Oyuncuların Aldığı Para Helal Olsun! - Son Dakika
Magazin

Oyuncuların Aldığı Para Helal Olsun!

Oyuncuların Aldığı Para Helal Olsun!

'İki Kafadar-Chinese Connection' Adlı Filmde Rol Alan Sinan Engin, Oyunculuğun Zor Olduğunu...

12.10.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekranlarda yaptığı iddialı açıklamalarla spor dünyasının renkli simalarından olan Sinan Engin, oyunculuğa el attı. Engin, dün gösterime giren 'İki Kafadar-Chinese Connection' isimli filmde 'Cabbar Çakar' karakterini canlandırdı. İlk kez kamera karşısına geçen Engin; hayranı olduğu Şahan Gökbakar'ın 'Recep İvedik' filmlerinde de rol alabileceğini söylüyor. Ünlü futbol adamı ile sinema deneyimini ve özel hayatını konuştuk.

'ALLAH SANA AKIL VERSİN!'

'İki kafadar-Chines Connection' isimli filmde rol aldınız. Oyunculuk yapmaya nasıl karar verdiniz?

Sinemayı çok seviyorum; film izleyerek kafamı boşaltıyorum. Ancak oyunculuğa hiç merakım olmadı. Bundan önce de oyunculuk teklifi aldım ama kabul etmemiştim.

Hangi projelerden teklif almıştınız?

Yapımcı Ali Gündoğdu; Şafak Sezer'in oynadığı 'Alemin Kralı' dizisinde oynamam için teklifte bulunmuştu. Timur Savcı da "Suskunlar' isimli dizide sana bir rol yazalım" demişti.

Bu filmde oynamayı nasıl kabul ettiniz?

Zuma Film'in ortaklarından biri gelip "Spor ekranlarının enbeğenilen yorumcusu sensin. Belli bir karizman var. Bu filmde rol almanı çok istiyorum" dedi. Senaryoyu okudum ve "Tamam" dedim. Yaz tatilinde, Allah'ın sıcağında film çektik. Hanım (Ayşe Engin), "Allah sana akıl fikir versin" diye sitem etti. O, çocuklarla tatil yaparken ben setteydim.

Eşinizin ya da çocuklarınızın onayını aldınız mı?

Kızım ve oğlum bu filmde oynamamı çok istedi. Oğulcan'a filmden bahsedince, "Mafya rolü mü baba?" diye sordu. (Gülüyor) Çocuklarım teklifi hemen kabul etmemi istedi; sonuçta bir hatıra olarak kalacak.

BENİMKİ EĞLENCELİ BİR ROL

Sette heyecanlandınız mı?

Çok heyecanlandım. Hepsi deneyimli oyuncu olduğu için onların karşısında sırıtmamaya çalıştım.

Oyunculuğu, futbolculukla ya da yorumculukla kıyaslayacak olursanız; daha mı zor?

Oyunculuk hepsinden zor. Futbolda rol yapmıyorsun ki; top oynuyorsun. Oyunculukta kendin olmuyorsun; sürekli başka karakterlere hayat veriyorsun. Hep aynı şeyleri aynı vurguyla söylemen gerek. Sabır işi! Bir de set işçilerine saygı duymak lazım. Işıkçısından yönetmenine kadar kamera arkasındaki ekibi tebrik etmek lazım.

Oyuncuların aldığı paralar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hani 'Bölüm başına şu kadar para kazanıyorlar' diye atıp tuttukları oyuncular var ya; hepsine helal olsun. O lafı edenler, bir gün sete gitsinler de görsünler.

Sizi nasıl bir rolde izleyeceğiz?

Benim canlandırdığım karakter Mahmutpaşa'da bir esnaf; adı 'Cabbar Çakar'. Çakar soyadını Ahmet Hoca'dan aldım. 'Cabbar Çakar', mahallenin ağır ağabeyi. Bir gün iki kafadar gelip ondan borç istiyor. Ancak aldıkları borcu ödemiyorlar. İlker'le (Aksum) Gökçe'nin (Özyol) oynadığı bu iki kafadar parayı batırıyor. Benimki eğlenceli bir rol.

Bu karakter size yakın mıydı?

Benim de öyle babacan tavırlarım vardır. Ağır abi olduğum için bu rolü bana uygun görmüşler. Ama normal hayatta ben ne kimseyi tokatlamışımdır, ne de kimseyi vurmuşumdur. Bugüne kadar seyrettiklerimden, hayat tecrübelerimden yola çıkarak kafamda bir karakter oluşturdum. Hayatın içinden bir adam zaten. Bazen senaryonun bazı yerlerini değiştirdim.

OĞULCAN ÇOK YAKIŞIKLI

Çocuklarınızın oyunculuk yapmasını ister misiniz?

Kendileri bilir. Kızım; Galatasaray'da hukuk okuyor. Oğulcan futbol oynadı ama sakatlanınca o defter kapandı. Şimdi İtalya'da ekonomi okuyor. O çok yakışıklı bir çocuk; onun dizilerde oynamasını isterim.

Oğulcan'ın araba tutkusu hakkında ne söyleyeceksiniz?

Bahsedildiği gibi milyonlar vererek araba almadı. Onun arabasından herkesin altında var; abartılmaması gerek. O arabayı futbolcuların hepsi kullanıyor. Oğulcan genç ama sorumluluk sahibi. Etrafına sor tek bir kötü söz duyamazsın.

'Bu devirde futbolcu olmak vardı' mı diyorsunuz?

Kesinlikle bu devirde futbolcu olmak vardı. Futbol endüstrisi çok büyüdü. Ben Oğulcan yaşındayken Beşiktaş'ta top oynuyordum. O zamanlar öyle arabalar yoktu; en lüks araba Renault 9'du.

HAKİME'Yİ ÇOK AĞLATMASINLAR

TV'yle aranız nasıl?

Evde televizyon sürekli açıktır. Hiçbir diziyi kaçırmam. Pazartesi gecesi bizim program bitince eve gidip hemen 'Karadayı'yı izlerim. Gidemesem de kayda aldırırım. Benim seyrettiğim diziler boş değildir; hepsi uzun soluklu oluyor. Yalnız 'Hakime' kardeşim çok ağlıyor. Ağlatmasınlar hakimeyi! Eşimle içimiz eziliyor onun o haline.

Takip edip beğendiğiniz oyuncu var mı?

Çok var ama Kenan İmirzalıoğlu'nu ayrı yere koyuyorum; çok başarılı. Kıvanç (Tatlıtuğ) da öyle. 'Tatar Ramazan' Bülent İnal'ı ve Murat Yıldırım'ı çok beğenerek izlerim. Şahan (Gökbakar) benim tek adamım; onu çok seviyorum. Tüm Recep İvedik serisini seyrettim; ona çok gülüyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Oyuncuların Aldığı Para Helal Olsun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement