Ovacık Köylüleri Res Alanında Piknik Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ovacık Köylüleri Res Alanında Piknik Yaptı

İzmir'in Urla ilçesi Ovacık Mahallesi'nde rüzgar enerjisi santralinin yapımı için ağaçların kesildiği alanda köylüler, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından piknik düzenledi.

13.12.2014 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla ilçesi Ovacık Mahallesi'nde rüzgar enerjisi santralinin (RES) yapımı için ağaçların kesildiği alanda köylüler, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının ardından piknik yaptı.

Köy muhtarı Veysel Erköse, yaptığı açıklamada, mahkeme kararını kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Önemli bir mücadele verdiklerini kaydeden Erköse, "Biz RES'lere karşı değiliz. Sadece böyle ormanlık ve doğal güzelliğe sahip alanlara RES yapılmasın istiyoruz" dedi.

Avukat Hande Atay ise mahkeme kararının önemli olduğunu, mücadeleyi hukuk yoluyla sürdürdüklerini, en azından ağaç kesimini şimdilik engellemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Köylülere piknikte yaptığı pişilerden ikram eden 68 yaşındaki Emine Nalcıoğlu ise "Kesilen ağaçlarımız için çok üzüldük. Onlar, bizimle büyüyen ağaçlar. Ağaçlarımızı bize bıraksınlar. Santrali başka yere yapsınlar" diye konuştu.

Etkinliğe, alanda doğa yürüyüşü düzenleyen ADD Urla Şubesi üyeleri de katıldı.

Köylüler kutlama pikniğine gelenlere pişi yaptı, ormanlık alanda beslenen keçi ve koyunların, sütünden elde edilmiş peynir ve bölgenin zeytinlerinden ikram etti.

Öte yandan, işçilerce pazar günü kesilen yaklaşık 25 kızılçam ağacının tomrukları toplanmaya başlandı.

Alanın bir yanında köylülerin piknik etkinliği sürerken diğer yanda işçiler tomrukları traktörlere yükleyip orman işletme şefliğine götürdü. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ovacık Köylüleri Res Alanında Piknik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement