Osmancık Sağlık Çalışanları Yemekte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Osmancık Sağlık Çalışanları Yemekte Buluştu

Osmancık Sağlık Çalışanları Yemekte Buluştu

Çorum'un Osmancık ilçesinde Osmancık Devlet Hastanesi personeli ve eczacılar sağlık çalışanlarına "İskilip Dolması" ikramında bulundu.

16.11.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde Osmancık Devlet Hastanesi personeli ve eczacılar yaptıkları organizasyonda sağlık çalışanlarına "İskilip Dolması" ikramında bulundu.

Osmancık'ta sağlık sektöründe görev yapan sağlık çalışanları düzenlenen birlik beraberlik, tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya gelerek davetli ve konuklarına kazanlarda hazırlanan Meşhur İskilip Dolması ikramında bulundular.

Osmancık Gemici Mahallesi Eski Devlet Hastanesi bahçesinde Osmancık Devlet Hastanesi personellerinden İhsan ipek, Yurdal Sal, Doğan Çayır ve Lütfi Küçük'ün organize ettikleri Osmancık Devlet Hastanesi yönetimi ve çalışanları ile eczacıların katkılarıyla hazırlanarak düzenlenen yemeğe Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Yücel başta olmak üzere, Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen Çorum Şubesi Başkanı Fatih Gök, Osmancık Baş savcısı Ercan Ermiş, CHP Osmancık ilçe Başkanı Yunus Özbek, MHP Osmancık İlçe Başkanı Musa Kara, Osmancık Devlet Hastanesi ve sağlık Ocakları doktor ve personelleri, 112 acil servis çalışanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda sağlık çalışanı eş ve çocukları ile davetliler katıldı.

Osmancık Sağlık çalışanlarının tanışma, birlik ve beraberlik yemeğinde, konuklara ancak en kısa 24 saatte hazırlanarak kazanlar dolusu pişirilen, dünyanın en uzun zamanda pişen yemeği Çorum'un ünlü yemeği İskilip Dolması ikram edildi. Yemek, Osmancık kent konseyi başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı' nın yaptığı dualarla başlarken kazanlar bu duanın ardından açıldı.

Sağlık çalışanları yemek öncesi birlik ve beraberlik mesajı vererek, eski hastane bahçesindeki çam ağaçlarının altında oksijen ve moral depoladılar.

Çorum'un ünlü yemeklerinden olan İskilip Dolması, bir gün önceden hazırlanan kazanların altında yakılan odunlarla pişirilmeye başlanıyor. 24 saat boyunca yanan ateşte çeşitli aşamalardan geçen, kendine özel pirinç ve etle pişirilen İskilip Dolması, masa ortasına Lenger denilen özel kaplarla sirke salatası ve ayranla ardından özel hazırlanmış helva ile servisi yapılıyor.


















Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Osmancık Sağlık Çalışanları Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement