Ortaca ve Dalaman Sele Teslim - Son Dakika
Güncel

Ortaca ve Dalaman Sele Teslim

Ortaca ve Dalaman Sele Teslim

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçesinde iki günden bu yana etkili olan sağanak yağış, bazı mahallelerde sele neden oldu.

27.10.2014 11:11  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ve Dalaman İlçesi'nde iki günden bu yana etkili olan sağanak yağış, bazı mahallelerde sele neden oldu.

Ortaca ve Dalaman İlçesi'nde hafta sonu aralıklarla yağan dolu ve yağmur, merkezde yaşamı olumsuz etkilerken Dalaman Taşbaşı Mahallesi ile Çalardı Mevkii'nde sele neden oldu. Dağdan gelen suların birleşmesi ile dere taştı. Sel suları nedeniyle yollarda büyük çukurlar oluştu. Yollar kullanılmaz hale gelirken, köprüler çöktü, tarım arazileri ve alabalık tesisleri zarar gördü. Taşbaşı Mahallesi'nde oturan Ramazan Yıldız, 3 evi su bastığını belirterek, şöyle dedi:

"Mahallemizde yol köprü kalmadı. İnsanlar mahsur kaldı. Acil durumlarda dahi ulaşım sağlamak mümkün değil. Yetkililer bir an önce harekete geçmeli. Kepçe ya da greyder gönderilmesini istiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor. İşçilerimiz işine gidemiyor."

Dalaman İlçesi'ndeki Bülüşlü Mevkii'nde bulunan hayvan barınağı da sağanak yağmurdan eklinerirken, Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de su bastı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Türkan Dağdelen, "Barınağın bir bölümünün zemini çöktü. 70 kadar köpek dışarıda" diye konuştu. Şiddetli yağış bu sabah saatlerinde kesildi. - Dalamanmuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca ve Dalaman Sele Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement