Öyk Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Öyk Kararları

Öyk Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri ile Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı kimi taşınmazların satışını onayladı.

22.07.2014 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri ile Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı kimi taşınmazların satışını onayladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Kahramanmaraş- Elbistan'daki Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına Elbistan Şeker Fabrikası alanına ilişkin hazırlanan ilave ve revizyon uygulama imar planı onaylandı.

Kurul, özelleştirme kapsam ve programına alınan Tekel Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Nevşehir-Merkez'deki taşınmaza dair nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İzmir- Konak'taki taşınmaza ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliklerine, askı sürecinde, yapılan itirazlar reddedildi.

Kurul, Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı, Niğde-Merkez'de bulunan 8.230,44 metrekarelik ticaret alanı imarlı gayrimenkulün üzerindeki binalar ile bütün halinde, 7 milyon 780 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Mustafa Görüş'e ve  Antalya- Muratpaşa'daki 4.900 metrekarelik ticaret alanı imarlı gayrimenkulün 16 milyon 540 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ka Tasarım İnşaat ve Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketine satışlarını onayladı. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.

  • Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği
    12:29 Samsun Gastronomisi Tanıtım ve Tadım Etkinliği

    Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği'nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. Samsun'un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli tatları tanıtıldı.

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.


Advertisement