ÖSYM KPSS Hakkında Şok Açıklama - Son Dakika
Soğuk Haber

ÖSYM KPSS Hakkında Şok Açıklama

ÖSYM KPSS Hakkında Şok Açıklama

KPSS Hakkında Açıklama Yaptı Ortalık Karıştı / KPSS Haberleri. CHP'nin açıkladığı KPSS'de torpil listesi, Ankara'yı karıştırdı. Başbakan Davutoğlu sorulara yanıt vermezken, Savunma Bakanı, yeğeninin hak ederek atandığını söyledi.

09.12.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KPSS Hakkında Açıklama Yaptı Ortalık Karıştı/ KPSS Haberleri. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, personel alımı başta olmak üzere kamu kurumlarındaki birçok işlemde torpil yapıldığını, Ak Partili bir çok bakan ve milletvekilinin akrabalarının 'torpille' işe alınıp, yükseltildiğini iddia etti. Koç, isim isim bu 85 kişilik VIP torpil listesini açıkladı. Koç'un açıklamaları Ankara'yı karıştırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecinin konuya ilişkin sorusuna cevap vermezken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kamu personeli olmak için tek şart sizin yandaşınız olmak ise KPSS'nin amacı nedir." diye sordu.

EN ÇOK TORPİL YAPILAN KURUMLAR

"KPSS'siz, açıktan atama ile işe alınanlar en çok TOKİ'ye yerleştiriliyor, ardından 'düzeltme' yani yüksek maaş alabilmeleri için genelde Telekomünikasyon İletişim Başkanlğı'na (TİB) naklediliyor" diyen Koç, "TRT ile Bakanlıkların, valiliklerin ve belediyelerin özel kalemleri ile basın müşavirlikleri de en çok kullanılan makamlar" açıklaması yaptı.

BAŞBAKAN SORUYU CEVAPLAMADI

Koç'un bu iddiasından sonra konu bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu. Başbakan Davutoğlu, Polonya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde havaalanında düzenlediği basın toplantısında, kendisine sorulan, 'KPSS olmadan torpille devlet kademelerine 85 kişinin yerleştirildiği' iddialarını cevapsız bıraktı. Davutoğlu, bir gazetecinin kendisine bu iddiaları sormasına rağmen herhangi bir açıklama yapmadı ve başka soru almadan basın toplantısını bitirdi.

KILIÇDAROĞLU, TWİTTER'DEN ELEŞTİRDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, bugün attığı bir tweet'le konuyu gündeme getirerek şöyle yazdı; "Kamu personeli olmak için tek şart sizin yandaşınız olmak ise, milyonlarca gencin umuduğunu bağladığı, emek verdiği KPSS'nin amacı nedir."

85 KİŞİ DEĞİL, YAKLAŞIK 400 BİN KİŞİ ATANMIŞ

Karşı gazetesinin internet sitesi ise torpil listesinin 85 kişiyi değil, yaklaşık 400 bin kişiyi kapsadığını iddia etti. AK Parti döneminde 1 milyon memur alımı yapıldığını belirten gazete şu rakamları verdi;

KPSS ile işe giren memur sayısı: 610 bin

Açıktan atama ile işe girenler: 390 bin

LİSTEYE EK

Karşı Gazete, Haluk Koç'un açıkladığı listeye ek olarak "Köksal Toptan'ın yeğeni Gökhan Toptan, eski Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın oğlu, yeğeni ve eşleri, eski Batman Milletvekili Ali Suçin'in yeğeni ve damadı"na da torpil yapıldığını iddia etti.

SAVUNMA BAKANI CEVAP VERDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ağabeyinin bacanağının, sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) işe alındığı iddiasına ilişkin, "Hiçbiri doğru değil. İnsaf, yukarıda Allah var, bir gün hesap sorulur" dedi.

Yeni kurulan bir kuruluşa personelin, başka kuruluşlardan geçiş yaptırılarak alındığını, yani kurumlararası geçiş yapıldığını belirten Yılmaz, Yaman'ın da devlete sınavla geçtiğini, 4,5 yılı yönetici olmak üzere 20 yıl kamuda görev yapan bir kişi olduğunu ifade etti.

"BEN O ZAMAN BAKAN MIYIM"

Ancak, söz konusu iddiada, "istisnai olarak" atama yapılmış gibi gösterildiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Ayrıca, ben o zamanlar Bakan mıyım siyasetçi miyim; değilim. İnsaf, elinizi vicdanınıza koyun da öyle cevap verin. İnsaf.. Bir de 'Ağabeyinin bacanağı' deniliyor. Benim bacanağım mı? İnsaf. Ben Sivaslıyım. Sivas'tan gelen herkesin başımın, gözümün üstünde yeri var. ve herkesin de hukuk çerçevesinde, taleplerinin yerine getirilmesini her yerden talep ederim. Erdal İnönü'nün güzel bir sözü var. 'Basında çıkan kendimle ilgili olan sözlere inanmıyorum.' Neden? Kişi kendisini ile ilgili yalan yazıldığını biliyor. Ama başkası hakkında inanma eğilimi var. Zaten basının gücü de oradan geçiyor. Hiçbiri doğru değil. İnsaf, yukarıda Allah var, bir gün hesap sorulur."

ÖSYM YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan üstünlüğüne ve mezuniyet alanı uygunluğuna göre yapılan KPSS yerleştirme işlemlerinin, yüzde 100 doğruluk ve şeffaflık prensibi ile gerçekleştirildiğine işaret edilerek, "Hiçbir aday, mezuniyet alanı uyuşmazlığından dolayı atamasının yapılamayacağı bir kadroya yerleştirilmemekte ve hiçbir aday puanı yetmediği bir kadroya asla yerleştirilmemektedir" denildi.

HALUK KOÇ'UN AÇIKLADIĞI TORPİL LİSTESİ

ERDOĞAN'IN KUZENLERİ

– Erdoğan'ın teyzesinin oğlu İbrahim Er ilköğretim müfettişi iken, AKP'nin iktidara gelmesinin ardından MEB ilköğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na sonrasında da ilköğretim Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 2011 yılında ise Danıştay tarihinde belki de bir ilk olarak bir ilkokul öğretmeni Danıştay üyesi yapıldı.

– Erdoğan'ın teyzesinin diğer oğlu da Recep Ali Er sınıf öğretmeni iken 2013 yılında da KYK Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

– Erdoğan'ın 2 yıllık itfaiyecilik mezunu olan akrabası Recep Ali Erdoğan şu anda KOSGEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor.

AVUKATININ EŞİ, ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN YEĞENİ

– Erdoğan'ın Avukatı Muammer Cemaloğlu'nun eşi Berna Cematoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda memur olarak çalışıyor.

– Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın yeğeni Burhan Doğan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda uzman yardımcısı yapıldı.

– Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlık Makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can'ın kardeşi, Ömer Faruk Can, sınavsız olarak Telekomünikasyon iletişim Başkanlığı'nda (TİB) işe alındı ve uzman yapıldı.

CEMİL ÇİÇEK'İN OĞLU

– Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Kartal İmam Hatip Lisesi'nden arkadaşı İbrahim Eren ATV'den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

– TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, 2000 yılında TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nde işe başladı, SPK'da Sermaye Piyasaları Daire Başkanı oldu, Mayıs 2012'dede EPDK üyeliğini getirildi.

– Başbakan Bülent Arınç'ın danışmanı Metin Karadağ, TİB'e kaydırılarak uzman yapıldı.

MEHMET ŞİMŞEK'İN AMCASININ OĞLU

– Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in amcasının oğlu Mehmet Veysi Şimşek, Batman'da tarım işleri uğraşan bir kişi idi. Veysi Şimşek önce Hazine Müsteşarlığında gayrı resmi danışman yapıldı. Mehmet Şimşek Maliye Bakanı olduktan sonra ise Veysi Şimşek Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda başkan müşaviri yapıldı.

– Şimşek'in baldızı Coğrafya Öğretmeni Esin Kara herhangi bir sınava girmeden TOKİ'de göreve başlatıldı. Baldızının eşi Avrupa Birliği Bakanlığı'na müşavir olarak alındı.

– Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz'ın abisinin bacanağı Mustafa Yaman, sınavsız olarak TİB'de işe alındı ve uzman yapıldı.

NABİ AVCI'NIN YEĞENİNİN EŞİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeğeninin eşi Ahmet Onur Ak, KOSGEB'te işe başlatıldı. Hâlihazırda Bakan Danışmanı olarak görev yapıyor.

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik'in yeğeni Ahmet Toraman, Diyanette imam iken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda işe başlatıldı.

– Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

EFKAN ALA'NIN KIZ KARDEŞİ

– İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kız kardeşi Elif Ala sınavsız olarak Şırnak Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü yapıldı. Hiç bekletilmeksizin önce memleketi Erzurum'a, sonrasında Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na memur olarak atandı.

– Ala'nın erkek kardeşi Atıf Ala öğretmen iken Bakan kardeşinin torpilleri sayesinde 3 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine kadar yükseltildi.

FİKRİ IŞIK'IN YAKIN ARKADAŞI

– Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı görevi esnasında Özel Kalem Müdürü olan Serap Akınoğlu, maaşı yükselsin diye kadrosu TİB'e kaydırıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in kızı Nurdan Güneş şimdiki Bakan Ala Batman Valisi iken sınavsız olarak Valiliğe Özel Kalem Müdürü yapıldı. Nurdan Güneş eşinin yanına Ankara'ya tayin edildi. Güneş'in oğlu Abdülhamit Güneş önce Şırnak Valiliği'ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ardından da bir gün bile Şırnak'a gönderilmeden Başbakanlığa memur olarak alındı. Başbakanlık Güvenlik işleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı yapıldı.

– Bilim ve Sanayi Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yakın arkadaşı Arif Koyuncu bir belediyede özel kalem müdürlüğü verilerek, istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra önce TRT'de müşavir, ardından TÜBİTAK'ta Genel Sekreter yapıldı.

ATALAY'IN KIZININ YAKIN ARKADAŞI

– Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melabat Çelebiözü, önce sınavsız olarak çok yüksek ücretle Bakanlık Müşavirliği'nde göreve başlatıldı. Sonrasında da Atom Enerjisi Kurumu'na uzman olarak atandı.

– Eski içişleri Bakanı Muammer Güler'in bateristlik ve barmenlik yapan yeğeni Hakan Güler, önce sınavsız olarak özel kalem müdürlüğüne atanıp memur yapıldı. Sonrasında da Avrupa Birliği Uzmanlığına atandı.

– Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in kayınbiraderi Mehmet Akif Okur, önce Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı, sonrada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

FATMA ŞAHİN'İN ERKEK KARDEŞİ

– Gaziantep Belediye Başkanı ve eski Bakan Fatma Şahin'in erkek kardeşi Ünal Kıymık, açıktan Muş Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanarak devlet memuru olması sağlandı.

– Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kızının arkadaşı olarak tanıttığı Melahat Çelebiözü, önce sınavsız olarak çok yüksek ücretle bakanlık müşavirliğinde göreve başlatıldı. Sonrasında da ATOM Enerjisi Kurumu'na uzman olarak atandı.

Son Dakika Soğuk Haber ÖSYM KPSS Hakkında Şok Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement