Öz İletişim-İş Sendikası Urfalı Başkana Emanet - Son Dakika
Güncel

Öz İletişim-İş Sendikası Urfalı Başkana Emanet

Öz İletişim-İş Sendikası Urfalı Başkana Emanet

Öz İletişim-İş Sendikası birinci Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan seçim sonrasında sendika genel başkanlığına Mehmet Nur Güllüoğlu seçildi.

08.10.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz İletişim-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleştirildi.

Genel Kurula Konfederasyon Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Öz Ağaç-İş Genel Başkanı Eyüp Karederili, Oleyis Genel Başkanı Vedat Böke, Sağlık-İŞ Genel Başkanı Yavuz Aksanoğlu, Öz Toprak-İş Genel Başkanı Metin Özmen, Sendikamız Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman kart, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, Genel Başkan Danışmanları Av. Hüseyin Öz ve Zahit Kılıç, TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Kaplan, TÜRKSAT Bilişim, Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörü Ahmet Arslanpınar, TÜRKSAT Basın Müşaviri Ünal Özdem ve delegeler katıldı.

'HAK-İŞ'İN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ'

Kongre sonrası ekibine teşekkür eden Mehmet Nur Güllüoğlu, "Öncelikle Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanlığı görevinde beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Güveninize her zaman olduğu gibi layık olacağımdan şüpheniz olmasın. Bundan böyle mücadelemizi ve hizmetlerimizi Hak-İş bünyesinde çok daha güçlü olarak sürdüreceğimize inanıyorum. İnşaallah, Hak-İş'in gücüne güç katacağız. Zaten katılma kararı hepimizin ortak düşüncesi idi, gerçekleşti. Bünyesine katıldığımız Hak-İş; Türk ve dünya sendikal hareketine bir alternatiften ziyade, yeni ve yerli bir anlayış, yeni bir soluk, yeni düşünüş ve yeni duruştur. Hak-İş ilkelidir, çünkü felsefesinden taviz vermemiştir. Değerlerinden vazgeçmeden tarihi bir yürüyüş gerçekleştirmektedir. Tutarlıdır, çünkü söz ve eylemleriyle güvensizlik oluşturmamıştır. Faydacıdır, çünkü salt üyelerini değil, tüm emekçileri gözetmektedir" dedi.

'HAK-İŞ İLKELİ, TUTARLI VE FAYDACIDIR'

Genel Kurulda konuşan Konfederasyonumuz Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş'in ilkeli, tutarlı ve faydacı sendikacılık yaptığını söyledi.

Hak-İş'i kuruluş felsefesi itibariyle, Hz. Peygamber döneminde Mekke'de toplumsal düzeni sağlamak ve haksızlığa uğrayanların hakkını aramak amacıyla kurulan Hılfıl Fudul cemiyetine benzeten Arslan, "Hılfıl Fudul, büyük-küçük, zengin-yoksul, siyah-beyaz fark gözetmeksizin bütün insanların hakkını arıyor, hizmet üretiyordu. Hak-İş'in çıkış noktası da budur. Dünyanın neresinde olursa olsun, diline, dinine, mezhebine; ırkına, rengine bakmazsızın, yeryüzündeki mağdur ve mazlum olan herkesin bizden alacaklı olduğunu düşünüyoruz. Onların haklarının alınması noktasında sorumluluk hissediyoruz. Çünkü tüm emekçilerin bizden beklentisi var" diye konuştu.

'HAKKIN ÖLÇÜSÜNÜ İŞVERENLER BELİRLEMEMELİ'

Günümüzde pek çok emekçinin ilkel koşullarda, yetersiz ve gülünç ücretle çalıştırıldığını vurgulayan Genel Başkan Mahmut Arslan, asgari ücretle çalıştırılanların modern köle olarak bile tanımlanamayacağını söyledi.

Öz İletişim-İş Sendikası'nı Hak-İş'i tercihinden dolayı tebrik eden Arslan, "Niyetiniz hayır, akıbetimiz de hayırlı olsun. Sizden büyük başarılar bekliyoruz. Yolunuz açık, genel kurulunuz hayırlı olsun. Kölenin sahibi, onun yiyecek, giyecek ve barınma ihtiyacını karşılıyordu. Oysa bugün asgari ücret denilen ve hatta pek çok işyerinde bu ücretin bile altında rakamla çalışan emekçiler, taşeron emekçileri ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Hakkın ölçüsünün işverenler ve mevzuatın belirlediği sistem, eksik, yanlış ve adaletsizdir" diyerek Urfalı Başkan Mehmet Nur Güllüoğlu ve ekibine başarılar diledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öz İletişim-İş Sendikası Urfalı Başkana Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.


Advertisement