ANDY-AR'ın Anketine Göre Seçmen En Çok AK Parti'nin Vaatlerini Beğendi - Son Dakika
Güncel

ANDY-AR'ın Anketine Göre Seçmen En Çok AK Parti'nin Vaatlerini Beğendi

"En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?" sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 "AK Parti", % 24.3 "CHP", % 6.5 "MHP" ve % 6.4 "HDP" oldu.

09.10.2015 07:28  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANDY-AR, anket çalışmasına katılan farklı sosyo-ekonomik gruptan 1764 seçmene, "Partilerin seçim bildirgelerini takip ediyor musunuz?" diye sordu. Katılımcıların % 59.4'ü "Evet, takip ediyorum" yanıtını verirken, % 38.6'sı "Hayır, takip etmiyorum" dedi.

Aynı soruya "Bilmiyorum, fikrim yok" diyenlerin oranıysa % 2'de kaldı. "En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?" sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 "AK Parti", % 24.3 "CHP", % 6.5 "MHP" ve % 6.4 "HDP" oldu.

SANDIĞA HÜCUM

Partilere göre sandığa gösterilen ilgide AK Parti, CHP, MHP ve HDP seçmeninin % 90'ından fazlası 1 Kasım'da oy kullanacağını söyledi.

"BİLDİRGELER KARARIMI ETKİLEMİYOR: %52.2"

Araştırma şirketinin seçim bildirgeleri üzerine seçmene yönelttiği bir diğer soruysa, "Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?" oldu. Ankete katılanların % 52.2'si "Hayır, oy verme tercihimde etkili olmuyor" dedi.

"Evet, seçim bildirgesi oy vermemde etkili oluyor" diyenlerin oranıysa % 46.3 çıktı. Bu soruya "Fikrim yok" diyenlerse yüzdelik pastada 1.5 oranında yer aldı.

EN BEGENİLEN BİLDİRGE AK PARTİ'NİNKİ OLDU

"En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?" sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 "AK Parti", % 24.3 "CHP", % 6.5 "MHP" ve % 6.4 "HDP" oldu. "Hiçbirini beğenmedim" diyenlerin yüzdesi 10.2 çıkarken, "Fikrim yok" diyenlerin oranı % 17.1 olarak ankete yansıdı.

SEÇİM BİLDİRGESİ EN ÇOK CHP'Lİ SEÇMENİ ETKİLİYOR

ANDY-AR'ın, seçim bildirgelerine 4 parti seçmeninin bakışı üzerine yaptığı araştırmada ilginç bir sonuç da çıkıyor. "Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?" sorusuna CHP'li seçmenlerin % 55.5'i "Evet" cevabını vererek ilk sırada yer aldı. CHP seçmenini % 54 ile HDP, % 44.8 ile AK Parti ve % 33.8 ile MHP izledi. Bu soruya "Hayır" yanıtını veren MHP seçmeninin yüzdesi 65.8'i buldu. Bildirgeye göre oy vermeyeceğini söyleyen AK Parti seçmeniyse % 53.8 ile ikinci sırada yer aldı.

AK PARTİLİLER LİSTEDEN MEMNUN

Seçmenin nabzını tutan ANDY-AR, 4 partinin seçmenine göre milletvekili aday listelerine ilişkin görüşlerini sordu. Bu soruya AK Parti seçmeninin % 79.9'u vekil listesinden memnun olduğu yanıtını verdi. Onu % 68'le CHP ve % 64 ile HDP seçmeni izledi. MHP'ye oy veren seçmenlerin milletvekili aday listesinden duydukları memnuniyetse % 43.4'te kalarak dördüncü sırada yer aldı.

ANDY-AR, seçmene 1 Kasım genel seçiminde sandığa gidip gitmeyeceğini de sordu. Ankete katılanların % 90.8'i "Evet, oy kullanacağım" derken, "Hayır, oy kullanmayacağım" diyen seçmenin yüzdesi 8.3 olarak saptandı. Geçersiz oy vereceğini belirtenlerin oranıysa % 1'e yakın çıktı.

SEÇMENİN YÜZDE 90'INDAN FAZLASI OY KULLANACAK

Partilere göre sandığa gösterilen ilgide AK Parti, CHP, MHP ve HDP seçmeninin % 90'ından fazlası 1 Kasım'da oy kullanacağını söyledi. İlk sıradaysa % 91.9 ile HDP yer aldı. Cinsiyete göre bakıldığında erkeklerin % 91.9'u, kadınların % 89.3'ü sandığa gideceğini belirtti. Yaşa göre dağılımdaysa 55 yaş üstü seçmenin % 94.3'ü sandığa gideceğini dile getirerek ilk sırada yer aldı.(kaynak: Habertürk)

ANDY-AR\'ın Anketine Göre Seçmen En Çok AK Parti\'nin Vaatlerini Beğendi

Son Dakika Güncel ANDY-AR'ın Anketine Göre Seçmen En Çok AK Parti'nin Vaatlerini Beğendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (82)

  • 49: Bu ülkede gerçek fitneci ermeni ve alevidir. 66 3 Yanıtla
  • 49: Ermeni sonuna dek hainligiyle anilacaktr ruslarin peşinde gittiği surece ,kürtleri kulanamayacktr 61 1 Yanıtla
  • Sivridil: Fakire şukretmesini ögreteceksinki brukselden 750 bin dolarlik alisveris yapanlarin keyfi bozulmasin, bu sefer CHP 43 18 Yanıtla Zor olan güzeldir: Asgari ücret ile cennete gitmek istiyom. ...helal sana akp 3 5
  • ERBAA: ....OYLAR KESİNLİKLE AKP YE....... VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN KESİNLİKLE AKP....AKP OLMAZSA VATANİMİZ SURİYE GİBİ OLUR....SOLA OY VERİP GÜNAHA GİRME....CHP ,HDP Yİ DESTEKLİYOR HDP DE PKK YI DESTEKLİYOR ŞEHİTLER GELİYOR..SOLDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSİNİZ... AKP SEKSEN YILDA YAPİLMİYANLARİ ON YILDA YAPTI.. TERÖRÜ KENDİ SİLAHLARİMİZLA VURUYORUZ...TERÖRÜ BİTİRECEK OLAN PARTİ KESİNLİKLE AKP DİR.. 18 26 Yanıtla YETER: ooooo hoş geldin yağdanlık.... 12 3 türk: Troll, kac para veriyor ak parti sana.yahut ne kadar makarna.benim vergimle ,bogazinizda kalsin.haramtrollaaaaal 5 2
  • 49: AKP .. 23 6 Yanıtla
  • murat: Tek gerçek akparti gerisi ihanet şebekesi ağrı 0404 11 16 Yanıtla
  • inşatçı kenan: uzun lafın kısası 1 kasımda halk kendi terçihini yapaçak akıl var mantık var tak mışınız bir at ğözlü hiç birşey ğörmüyorsunuz işler durdu herkez yatışa ğeçti eyer akp başa ğelmezse işde daha kötü olaçak inadına akp deyil ğeliçemiz için akp 11 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.


Advertisement