Özbek Köyü "Şenlik" ile Doldu Taştı - Son Dakika
Yerel

Özbek Köyü "Şenlik" ile Doldu Taştı

Özbek Köyü "Şenlik" ile Doldu Taştı

"Urla Özbek Köyü Geleneksel Deniz ve Deniz Ürünleri Şenliği" muhteşem bir kalabalıkla gerçekleşti.

27.10.2014 14:18  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Urla Özbek Köyü Geleneksel Deniz ve Deniz Ürünleri Şenliği" muhteşem bir kalabalıkla gerçekleşti. Urlalıların yanı sıra İzmir'den de büyük bir katılımın olduğu şenliğe İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Urla'nın balıkçılık ve zeytincilik ile geçinen Özbek Köyü'nün sahilinde gerçekleşen ve Özbek'in deniz ürünlerinin sergilendiği şenliğe Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, Urla Belediyesi Meclis üyeleri, PTT Urla Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, sivil toplum kuruluşlarının Urla temsilcileri, Urla Fotoğraf Kulübü üyeleri, muhtarlar, İzmir Perşembe Akşamı Bisikletçileri katıldılar.

Urla Belediyesi'nin destek verdiği, Özbek Muhtarlığı ve Doğal Sofra Slow Food'un birlikte gerçekleştirdikleri şenliğin diğer destekçileri; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Deniz Ticaret Odası, İzmir İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği, Göztepe Spor Kulübü Urla Yelken Şubesi ve Piri Reis Denizcilik Derneği'ydi.

Şenlik alanında kurulan stantları hep birlikte gezen İzmir Valisi Mustafa Toprak, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Özbek Balık Mezatı'nda yapılan açık arttırmayı birlikte izlediler.

ÖZBEK'İN YÖRESEL ÜRÜNLERİ STANTLARDA YARIŞTI

Özbekli kadınların hazırladığı Özbek'e özgü sübye yemeği, balık çorbası, sardalya flato gibi deniz ürünlerinin yanı sıra keşkek, karaköy katmeri, salyangoz yemeği ve daha birçok yiyecek stantlarda yarıştı. Şenliğe katılanlar bu yöresel ürünleri tatmanın yanında deniz ürünlerinden yapılan ve Özbekli kadınların yaptığı el emeği ürünleri satın alma imkanı da buldular. Urla Üretici Kadın Pazarı ve Urla Sanat Sokağı'nın emektar üyeleri de açtıkları stantları ile şenliğe destek verdiler.

Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nun destekleri ile deniz dibi ve kıyı temizliği yapılan şenlikte deniz temizliğinin önemi vurgulandı. Göztepe Spor Kulübü Urla Yelken Şubesi'nin minik sporcuları da Özbek Denizi'nde windsurf gösterisi yaptılar.

Şenliğe katılanlar Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve İYTE Gastroiyte Kulübü'nün de stantlarını ziyaret ettiler.

"KÖY KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ"

"İYTE Dünya Dansları Kulübü" nün dans gösterileri ve Dokuz Eylül Müzik Klübü'nün şarkıları ile eğlenceli anların yaşandığı şenlikte konuşan Özbek Köyü Muhtarı Işık Erdoğan "Kültürümüzü, doğamızı korumak, köyümüzde deniz ürünlerinin en küçüğünün bile değerlendirildiği farkındalığını yaratmak amacıyla bu şenliği gerçekleştiriyoruz" dedi. Muhtar Erdoğan şenliğe destek veren tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür etti.

"Biz istiyoruz ki kendi kültürümüzü herkese anlatalım" diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar "Stantlardaki her şey bizim kendi ürünlerimiz. Özbek bir balıkçı köyü; sübyeden güveç nasıl olur onu gördük, mezattaki balıklar nasıl satılır hep birlikte izledik. Sahip olduğumuz değerlerimizi korumak, köy kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Geçmişten alarak geleceğe, çocuklarımıza aktarmak istiyoruz. Özbek Şenliği'ne destek veren ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ TOPRAK; "URLA İLÇESİ'NİN, ÖZBEK KÖYÜ'NÜN MARKA OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Bu güzel günde olmaktan onur duyduğunu ifade eden İzmir Valisi Mustafa Toprak "Bazı yerler kendi özelinde markadır. Urla ilçesinin, Özbek Köyü'nün de bunlardan biri olduğunu gördüm. Bizi biz yapan değerleri kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bugün ikisi de kadın olan Urla Belediye Başkanı ve Özbek Muhtarı'nın çok güzel bir iş başardığını gördüm. ve Urla'da bulunan üç üniversitenin Urla ile bütünleştiğini görmek beni çok mutlu etti. Bundan sonra da Urla ve Yarımada'nın hak ettiği güzellikleri yaşayacağına eminim" diye konuştu.

Şenliğin sonunda Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir ve Özbek Köyü Muhtarı Işık Erdoğan şenliğe destek veren katılımcılara teşekkür belgesi verdiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özbek Köyü 'Şenlik' ile Doldu Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement