Osmangazi'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci - Son Dakika
Yerel

Osmangazi'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Osmangazi\'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Osmangazi Belediyesinde görev yapan toplam 340 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

03.07.2014 11:31  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesinde görev yapan toplam 340 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Hizmet-İŞ Sendikası yetkilileri arasında imzalandı. 2 yılı kapsayan sözleşmeyle işçilere yıllık yüzde 9 oranında zam yapılırken, en düşük işçi maaşı 2 bin 500 lira oldu.

Osmangazi'de geliştirdiği insan odaklı hizmetlerle adından söz ettiren ve bir çok yerel yönetime ilham kaynağı olan Osmangazi Belediyesi, çalışanlarına yönelik iyileştirmelerle de örnek oluyor. Belediye bünyesinde geçici ve sürekli işçi olarak çalışan 340 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Başkan Mustafa Dündar ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin tarafından imzalandı. Sözleşmenin imza töreninde konuşan Hizmet-İş şube başkanı Keskin, "Sözleşme görüşmelerinin başladığı günden itibaren, bizlere karşı gösterdiği olumlu tutumlarından dolayı, başta başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmzalamış olduğumuz sözleşmenin diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

1 Mart 2014 tarihinde başlayan toplu iş görüşmeleri sonunda varılan uzlaşmanın ardından toplu iş sözleşmesine imza atan Başkan Mustafa Dündar da, imzalanan sözleşmenin Osmangazi'ye yakışan bir sözleşme olduğunu söyledi. Osmangazi Belediyesi bünyesinde geçici ve sürekli çalışan 340 işçiyi kapsayan 2 yılık sözleşmenin 6'şar aylık dilimler halinde imzalandığını ifade eden Dündar, "Yaptığımız bu toplu iş sözleşmesi ile Osmangazi Belediyesi'nin bünyesinde çalışan işçilerin ekonomik ve sosyal yaşamlarını daha iyi bir seviyeye getirdiğimize inanıyorum. İşçi olsun, memur olsun, sözleşmeli olsun, Osmangazi'de çalışanların rahat ve güvenli ortamda çalışmalarını sağlamak, onların haklarını korumak bizim görevimiz" diyen Başkan Dündar, "Osmangazi'nin tamamına bir bütün olarak hizmet götürüyoruz. Öncelikle çalışanlarımızın şartlarının düzenli ve daha sağlam olması bizlerin ana düşüncesi. Belediye olarak yapıp yapamadıklarımızla her gün vatandaşa hesap veriyoruz. Devlet deyince vatandaşın aklına belediye gelir ve buraya gelen kişi hizmet bekler. Arkadaşlarımızın da bu güne kadar hizmet noktasında bir eksikliğini görmedik. Bundan sonrada aynı dikkat ve özeni göstereceklerine inanıyorum. Seçildiğimizin ertesi günü memurlarla ilgili sosyal denge zammını imzalamıştık. Bu gün de, işçi arkadaşlarımızla ilgili bir sözleşme imzalıyoruz" dedi.

"İŞİNİ YAPANIN YANINDAYIZ"

Konuşmasında, sendika yöneticilerine birde uyarıda bulunan Başkan Dündar, "Nasıl ki, sözleşme süresince işçi kardeşlerimiz için, 'bu bizim hakkımız, bunları istiyoruz' deyip pazarlık yapıyor, o hakkı almak için bir mücadele gösteriyorsunuz, sendika olarak aynı mücadeleyi çalışanların işinin hakkını verip vermediklerini tespit etme noktasında da göstermenizi bekliyorum. Biz hizmet istiyoruz. Bu düşünce çerçevesinde de işini yapanın her zaman yanındayız. Yapmayanın da karşısındayız. Biz hizmetten yanayız, mesai arkadaşlarımıza haklarını verme konusuna ayrı bir önem veriyoruz. İşyeri huzurunun, birlik ve beraberliğinin korunarak hizmetlerimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. İmzaladığımız sözleşme hepimize hayırlı olsun" diyerek sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninin sonunda Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Keskin, Başkan Dündar'a bir teşekkür plaketi verdi.

2 YILLIK ZAM ORANLARI

osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş arasında imzalanan 340 işçiyi kapsayan sözleşme 2 yıl geçerli olacak. Sözleşmeye göre; işçiler 2014 yılında ilk ve ikinci 6 ayda yüzde 5, 2015 için ilk ve ikinci aylarda yüzde 4,5 oranında zam alacak. İmzalanan sözleşmeye göre, işçilerin sahip oldukları sosyal haklar da yapılan zam oranında artış gördü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmangazi'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement