Otelciler Yemekte Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Otelciler Yemekte Buluştu

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Rusya'nın, Türk turizmi ve İstanbul için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, Akdeniz sahillerinin yarısını Rus müşterilerin işgal ettiğini söyledi.

26.02.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Rusya'nın, Türk turizmi ve İstanbul için çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, Akdeniz sahillerinin yarısını Rus müşterilerin işgal ettiğini söyledi.

Bayındır, TUROB'un şubat ayı yemekli toplantısında, Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye üzerinde olumsuz etkileri olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Rusya'ya gittiklerini anlatan Bayındır, "Onlara, 'Sevgili Ruslar, ne olursa olsun, Türkiye'ye gelmeye devam edin' dedik" bilgisini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, o dönemde her uçağa 6 bin dolarlık yakıt desteği vereceklerini açıkladığını anımsatan Bayındır, şöyle konuştu:

"Bu çok memnuniyet verici bir hadise oldu. Çünkü bu bir nevi ivme kazandırdı oradaki tur operatörlerine. Ancak bir ayı aşkın bir süre geçti ve bu 6 bin doların kime, nasıl verileceği, verilecek mi, verilmeyecek mi açıklanmadı. Millet birbirine sorar vaziyette. İnşallah bu soru işaretleri de ortadan kalkacak ve bunlarda bir düzene girecek. Rusya, Türk turizmi ve İstanbul için çok önemli bir pazar. Ama neredeyse Akdeniz sahillerimizin yarısını bu müşteriler işgal ediyor."

TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2014 yılında Türkiye'de 58 şehirde yeni yapılacak otel sayısının 316'ya, yatak sayısının ise 82 bin 74'e yükseldiğini belirterek, bunun ülke turizminin gelişmesi açısından güzel olduğunu ifade etti.

Bu kadar fazla yatak kapasitesi olmasının, arz fazlalığını ortaya çıkardığını, bu kapsamda müşteri pastası az olan otellere daha küçük dilimlerin kaldığını vurgulayan Bayındır, şunları dile getirdi:

"Her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin 2023 yılı turizm hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için ülke turizmini çeşitlendirmeli ve turizmi tüm ülkeye yaymalıyız. Aksi halde belirlenen hedeflere ulaşmamız imkansız hale gelir. Hedeflere ulaşmak için doğru planlamayla konaklama işletmeleri başta olmak üzere turizm altyapısını Anadolu'ya hızlı şekilde yaymalıyız. Otellerin yoğun olduğu Antalya, İstanbul, Muğla gibi şehirlerimizde teşvik belgelerinin, yeni yatırımlar yerine modernizasyon veya yenileme yapan otel işletmelerine verilmesinin sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağını öngörmekteyiz. Yaklaşık 54 değişik sektörü tetikleyici güce sahip olan turizm sektörü, ülke ekonomisine önemli oranda katma değer yaratmaktadır. Diğer yandan istihdama katkıda önemi yadsınamaz derecede büyük olan konaklama sektörümüzde, 2014 yılında yatırım teşvik belgesi alan işletmelerin faaliyete geçmesiyle 20 binin üzerinde işsiz vatandaşımıza doğrudan istihdam sağlanması son derece önemlidir."

Müzik meslek birlikleri arasında otelcilere avantaj sağlayacak şekilde anlaşma imzaladıklarını, bunun müzik birliklerine yeni üye olacak otelcileri kapsadığını ifade eden Bayındır, eskiden yapılan sözleşmelerin geçerli olduğunu söyledi.

Telif haklarını ödemenin medeni bir vazife olduğunu, herkesin buna iştirak etmesi gerektiğini dile getiren Bayındır, TUROB olarak bölge temsilcilikleri oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Timur Bayındır daha sonra TUROB'a yeni üye olan otel temsilcilerine plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Otelciler Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.


Advertisement