Otobüs Durağında Ölen Gençler İçin Eylem Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Otobüs Durağında Ölen Gençler İçin Eylem Yapıldı

Otobüs Durağında Ölen Gençler İçin Eylem Yapıldı

Nilüfer İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağına dalması sonucu yaşamını yitiren iki genç için, güvenli duraklar eylemi yapıldı.

20.04.2014 20:47  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağına dalması sonucu yaşamını yiten 14 yaşındaki Furkan Akbulut ve 16 yaşındaki Serkan Alkan'ın arkadaşları, güvenli duraklar için eylem yaptı.

Kazada ölen gençlerden Serkan Alkan'ın babası Kenan Alkan eşi Nigar Alkan ile birlikte yürüyüşe katılarak, 'Biz duraklarda ölümü değil otobüsü beklemek istiyoruzdedi. Merkez Nilüfer İlçesi'nde bir hafta önce Reşit İrfan Ersöz yönetimindeki otomobilin, hafif ticari aracı sollamak isterken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağına dalması nedeniyle otobüs bekleyen Serkan Alkan, Furkan Akbulut yaşamını yitirmişti. Yaralı olarak kurtulan Mert Birlikbaş ve İbrahim Çankaya'nın ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavileri devam ederken sürücü Reşit İrfan Ersöz, tutuklanarak cezaevine kondu. Kazanın ardından, yol üstünde bulunan otobüs duraklarında gerekli önlemlerin alınmaması ve aşırı hızı protesto etmek için Serkan Alkan ve Furkan Akbulut'un arkadaşları eylem düzenledi. Ölen gençlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen, ellerinde pankartlar ve dövizler alan gençlere, Serkan Alkan'ın babası Kenan Alkan eşi Nigar Alkan ve ailelerde destek verdi. 'Güvenli durak istiyoruz. Katiller gençlere hesap verecek' sloganları atan gençler Nilüfer İlçesi Gençlik Parkı'ndan kazanın olduğu otobüs durağına kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Kenan Alkan, kazanın katliam gibi olduğunu belirterek, 'Uğruna nice emekler verilmiş, kardeşimizi, abimizi annemizi, babamızı bu canavara kurban verdik. Bu canavara dur demenin zamanı geldi ve geçti. Bu kahredici olayın gerekli önlemlerin fitilini ateşlemesi, kazaların son bulması için yetkililerin ve halkımızın tamamının olayın ciddiyetini anlaması gerekiyor. Arışı hız ve dikkatsizlik sonucu yaşanan trafik kazalarında her yıl onlarca insanımızı yitiriyoruz. Bir o kadar insanda bedensel engelli olarak devam ediyor. Toplumu bir savaştaymışçasına yok eden bu virüse karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Bu bizim kaybettiğimiz kardeşlerimize karşı vefa borcumuzdur. Bu gün bize yarın size demiyoruz. Herkes kendi kendi kontrol ederse bu olaylar tekrar yaşanmaz. Maalesef insanlığımız, benliğimizi, anlayışımızı, kardeşliğimizi, teveccühümüzü kaybetmiş bulunuyoruz. Lüften kendimize gelelim. Her canlının hayatı değerlidir. Biz duraklarda ölümü değil otobüsü beklemek istiyoruz diye konuştu. Kimsenin bu olaylar karşısında duyarsız kalmamasını isteyen Alkan, Bursa'da yaşanan durak kazalarının son yıllarda arttığını dile getirdi. Alkan, böyle kazaların önlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

'HIZ TUTKUNUZ YÜZÜNDEN ARKADAŞLARIMIZA KAYBETTİK

Furkan Akbulut ve Serkan Alkan'ın arkadaşı olan Tarık Bayram ise, potansiyel trafik canavarlarına seslendiğini belirterek, 'Sizin hız tutkunuz ve bir yere yetişme çabanız nedeniyle arkadaşlarımızı kaybettik. Burada hayatını kaybeden sizin çocuğunuz, kardeşiniz yada ailenizden biri olabilirdi. Onların umutları hayalleri, çok seven aileleri vardı. Hepsi 10 saniyede yok oldu dedi. Bayram, Mert Birlikbaş ve İbrahim Çankaya'yı da en kısa zamanda iyileşmeleri dileğinde bulundu. Ailelere başsağlığı dilemek için gelen Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, kazalara karşı korunaklı duraklar yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otobüs Durağında Ölen Gençler İçin Eylem Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement