği hiç kuşkusuz madenciliktir. Bu kadar zor bir mesleği icra eden maden işçilerimizin özlük ve sosyal haklarını savunmak, refah seviyelerini yükseltmek ise başlıca görevlerimiz arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Özdağ: 'Madencilerimiz İşsiz ve Aşsız Kalmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Necdet akdemir: Sayın vekilim madenciler için yapılanlar gerçekten güzel ama madenlere girmek çok zorlaştı 10 yıldır olay olan ocakta çalışıyordum şu an işsiz ve mağdurum.Üç tane çocuğum var gerçekten zor durumdayim madenlere gittigimizde kimin gönderdiğini soruyorlar ben bugüne kadar partinizi destekleyen biri olarak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Saygilarimla 0 0 Yanıtla

Advertisement