Osmaniye'de "Delağra Spor Şenlikleri" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de "Delağra Spor Şenlikleri" Yapıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde geleneksel "Delağra spor şenlikleri" yapıldı.

17.05.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde geleneksel "Delağra spor şenlikleri" yapıldı.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi tarafından Harkaçtığı Köyü Eğitim ve Kültür Müzesi'nde düzenlenen şenliklerde, gülle atma, halat çekme, yumurta taşıma, kargı atma, bisiklet, halk oyunları ve güreş gösterileri sunuldu.

Şenlikler kapsamında 1900'lü yılların başında Kadirli'de yaşayan ve halk arasında Kara Mustafa olarak bilinirken önce "Deli Kara" sonrasında "Delağra" olarak anılan kişiyi temsil eden heykel açıldı.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, heykelinin açılışında, şenliklerin, halk arasında sevilen biri olan "Kara Mustafa"nın adının yaşatılması anlamında güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Yöresel kıyaetler giyerek "Delağra"yı canlandıran ilkokul öğretmeni Musa Aslansofuoğlu da 1861 yılında doğan ve fiziki gücüyle yöre insanı tarafından sevilen "Kara Mustafa"nın yaşadığı yıllarda kuvvetiyle kısa sürede halk arasında tanındığını belirtti.

"Delağra" adına her yıl geleneksel spor şenlikleri düzenleyeceklerini anlatan Sofuoğlu, "Delağra'nın ölümünden sonra kahramanlıkları herkes tarafından konuşuluyordu. Ben de halk kahramanının unutulmaması için hem roman yazdım, hem de adına şenlik düzenledik" dedi.

Açılışın ardından yarışmalarda dereceye girenlere madalya ve plaket verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de 'Delağra Spor Şenlikleri' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement