Osmaniye'de Fırtına Çatıları Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Fırtına Çatıları Uçurdu

Osmaniye\'de Fırtına Çatıları Uçurdu

Osmaniye'de fırtına ve şiddetli yağmur etkili oldu.

06.01.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de fırtına ve şiddetli yağmur etkili oldu. Fırtına nedeniyle çatıların uçtuğu kentte, şiddetli yağmur da bazı mahallelerde su baskınlarına neden oldu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Vatan Mahallesi'ndeki bir binanın çatısı büyük bir gürültüyle uçarak elektrik tellerinin üzerine düştü. Fırtına nedeniyle çatıdan kopan bazı parçalar geniş bir alana savrulurken, parçaların düştüğü bir otomobilde de hasar meydana geldi. Gürültü üzerine dışarıya çıkan mahalle sakinleri çatının uçtuğunu görünce polis, itfaiye ve TEDAŞ'a haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, TEDAŞ'ın elektriği kesmesinin ardından çatıyı tellerin üzerinden indirdi. Kadirli yolu üzerindeki bir asma çatı ise iş makinesi üzerinde düştü.

ÇATI UÇTU, TAVAN ÇÖKTÜ

Çatının uçmasıyla birlikte binadaki mahalle muhtarlığı, terzi ve marketin tavanı da aşırı yağış sonrası su birikintisine dayanamayarak çöktü. Mahalle Muhtarı Baki Bayram, fırtınanın saat 03.00 sıralarında başladığını belirtirken, 12 metre uzunluğundaki bayrak direğinin de fırtına nedeniyle devrildiğini söyledi. Çatı uçtuktan sonra ekiplerden çadır istediklerini ancak alamadıklarını öne süren muhtar Bayram, "AFAD ve Belediye ne işe yarar geceden beri bir çadır bulamadık. Gördüğünüz gibi çatının uçmasından dolayı biriken sular tavanı çökertti. Evraklar, bilgisayarlar, televizyon ve koltuklar tamamen kullanılamaz hale geldi. Aynı şekilde yan taraftaki mahalle terzihanemiz ve mini marketimizde aynı şekilde zarar gördü" diye konuştu.

SU BASKINLARI OLDU

Öte yandan ise Osmaniye'nin Adana yönünden giriş yolu da aşırı yağmur nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kısmen açılan yoldaki ulaşım, trafik ekiplerinin kontrolünde tek şeritten sağlandı. Şiddetli yağmur, bazı mahallelerde de su baskınlarına neden oldu. Osmaniye Devlet Hastanesi Çamlık Evler Sitesi civarındaki Vali Celalettin Cerrah Kadın Konukevi ve Çocuk Sığınma Evi'nin zemin katını da kısmen sular altında kaldı. İtfaiye ekiplerinin ev ve iş yerlerindeki suların tahliyesi için çalışmalara devam ettiği bildirildi. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Fırtına Çatıları Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement