"Özbek Hoca" Cinayetinde 2 Tutuklama Daha... - Son Dakika
Güncel

"Özbek Hoca" Cinayetinde 2 Tutuklama Daha...

10 Aralık Çarşamba günü Zeytinburnu'ndaki İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği önünde silahla vurularak öldürülen "Özbek Hoca" lakaplı Abdullah Buhari cinayetiyle ilgili soruşturmada 2 kişi daha yakalandı.

15.12.2014 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Aralık Çarşamba günü Zeytinburnu'ndaki İhsan İlmi Hizmetler ve Yardımlaşma Derneği önünde silahla vurularak öldürülen "Özbek Hoca" lakaplı Abdullah Buhari cinayetiyle ilgili soruşturmada 2 kişi daha yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Olay yeri ve çevresinde yapılan güvenlik kamerası kayıtları incelenmesi neticesinde, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Z.M. (27) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca 11 Aralık 2014 tarihinde tutuklanmış ve cezaevine teslim edilmiştir.

Olayın tüm ayrıntıları ile aydınlatılması için MİT ile koordineli yapılan çalışmalarda, cinayete azmettiren S.S. (30) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs Aksaray ilçesinde kaldığı otelde, olaya yardım eden E.A. (36) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs ise Ankara ilinde yakalanmıştır. Olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, silahı ateşleyen şüpheli şahsın kaçış güzergahı ve görüntüleri tespit edilmiştir.

14 Aralık 2014 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslar E.A. ve S.S. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İKİSİ DE AZMETTİRİCİ

Özbek vatandaşı olduğu belirtilen 2 kişinin "azmettirici" olduğu iddia ediliyor. Tetikçi olduğu açıklanan 27 yaşındaki Çeçen asıllı Rus vatandaşı Z.M. ise cinayetten 1 gün sonra yakalanmış, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Özbek Hoca' Cinayetinde 2 Tutuklama Daha... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor
    11:44 Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. El sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanlarında eğitim alan kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Ayrıca, kursiyerlerin çocukları da merkezdeki oyun alanında el becerileri kazanıyor.

  • Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı
    11:43 Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı

    Bulgaristan'ın Sevlievo şehrinde bulunan 250 yıllık Eski Selvi Camisi, yangın ve doğal afetler nedeniyle uzun süredir kapalıydı. Duyarlı vatandaşların bağışlarıyla restore edilen cami, törenle yeniden ibadete açıldı. Caminin restorasyonuna Türk ve Müslüman kökenli birçok kişi destek verdi. Cami, Bulgaristan'da Türk ve Müslüman toplumunun kültürel mirasını koruma çabalarının bir örneği olarak önem taşıyor.

  • Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, tarihi Kov Kalesi'nde incelemelerde bulundu
    11:40 Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, tarihi Kov Kalesi'nde incelemelerde bulundu

    Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Esenyurt köyünde muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra tarihi Kov Kalesi'nde inceleme yaptı. Kov Kalesi, kentin önemli turizm destinasyonlarından biridir.

  • Ankara'da kumar oynatan iş yeri sahibine adli işlem yapıldı
    11:39 Ankara'da kumar oynatan iş yeri sahibine adli işlem yapıldı

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak ilçesindeki bir iş yerinde kumar oynandığını tespit etti. Yapılan operasyonda, şarj aleti görünümlü oyun makinesi ele geçirildi ve iş yeri yetkilisi hakkında adli işlem başlatıldı. Oyun makinesi ve içerisindeki para muhafaza altına alındı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 eksikle mücadele etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor
    11:38 Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzalayarak üreticilere 500 balya kaba yem dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, yem bitkisi ekimi yaparak çiftçilere destek oldu.

  • Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar
    11:36 Geleceğini çöpe atma dediler, tonlarca şişe topladılar

    Düzce'de üniversite öğrencilerinin konakladığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü yurtlarında başlatılan proje çerçevesinde 30 ton atık plastik şişe toplanılarak, geri dönüştürüldü.


Advertisement