Oylar Cumhurbaşkanlığı İçin - Son Dakika
Politika

Oylar Cumhurbaşkanlığı İçin

Oylar Cumhurbaşkanlığı İçin

İzmir’in Çeşme ilçesinden yurt dışına çıkış yapanlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Çeşme gümrük kapısında oylarını kullanmaya devam ediyor.

27.07.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinden yurt dışına çıkış yapanlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Çeşme gümrük kapısında oylarını kullanmaya devam ediyor.

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili oy kullanma işlemleri Türkiye genelinde kara yolu, havalimanları ve limanlarda devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi vatandaşların oy kullanma işlemleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla kara yolu, havalimanları ve limanlardaki 42 ayrı gümrük kapısında gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de ilk kez yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar oy kullanabilecek. Sınır kapılarındaki oylama 10 Ağustos Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanının yeterli oy bulunup seçilememesi halinde ikinci oylama 17 Ağustos Pazar günü ile 24 Ağustos Pazar günleri arasında yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Oylar Cumhurbaşkanlığı İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi
    14:52 CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iptal edilen Kayseri Pınarbaşı seçimleri ile ilgili MHP'li milletvekillerinin CHP'ye yönelik sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Genç, milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmalarının mümkün olmadığını belirtti.

  • Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız
    14:52 Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız

    AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Parti'lilerin Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi. Çelik, bu çirkin yaklaşımlara karşı tavrın ve duruşun nettir. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek
    14:45 Beypazarı Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ücretsiz Misafir Edecek

    Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, tüm şehit ailelerini konaklama yemek dahil Beypazarı'nda ücretsiz misafir edeceklerini duyurdu. Başkan Kasap, ayrıca gazilere de yüzde 50 indirimli konaklama imkanı sağlanacağını belirtti.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.


Advertisement