ÖSYM Başkanı Demir'in Görev Süresi Doluyor - Son Dakika
Eğitim

ÖSYM Başkanı Demir'in Görev Süresi Doluyor

ÖSYM Başkanı Demir\'in Görev Süresi Doluyor

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev süresi, 29 Mart Pazar günü doluyor, yerine 3 isim önerilecek.

06.03.2015 15:04  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev süresi, 29 Mart Pazar günü dolacak. Alınan bilgiye göre, görev süresi 29 Mart Pazar günü sona erecek Demir'den boşalacak koltuğa oturacak yeni ÖSYM Başkanı için YÖK, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına 3 isim önerecek.

ERDOĞAN TARAFINDAN ATANACAK

Belirlenen isimler, Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak ve müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

İlgili kanun uyarınca, ÖSYM Başkanı devlet üniversitelerinde görev yapan profesör unvanına sahip öğretim üyelerinden YÖK'ün önereceği 3 aday arasından müşterek kararname ile 4 yıllığına atanıyor. Süresi dolan Başkan bir defaya mahsus olmak üzere yeniden atanabiliyor.

DÖNEMİNDE BİRÇOK YENİLİK OLDU

Ali Demir, ÖSYM başkanlığı süresince, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un hazırlanması, sınav güvenliği kapsamında her adaya farklı soru kitapçığı uygulaması, soru havuzu oluşturma, sınav salonlarında kamera ile kayıt, sınav evrakının elektro-mekanik kilitle korunması ve tüm ÖSYM bilgi sistemlerinin güvenli modernizasyonu konularında çalışmalara imza atmıştı.

ÖSYM Başkanı Demir, 2010'da KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda, kopya iddiaları üzerine görevinden istifa eden Ünal Yarımağan'ın yerine YÖK tarafından, 2010 Eylül'de ÖSYM Başkanvekili olarak görevlendirmişti.

Demir, YÖK'ün ÖSYM Başkanlığı için Milli Eğitim Bakanlığı'na önerdiği 3 isim arasından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 29 Mart 2011'de de asaleten atanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim ÖSYM Başkanı Demir'in Görev Süresi Doluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KTÜ Öğrencileri ABD'de Sismik Tasarım Yarışması'nda Mansiyon Ödülü Kazandı
    16:23 KTÜ Öğrencileri ABD'de Sismik Tasarım Yarışması'nda Mansiyon Ödülü Kazandı

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri, ABD'de düzenlenen 21. Sismik Tasarım Yarışması'nda mansiyon ödülü kazandı. KTÜ'yü temsilen yarışmaya katılan İnşaat Mühendisliği ve İç Mimarlık bölümü öğrencileri, başarılı bir performans sergileyerek mansiyon ödülüne layık görüldü. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi
    15:34 Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi

    Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, okullardaki çalışmalar değerlendirilerek, Hakkari'nin eğitim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlar ve öğretmenlere teşekkür edildi.

  • DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı
    15:26 DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı

    DAP İdaresi, tarım meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla idarecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, liselerin altyapısının iyileştirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ve eksikliklerin giderilmesi için destek sağlanacağı belirtildi.

  • Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı
    13:34 Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kent'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

  • 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor
    13:34 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor

    İzmir'de düzenlenecek olan 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, halk dansları gösterileri, müzikaller ve konserlerle çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Şenliğin finalinde ise Yeni Türkü sahne alacak. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tüm yurttaşları bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilişim Akademisi Projesini Hayata Geçiriyor
    13:12 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilişim Akademisi Projesini Hayata Geçiriyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başarılı gençler için Bilişim Akademisi Projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Proje kapsamında gençler sınavla seçilecek ve 2 yıl sürecek eğitimlerde robotik kodlama, yazılım teknolojileri, yapay zeka gibi alanlarda ücretsiz teknoloji eğitimi alacaklar. Akademiden mezun olmak için bilim yarışmalarına ve TEKNOFEST'e katılım zorunlu olacak.

  • Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı
    12:10 Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı

    Fen bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Alagöz, görev yaptığı kentlerde kuş türlerini fotoğraflayarak yüksek lisans tezini tamamladı. Osmaniye'deki Kastabala Kuş Cenneti'nde 195 farklı türün fotoğraflarını çeken Alagöz, kuş fotoğrafçılığını hobi olarak başladığı Kahramanmaraş'tan Muş'a ve son olarak Osmaniye'ye taşıdı. Tez çalışması için Kastabala Sulak Alanı'ndaki kuş türlerini belirleyen Alagöz, 1,5 yılda 195 kuş türünün fotoğrafını çekti. Alagöz, kuşların tanınması ve korunması için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.


Advertisement