Osmancık'ta Polisten Sürücülere Leblebi - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta Polisten Sürücülere Leblebi

Osmancık\'ta Polisten Sürücülere Leblebi

Çorum Osmancık'ta trafik polisleri sürücüleri dinlendirmek ve trafik kazalarını önlemek için leblebi ikram etti.

28.08.2014 20:52  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Osmancık’ta trafik polis ekipleri sürücüleri dinlendirmek ve trafik kazalarını önlemek için broşür, Çorum leblebisi ve yanında soğuk su ikram etti.

Osmancık Bölge Trafik Denetleme ve İstasyon amirliğine bağlı trafik ekipleri, Samsun-İstanbul D-100 Karayolunda trafik uygulaması yaptı.

Bölge Trafik ekipleri tarafından yol kenarına alınan sürücülere, trafik kuralları tekrar hatırlatılarak aşırı hız, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımı gibi konularda sürücülere bilgi broşürü ile birlikte Çorum leblebisi ve yanında soğuk su i ikram etti.

Çiftlikler mahallesi mevkisinde oluşturulan uygulama noktasında kenara alınan sürücüler, yapılan etkinlikten son derece memnun olduklarını kaydederek polis ekibinde görevlilere teşekkür etti.

Çorum İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, yaptığı yazılı açıklamada, araştırmalarda trafik kazalarının yüzde 98'inin, insan unsurundan kaynaklandığının belirlendiğine dikkati çekerek, trafik kurallarına uyulmasının, insan hayatı kadar değerli olduğuna dikkat çekti.

Sürücüleri hızlı ve alkollü araç kullanmamaları konusunda uyaran Tarancı, "Hızın, kaza ihtimali, riski ve sonuçları ile doğrudan ilişkisi bulunuyor. Yapılan testlerde, yaklaşık 30 kilometre hızla kaza yapan bir sürücü, bir apartmanın birinci katından düşmüş gibi, yaklaşık 90 kilometre hızla kaza yapan bir sürücü de apartmanın 10'uncu katından düşmüş gibi olduğu tespit edilmiştir" Dedi.

Tarancı, yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklanan trafik kazalarının önlenmesi için mola vermek, araç içini havalandırmak ve yeterli sürede uyuyarak dinlenilmesi gerektiğini vurguladı.





Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık'ta Polisten Sürücülere Leblebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement