Osmancık'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Osmancık'ta 23 Nisan Coşkusu

Osmancık\'ta 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Osmancık'ta kutlandı.

23.04.2015 19:29  Güncelleme: 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen ilk tören 23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 08.45'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalar saat 10.00'da Orgeneral Ahmet Çörekçi Caddesi Ziraat Bankası Dörtyol kavşağında düzenlenen törenle devam etti.

Törene Kaymakam Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz,
Belediye Başkanı Hamza Karataş,Cumhuriyet Savcısı Enver Baltürk,Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Serhan Tongüç,İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gökdere, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında günün önem ve anlamına dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gökdere yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gökdere yaptığı konuşmada; " Türkiye Büyük Millet meclisinin açılışının 95. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliği ve onun "Milletin bağımsızlığı ve yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık

meşalesi 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığın, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin mücadelesiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımlılık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler; aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, insan haklarına saygılı, evrensel, insani değerlerini tam olarak algılamış, karakterli, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu değerler, sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın; başarmak için samimi ve gayretli olun.

Bu duygu ve düşüncelere Gazi Mustafa kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bütün gerçek sahipleri çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepsini saygıyla selamlıyorum" dedi.

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında öğrenciler tarafından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, halk oyunları oynandı. Sportif ve kültürel faaliyetlerde başarı elde eden öğrencilere kupaları ve hediyeleri protokol mensupları tarafından verildi.

Daha sonra saat 13.30'da İnönüzaferi İlkokulu bahçesinde Osmancık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği programına geçildi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği çocuk şenliğinde öğrenciler keman, gitar, bağlama, flüt dinletileri, dans gösterileri, skeçler, monolog, solo şarkı ve türkülerden oluşan gösterileri ile hem vatandaşları eğlendirdiler hem de gönüllerince eğlendiler.

HABER:Mustafa ULUSOY








Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement