Öyk Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Öyk Kararları

Öyk Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), bazı gayrimenkullere ilişkin imar planı değişikliklerini ve ihale sonuçlarını onayladı.

29.01.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), bazı gayrimenkullere ilişkin imar planı değişikliklerini ve ihale sonuçlarını onayladı.

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı, Sivas'ın Merkez ilçesindeki, 13 bin 524,99 metrekare yüzölçümlü alana "Gelişme Konut Alanı", Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Düzce'nin, Merkez ilçesinde bulunan 6 bin 512 metrekare yüzölçümlü alana "Ticaret Alanı, Trafo Alanı ve Yol" ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Uşak'ın merkez ilçesinde bulunan, 18 bin 299,45 metrekare yüzölçümlü alana "Toptan Ticaret Alanı, Park ve Yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin plan değişiklikleri onaylandı.

Öte yandan, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, Güzeloba mahallesindeki bin 707 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulun 4 milyon 170 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Genpar Otomotiv Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'ne satılmasına onay verildi.

ÖYK, tta Gayrimenkul AŞ'ye ait Aydın'ın Merkez ilçesi, Orta mahallesindeki, 14 bin 929,83 metrekare yüzölçümlü Organize Sanayi Alanı imarlı, Orta mahallesinde yer alan 504,76 metrekare yüzölçümlü, Ata mahallesindeki, bin 875,01 metrekare yüzölçümlü, Ata mahallesinde bulunan 4 bin 26,92 metrekare yüzölçümlü büyük alanlı kamu kurum ve kuruluşu imarlı taşınmazların üzerindeki binalar ile birlikte bir bütün halinde 7 milyon 800 bin liraya Genpar Otomotiv Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti'ye satılmasına izin verdi.

Kurul, tta Gayrimenkul AŞ'ye ait, Ankara'nın Çankaya ilçesi, Ayrancı mahallesindeki bin 172 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulun özelleştirme ihalesinde 6 milyon 210 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği'ne satılmasına ilişkin kararı da onayladı. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement