ÖYK, İzmir Urla'da 4 Taşınmazı Özelleştirme Kapsamına Aldı - Son Dakika
Ekonomi

ÖYK, İzmir Urla'da 4 Taşınmazı Özelleştirme Kapsamına Aldı

ÖYK'nin Maliye hazinesine kayıtlı İzmir'in Urla ilçesi Zeytinalanı Mahallesi ile Sıra Mahallesinde 4 taşınmzı özelleştirme kapsamına aldı.

15.04.2014 09:00  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), Maliye hazinesine kayıtlı İzmir'in Urla ilçesi Zeytinalanı Mahallesi ile Sıra Mahallesi'nde bulunan toplam 4 taşınmazı özelleştirme kapsam ve programına aldı. Özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içinde tamamlanması kararlaştırıldı.

ÖYK'nın Maliye hazinesine ait bazı taşınmazlarının özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ilişkin Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlgili tebliğe göre ÖYK tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 26 Şubat 2014 tarihli yazısına istinaden mülkiyetleri Maliye Hazinesine ait; İzmir'in Urla ilçesi, Sıra Mahallesi'nde bulunan 27 bin 614 metrekare ve 33 bin 339 metrekare taşınmazlar ile İzmir'in Urla ilçesi Zeytinalanı Mahallesi'nde bulunan 22 bin 987 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 4'te 3'ü hissesine isabet eden 17 bin 240,25 metrekarelik kısmı ile 3 bin 970 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 4'te 3'ü hissesine isabet eden 2 bin 977 metrelik kısmı özelleştirme kapsam ve programına alındı. Söz konusu taşınmazların satış yöntemi ile özelleştirilmeleri ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirlerin Maliye Hazinesine bırakılması, özelleştirme işlemlerinin iki 2 yıl içinde tamamlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi ÖYK, İzmir Urla'da 4 Taşınmazı Özelleştirme Kapsamına Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement