ÖYK Kararları - Son Dakika
Ekonomi

ÖYK Kararları

ÖYK Kararları

ÖYK, bazı illerde özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazlara ilişkin çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişikliklerini onayladı.

16.04.2014 09:40  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kırklareli, Isparta, Malatya, İstanbul, Manisa ve Denizli'de özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazlara ilişkin çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişikliklerini onayladı.

Söz konusu değişikliklere ilişkin kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı, Kırklareli-Merkez'deki 5 bin 763 metrekare yüzölçümlü parsele yönelik "gelişme konut alanı ve park alanı" kararı getirilmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Isparta- Gönen'deki toplam 6 bin 784 metrekarelik parsellere "konut alanı ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması kararlaştırıldı.

Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı Malatya-Merkez'deki 16 bin 793 metrekarelik parsele yönelik "gelişme konut alanı, resmi kurum alanı, eğitim tesis alanı ve park alanı" nazım ve uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

Kurul, Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı, İstanbul- Büyükçekmece'deki toplam 153 bin 868 metrekarelik  parsellere yönelik "gümrük alanı, gelişme konut alanı, park alanı ve tarımsal niteliği korunacak alan" kararı getirilmesine ilişkin çevre düzeni, nazım ve havza koruma amaçlı revizyon uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasını kararlaştırdı.

Tekel Genel Müdürlüğü adına kayıtlı, Manisa- Kırkağaç'ta 6 bin 433 metrekarelik parsele yönelik "gelişme konut alanı" kararı getirilmesine dair nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması hükme bağlandı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait  Denizli merkezdeki 193 bin 712 metrekarelik parsellere yönelik daha önce hazırlanan çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişikliklerinin; "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikler doğrultusunda yeniden düzenlenerek, söz konusu parsellere yönelik "turizm, ticaret, konut alanı, ortaöğretim tesisleri alanı, sanayi alanı, konut dışı kentsel çalışma alanı, fuar alanı, trafo, park ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin çevre düzeni, nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri de onaylandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ÖYK Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement