ÖYK'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay - Son Dakika
Ekonomi

ÖYK'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Kahramanmaraş, Nevşehir ve İzmir'de yer alan taşınmazların imar planı değişikliklerini onayladı.

22.07.2014 09:55  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Kahramanmaraş, Nevşehir ve İzmir'de yer alan taşınmazların imar planı değişikliklerini onayladı. Kurul, Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı kimi taşınmazların satışına da izin verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi, Pınarbaşı ve Çiçek Mahallesi sınırları içerisinde yer alan İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planının onaylanmasına karar verildi.

ÖYK, özelleştirme kapsam ve programına alınan Tekel Genel Müdürlüğü adına kayıtlı, Nevşehir'in Merkez İlçesi, Göre Beldesi, Çayırlık Mahallesinde yer alan "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı.

ÖYK, Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı, İzmir'in, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2876 ada 12 no.lu parsele yönelik "Merkezi İş Alanı Park ve Yol" kullanım kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan, Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazların reddedilmesine, onay verdi.

-TAŞINMAZ SATIŞINA ONAY-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının tta Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı, Niğde'nin Merkez ilçesi, Sarıköprü Mahallesinde yer alan Ticaret Alanı imarlı gayrimenkulün üzerindeki binalar ile birlikte bir bütün halinde, "Satış" yöntemi ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen yapılan ihalesi sonucunda İhale Komisyonunca; satışa konu varlıkların, özelleştirme ihalesinde 7 milyon 780 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Mustafa Görüş'e İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Mustafa Görüş'ün sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 7 milyon 730 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Aytekin Turcan'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Aytekin Turcan'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 7 milyon 578 bin TL bedelle üçüncü teklifi veren Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Zentar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 7 milyon 478 bin TL bedelle dördüncü teklifi veren Metin Işıl'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Metin Işıl'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" dair verilen kararın onaylanmasına, karar verildi.

Aynı zamanda ÖYK, tta Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, Yüksekalan Mahallesi'nde yer alan ticaret alanı imarlı gayrimenkulün üzerindeki binalar ile birlikte "satış" yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonunca; satışa konu varlıkların özelleştirme ihalesinde 16 milyon 540 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ka Tasarım İnşaat ve Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Ka Tasarım İnşaat ve Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ilişkin verilen kararın onaylanmasına karar verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi ÖYK'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.


Advertisement