Osmaniye'de Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Orman Yangını

Osmaniye\'de Orman Yangını

Osmaniye'de orman yangını Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereli köyü yakınları Amanos Dağları eteğinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

17.11.2015 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de orman yangını

Osmaniye'nin merkeze bağlı Dereli köyü yakınları Amanos Dağları eteğinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Şu ana kadar 5 hektarlık kızılçam ormanını küle çeviren yangın, rüzgarın etkisiyle büyürken, Osmaniye ve çevre illerdeki Orman İşletme Müdürlüklerinden gelen çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yangını söndürmek için Osmaniye Orman İşletle Müdürlüğü ekiplerine Adana, Kozan, Kadirli, Düziçi ve Erzin Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen ekipler de destek veriyor. Yangında şimdiye kadar yaklaşık 5 hektar kızılçam ormanı kül olduğu belirtilirken, civardaki zeytin bahçelerin de zarar gördüğü bildirildi. Yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yayılırken, söndürme çalışmaları ise güçlükle devam ediyor. Çok sayıda vatandaş da söndürme çalışmlarında ekiplere yardım ediyor. Yangının ilk çıktığı dakikalarda çok cansız olduğunu belirten bir vatandaş, "Yangın çok cansızdı ama yangını söndürmek için araç olmayınca her taraf heder oldu gitti. Ne bağımız kaldı ne zeytinimiz, ne de ormanımız. Hiç yardım yok. Sadece köyden gelenler var şu anda. Zeytinlerimiz hep başındaydı toplayamadık hepsi yandı kül oldu. Allah yardımcımız olsun. Biz bile yanıyorduk arkadaşlar ikimiz canımızı zor kurtardık" dedi. YANGININA GİDEN ARAZÖZ İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 4 YARALI

Yangına müdahale etmek için olay yerine giden Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 28 yaşındaki İbrahim Avcı yönetimindeki 80 FR 235 plakalı arazöz, 55 yaşındaki Salih Yıldırım kontrolündeki 02 AF 256 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Saat 21.00 sıralarında Musa Şahin Bulvarı Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Kavşağı'nda meydana gelen kazada, yan yatıp sürüklenen kamyonetteki 1'i çocuk 4 kişi yaralandı. Arazöz şoförü Avcı yara almazken, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslar, yaralıları çeşitli hastanelere kaldırdı. Kısa süreli kontrollü bir şekilde sağlanan ulaşım, araçların kaza bölgesinden kaldırılması ile normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dükümü

----------------

-Arazöz aracı

-Arazözten hortum açan görevli ve köylüler

-Hortumun makaradan açılması, vanaya takılması suyun verilmesi

-Yangın yerinin uzaktan görüntüsü

-Alevlerin gökyüzüne yansıyan kırmızılığı

-Yangın bölgesine gelen arazöz ve arkasından giden köylüler

-Yanan ağaçların yakın görüntüsü

-Ağaçların yanan gövdeleri su sıkılması

-Köylü bir vatandaş ile röp.

-Arazözün arkadan görüntüsü

-Başka bir arasözün siren çalarak olay yerinden gidişi

-Yan yatan kamyonet

-Kamyonetin çekici ile doğrultulması

-Kamyonetten yola saçılan eşyalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement