Öso'nun Türkmen Komutanı Karslıgil Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Öso'nun Türkmen Komutanı Karslıgil Açıklaması

"IŞİD terör örgütü, İran, İsrail ve Esed'in yaptığı bir örgüttür.

18.07.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAHRETTİN GÖK - Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Türkmen komutanı Zekeriya Karslıgil, "Ordumuz Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed tarafından baskı altına alınmış durumda. Bizim yalnızca bir arkadaşımız var o da Türkiye. Bizi destekleyen ülke Türkiye. Başka bir ülke bizi desteklemiyor, herkes çıkarına bakıyor" dedi.

Karslıgil, Almanya'da Yeşiller Partisi'nden 1995-2005 yılları arasında milletvekili olan amcası Jamal Karsli ile baba ocağı Erzurum'un İspir ilçesine geldi.

Yakınları ile hasret giderip, iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren Tugay Komutanı Karslıgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinin Erzurum İspir'den 100 yıl önce Suriye'ye gittiğini, amca çocukları ve diğer akrabalarla buluşmak için İspir'e geldiğini söyledi.

Karslıgil, gelen desteklerin az olması dolayısıyla ÖSO'nun durumunun şimdilik çok iyi olmadığını ve bütün dünyanın kendilerine karşı çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ordumuz IŞİD ve Esed tarafından baskı altına alınmış durumda. Bizim yalnızca bir arkadaşımız var o da Türkiye. Bizi destekleyen ülke Türkiye. Başka bir ülke bizi desteklemiyor. Herkes çıkarına bakıyor. Maalesef onların da ÖSO'yu zayıflatmak gibi bir planları var. Biz Halep'in Minbiç bölgesindeydik. IŞİD bize saldırdı ve Minbiç'i de işgal etti. IŞİD her taraftan bize saldırdı ve baskı altına koydu. Bizde oradan çekildik ve dedemiz Süleyman Şah'ın mezarının yanına gittik. Orada 4 ay kaldık ve savunduk. Biz orada 13 şehit verdik. Bize orada herhangi bir yardım gelmedi. O bizim dedemizdi, sonuna kadar savunacaktık. Gün gelecek IŞİD'i oradan kaldıracağız. IŞİD'i Esed'den önce bitirmek bizim hedefimiz"

ÖSO'yu zayıflatmaya çalışıyorlar

Karslıgil, IŞİD'in İran, İsrail ve Esed'in kurduğu bir örgüt olduğunu ifade ederek, "Onun arkasında bunlar duruyorlar. Onların amaçları Özgür Suriye Ordusu'nu zayıflatmak ve IŞİD'i güçlü yapmak. Bunların kafalarında bir plan var, onların şartlarına uymak için Özgür Suriye Ordusu'nu baskı altına almaya çalışıyorlar. Bizim mücadelemizin hepsi IŞİD'e karşıdır. Diğer taraftan da Esed'in ordusu da bize baskı yapıyor" diye konuştu.

İsrail'in Filistin'de büyük bir vahşet uyguladığını ancak Esed'in Suriye'deki vahşetinin daha fazla olduğunu belirten Karslıgil, ülkede birçok şehrin mahvolduğunu, 10 milyondan fazla muhacir ve yarım milyon şehitlerinin olduğunu dile getirdi.

Karslıgil, IŞİD'in içinde farklı ülkelerin istihbarat elemanları olduğunu ve onlar tarafından yönetildiğini kaydederek, bunun yanında kötü amaç gütmeyen kişilerin de örgüt içerisinde yer aldığına dikkat çekti.

IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskını da değerlendiren Karslıgil, "Bu kişileri Türk hükümetini baskı altına almak için alıkoydu. Bunu koz olarak kullanıyor. Yalnız, biz biliyoruz ki Türk hükümeti çok hikmetli bir şekilde bu işle uğraşacak ve sonuçta iyi bir neticeye ulaşacak. Biz ona inanıyoruz. Bunların yaptıkları hiçbir kanuna uymaz, insan haklarına da aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Karslıgil, yaşadığı bir rahatsızlığın ardından Türkiye'den büyük destek gördüğünü vurgulayarak, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öso'nun Türkmen Komutanı Karslıgil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement