Oyuncu Mehmet Aslan: Uyuşturucu; Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırt Etmez, Öldürür - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Mehmet Aslan: Uyuşturucu; Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırt Etmez, Öldürür

Oyuncu Mehmet Aslan: Uyuşturucu; Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırt Etmez, Öldürür

Samsun'da üniversite öğrencilerine 'Gençlik ve Madde Bağımlılığı' konulu konferans veren oyuncu Mehmet Aslan, "Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür" dedi.

05.03.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da üniversite öğrencilerine 'Gençlik ve Madde Bağımlılığı' konulu konferans veren oyuncu Mehmet Aslan, "Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Topluluğu öğrencieri tarafından 'Gençlik ve Madde Bağımlılığı' konulu söyleşi düzenlendi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan söyleşide konuşan oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği 'Gel Kardeşim' isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında da bilgi verdi.

Türkiye'de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının yarattığı büyük tehlikeye dikkat çeken Aslan, "Gel kardeşim projesi bir hayat kurtarma projesidir. Proje dahilinde üniversite ve liseleri gezerek gerçekleştirdikleri söyleşilerde gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Gençler uyuşturucuya meraktan ve genelde bir arkadaşının yönlendirmesiyle başlıyor. Biz en azından bu iki arkadaştan birini bilinçlendirebilirsek o diğer arkadaşına  'Dur, kullanma' demek bilincine erişecek" diye konuştu.

Projedeki sloganlarının 'Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür' olduğunu söyleyen Mehmet Aslan, "Bu problemi yaşayan insanların kim olduğunu, ne yaptığını ve nereden geldiğini önemsemeden yardımcı olmayı hedefledik. Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarınızı bizimle buluşturun ya da siz bizimle irtibata geçin. Biz bu iş için varız. Biz kimseyi yargılamak ya da cezalandırmak istemiyoruz. Tek amacımız yardım etmek. Uyuşturucudan kurtulmak isteyen önce kendi özünde bu işten vazgeçmeyi isteyecek. İradesi buna yeterli olmadığı noktada biz iradesini güçlendirme konusunda destek vereceğiz" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu Mehmet Aslan: Uyuşturucu; Din, Dil, Irk, Mezhep Ayırt Etmez, Öldürür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement