Osmaniye'ye Gönderilen 7 Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'ye Gönderilen 7 Ambulans Hizmete Girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen tam donanımlı 7 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

25.02.2015 11:03  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen tam donanımlı 7 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, İl Ambulans Servisi Başhekimliği önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kentteki ambulans sayısının 34'e ulaştığını söyledi.

Sağlık sektöründe önemli hizmetler yapıldığını, artık uçak ve helikopterle hasta nakillerinin rahatlıkla yapılabildiğini ifade eden Al, şunları kaydetti:

"Kamu sektörü olarak temel görevlerimiz vatandaşın memnuniyetini sağlamaktır. Son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmeler oldu. Artık uçaklarla, helikopterlerle hasta nakilleri çok rahat bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca acil sağlık hizmetleri alanında çok sayıda araç gereç hizmete girdi. Kentimize tahsis edilen 7 araçla ambulans sayısı 34'e yükseldi. Yeni ambulanslarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, kentte merkezinde 7, Kadirli'de 4, Düziçi'in de 3, Bahçe'de 2, Toprakkale, Sumbas ve Hasanbeyli ilçelerinde 1 acil sağlık hizmetleri istasyonu olduğunu belirtti.

Cingöz, ambulansların vakaya ulaşım süresinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu anımsatarak, "2014'de 37 bin 447 acil vakadan, kentsel bölgede meydana gelen vakaların yüzde 97'sine ilk 10 dakikada, kırsal bölgede meydana gelen vakaların yüzde 96'sına ilk 30 dakikada ulaşıldı" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Kerem Al, ambulansların anahtarlarını istasyon şeflerine teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'ye Gönderilen 7 Ambulans Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement