Özdağ: "Ak Parti Diğerleri Gibi Türkiye'yi İdare Etmedi, Yönetti" - Son Dakika
Yerel

Özdağ: "Ak Parti Diğerleri Gibi Türkiye'yi İdare Etmedi, Yönetti"

Özdağ: "Ak Parti Diğerleri Gibi Türkiye\'yi İdare Etmedi, Yönetti"

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Türkiye’yi idare etmek kolay yönetmek zordur” dedi.

22.05.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, " Türkiye'yi idare etmek kolay yönetmek zordur" dedi. AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idareyi değil yönetmeyi seçtiği için Türkiye düşmanı, iç ve dış şer odakları tarafından çeşitli spekülatif olaylarla karşılaşmak zorunda kaldığını kaydeden Özdağ, "Egemen güçler istiyorlar ki Türkiye'de sürekli iç çatışmalar, kavgalar çıksın, ülke sürekli meşgul edilsin. Çünkü Türkiye'nin güçlü devlet olmasını istemiyorlar" dedi.

EZAN NE ARAPÇA NE DE TÜRKÇE'DİR. RAHMANCA'DIR

AK Parti'nin demokratikleşme, insan hak ve özgürlükleri ile güçlü ülke Türkiye yolunda alternatifi olmadığını belirten tek iktidar partisi olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Bu memlekette kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yasaklatılmak istendi, okutulmak istenmedi. Bu memlekette maalesef ezan Türkçe okutuldu. Ezan ne Arapça'dır, ne Türkçe ne de Kürtçe'dir ezan Rahman'cadır, Allah'ın dilidir. Maalesef bu memlekette bunlara bile tahammül edilmedi. Mekanı cennet olsun Adnan Menderes iktidarına karşı yapılan başlıca darbenin başlıca sebeplerinden birisi Sayın Başvekil Menderes'in ezanı kendi diline tekrar döndürmesidir. AK Parti iktidarı döneminde sadece okullarda değil kamu kurumlarında da, Mecliste de başörtüsü serbest bırakıldı. Eskiden bir Başbakan bunu yapsa idam edilirdi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan direnen bir adam. Birlikte demokrasiyi yerleştirebilmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

IRK YARIŞ ATLARINA MAHSUSTUR

Doğulu, batılı kavramını kabul etmediğini belirten Özdağ, "Doğulu, batılı diye aramıza sürekli bir set çekmemizi istiyorlar. Halbuki hepimiz Doğu'dan geldi. Batı eski tarihlerde bizim değildi ki, Bizans'a aitti. Yunanlılar, Ermeniler yaşıyordu. Biz Orta Asya'dan geldik. 1071 tarihinde Alparslan Hükümdarlığında Bizanslılarla savaştık ve kazandık. Batıya ve diğer bölgelere göç o zaman başladı. Bunun için doğusuyla, batısıyla hepimiz kardeşiz. Hepimiz Allah'ın kullarıyız. Hangi düşünceye, ırka, kavime, millete sahip olursak olalım hepimiz Allah'ın birer kuluyuz. Ben ırk kavramını da kabul etmeyen bir kişiyim. Irk yarış atları için geçerlidir. Ama kişi kavmini sevmekle kınanamaz. Bunun için doğulusuyla, batılısıyla Türkiye'yi hep birlikte zengin ve güçlü ülke yapacağız" dedi.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLANLAR SİYASETÇİ OLAMAZ

Spil Milli Parkının Şehzadeler Belediye Başkanlığı tarafından kiralandığını kaydeden Özdağ, "Bu yerle ilgili teleferik ve 2 otel ihalesini kısa sürede gerçekleştireceğiz. Her hafta 100 bin Manisalı ve diğer illerden gelen vatandaşlarımız bu tabiat parkında piknik yapacak. Maalesef Manisa'da doğru dürüst piknik yapacak yer dahi yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanı 15 milyon TL'yi Bal liginde mücadele eden bir takıma harcamışsın. Bu sene 3. Lige çıktı. 'Bu kadar para harcamasan da 7'den 77'ye herkesin spor yapacağı yerlere yatırım yapsan' diyorum sözümün bitmesinin ardından birileri kalkıyor, 'Kıskanıyor' diyorlar. Ben bunların nesini kıskanacağım. Dünyanın parasını harcamışlar 3. Lige çıkmışlar. Gel diyorum; "Kırmızı köprünün oradan Spil Milli parka kadar olan bir yol var bu yolu sen yap' diyorum. MHP'den bir Milletvekili Adayı kalkıyor, 'Bunu yapma görevi Büyükşehir Belediyesinin değil Ulaştırma Bakanlığı'nın görevi' diyor. Büyükşehir Belediyesine takıldığı için Ulaştırma Bakanlığı yapamıyor ama o Milletvekili Adayı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyor. Şimdi o yazıyı kendisine ulaştıracağım. Bunlar daha kanunları bilmiyorlar, hadi onunla kalsalar yine iyi milleti de ahmak yerine koyuyorlar, o daha vahim. Halbu ki, bilmiyorlar ki bizim milletimiz çok ferasetli bir millet. Her şeyi anlar. Şayet Büyükşehir Belediyesi yapmazsa bu yolu bir formül bulup biz yaparız ama karşımıza engel çıkarsa da bu sorunu teleferikle çözeceğiz" ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ GÖÇ SORUNUDUR

Türkiye'nin göç sorununu yıllardan beri iyi idare edemediğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Türkiye uzun yıllardır göç yaşıyor. Özellikle Doğudan batıya doğru sürekli göç yaşanmış. Orta Asya'dan batıya, Batıdan Avrupa'ya doğru sürekli göç yaşanmış. Bu göçler memuriyet, iş bulma düşüncesi, terör, kan davası ve benzeri sebeplerle gerçekleşirken maalesef her ne kadar göçler yaşansa da bir türlü iyi yönetim gösterilememiş. İnsanlar ne kadar göç yaşasa da imar sorunu bir türlü aşılamamış çünkü planlı imarlaşma yapılamamış. Dolayısıyla insanlar yaşamakta zorluk çekeceği yerlere mahkum bırakılmış ve gecekondulaşmanın önüne bir türlü geçilememiş. Şu anda biz idareciler, bürokratlar ve parlamenterler olarak göçü iyi idare etmemiz gerekiyor bunun için de öncelikle insanların hayat standartlarını yükseltmemiz gerekiyor. Manisa ilimizde de 22 mahallenin imar planı bir türlü çözülemedi. İnşallah bu dönem imar sorununu AK Partili Belediye Başkanlarımız çözecekler. Manisa'da imar sorunu şu ana kadar çözülemediği için ev fiyatları bir hayli yükselmiş durumda. Bu da ister istemez hayat standartlarının daha aşağı çekilmesine ve yaşamın zorlaşmasına yol açıyor" diye konuştu.

KONUTLAR DEPREM RİSKİ DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILMIŞ

Büyükşehir Belediyeler Yasasında aksayan konuları ve sorunları gözlemlediklerini kaydeden Özdağ, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde aksayan kanunları değiştirmek ve iyileştirmek bizim görevimiz. 7 Haziran genel seçimleri öncesinde 17 ilçeyi sürekli ziyaret ediyoruz ve sorunları, talepleri not alıyoruz. Bu sorun ve talepleri Meclise taşıyacağız. İmar planlamasının yapılması ve Belediyeler tarafından yapılacak olan toplu konutlarda özellikle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olurlarsa, evlerinde çoğalması neticesinde kiralar düşecektir. Sonuçta imarda fiyatlar arz talep meselesine göre şekillenir. 40-50 yıl önce konutlar deprem riski düşünülmeden yapılmış. Kentsel dönüşüm proje uygulaması dahilinde 6 Bin Konut sahibi aileleriyle beraber modern evlerde konut sahibi olacak. AK Parti iktidarlarından önce 'Apartmanların altına otopark yapılacak' diye bir yasa çıkartılmış ama yasada bir boşluk fırsat bilinmiş ve müteahhit 50 Bin lira Belediyeye cezasını vererek yapmıyor, Belediyeler otopark yapar diye bir madde daha var. Otomatikman apartmanların altı otopark yapılmamış o yerler ise işyeri, daire, düğün salonu haline dönüştürülmüş. Müteahhitler para üstüne para kazanmış gelinen noktada ise bizler arabaları otopark yapacak yer bulamıyoruz. Bu konuyla ilgili geçen yıl yeni bir ek düzenleme yaptık ve her apartmanın altına mutlaka otopark yapılması konusunda mecburiyet getirdik. AK Parti iktidarı olarak Manisa'ya 546 milyon TL toplu konut ve sosyal donatı yatırımı yaptık. TOKİ öncülüğünde yürütülen planlı kentleşme konut seferberliği kapsamında Manisa ilimize 4 bin 122 konut kazandırdık. Önümüzdeki süreçte de TOKİ aracılığıyla konut sahibi olamayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmanın bahtiyarlığını yaşayacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özdağ: 'Ak Parti Diğerleri Gibi Türkiye'yi İdare Etmedi, Yönetti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement