Osmaniye'de "İyi Tarım Uygulamaları" Paneli - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de "İyi Tarım Uygulamaları" Paneli

Osmaniye'de, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından "İyi Tarım Uygulamaları" paneli düzenlendi.

21.05.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından "İyi Tarım Uygulamaları" paneli düzenlendi.

DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Kerem Al, Ahmet Cevdet Paşa salonundaki panelde, tarımın kent ekonomisinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Gıda ihtiyacının dünya nüfusuyla orantılı arttığına dikkati çeken Al, şunları kaydetti:

"Şehrimizde çok çeşitli ürünler yetişmektedir. Bilindiği gibi dünya nüfusu hızla artıyor ve buna bağlı olarak gıda ihtiyacı da artmaktadır. Çağımızda insanlar, sağlıklı, güvenilir ürün tüketme konusunda hassas. Güvenilir ürün, özellikle tarım ülkelerinde olmazsa olmazlardandır. Tarladan tüketiciye kadar denetlenmesi istenmektedir. Mümkün olduğu kadar kimyasaldan arınmış bir ürün sadece insanlarımızın sağlığı için değil, sebze ve meyvede ihracat yapan bir ülke olmamız sebebiyle de önemli. Ürünlerimizin darboğazlarla karşılaşmaması için gönüllülük esasına dayanan tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu tür eğitim çalışmalarıyla bilinç düzeyi artacaktır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da iyi tarım uygulamalarının desteklendiğini belirtti.

Güvenilir gıdayı tüketiciyle buluşturmayı hedeflediklerini aktaran Sağlam, "İyi tarım ve organik tarım uygulamalarında tarladan tüketiciye ulaşana kadar geçen aşamaların takibini yapmaktayız. Bu anlamda, ürün artışı ve güvenilir gıdanın üretimini amaçlıyoruz. Tarım sektöründe, modern üretim tekniklerinin artırılarak ürünlerin tarımsal değerinin yükseltilmesine katkı sağlamak adına bu tür panellerin önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Ufuk Gültekin, ziraat yüksek mühendisi Aylin Velioğlu, sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de 'İyi Tarım Uygulamaları' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement