Osmancık Kalesinin Restorasyon Projesi Bakanlıkta - Son Dakika
Yerel

Osmancık Kalesinin Restorasyon Projesi Bakanlıkta

Osmancık Kalesinin Restorasyon Projesi Bakanlıkta

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Kalesinin restorasyon projesini Kültür ve Turizm Bakanlığına sunarak 2015 yılı yatırım programına alınmasını talep etti.

18.07.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Kalesinin restorasyon projesini Kültür ve Turizm Bakanlığına sunarak 2015 yılı yatırım programına alınmasını talep etti.

Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Ortaköy, Boğazkale, Osmancık, İskilip ve Dodurga Belediye Başkanları ile partisinin ilçe başkanlarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile buluşturdu. Toplantıya Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın katıldı.

Toplantıda Belediye Başkanları tek tek Kültür Bakanlığına sunulan projeleri hakkında Bakan Yardımcısı Arıcı'ya bilgi verdiler. Bu çerçevede Osmancık Kale Restorasyonu Projesi, İskilip Kale Restorasyonu ve Sokak Sağlıklaştırma ve Arasta Restorasyonu 2. Etap Projesi, Ortaköy Park Bahçe Düzenlemesi, Sokak Sağlıklaştırma, Şapinuva Ören Yeri ve Müze Yapımı Projeleri ve Dodurga Sokak Sağlıklaştırma Projeleri görüşüldü.

Bağcı toplantıda yaptığı değerlendirmede, turizm yörelerine destek kapsamında ilçelerin projelerinin desteklenmesini, özellikle İskilip ve Osmancık Kalelerinin 2015 yılı yatırım programına alınmasını, Hattuşa ve Şapinuva Ören Yerleri ve Açık Hava Müzelerine daha fazla destek verilmesini istedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı görüşmede tek tek not alarak projelerin incelenerek destek sunulacağını söyledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık Kalesinin Restorasyon Projesi Bakanlıkta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement