Ortaca'da Tarladan Sofraya Sağlıklı Üretim Zinciri Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Tarladan Sofraya Sağlıklı Üretim Zinciri Denetlendi

Ortaca\'da Tarladan Sofraya Sağlıklı Üretim Zinciri Denetlendi

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan planlama çerçevesinde Ortaca ilçesinde gıda üretim, satış ve tüketim yerleri denetlendi.

10.07.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan planlama çerçevesinde Ortaca ilçesinde gıda üretim, satış ve tüketim yerleri denetlendi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Ortaca, Menteşe, Dalaman ve Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli Gıda Kontrol elemanlarının katılımı ile oluşturulan 5 Gıda Denetim ekibi tarafından; 08-09-10 Temmuz tarihlerinde Ortaca İlçe genelinde faaliyet gösteren Gıda Üretim, Satış ve Tüketim yerlerinde, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu ile ilgili yönetmelikler kapsamında çapraz denetim yapıldı.

Denetimlerdeki asıl amacın ceza vermek yerine daha çok eğitim ile kalitenin yükselmesini sağlayarak bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç, "Bizim burada hedeflediğimiz çok daha fazla işyerine turizmin yoğun olduğu sezon çerisinde denetim yapmak, ceza vermek değil. Denetimi eğitim maksatlı yapmak ve vatandaşımızın sağlığını korumak. Vatandaşımızın daha hijyenik daha yüksek kalitede gıda tüketmesini sağlamaktır. Çok kötü şartlarda ve uygun olmayan gıda sunumu yapan iş yerleri için gerekli cezai yaptırımın da uygulamasından kaçınılmayacaktır. Denetimlerimiz, İlçemizde Turizm'in yoğun olarak yaşandığı ve aynı zamanda işyeri sayısının çok olduğu Dalyan ve Sarıgerme mahallelerimizde sezon içinde de devam edecektir. Turizm sezonun yoğun olduğu bu günlerde yerli ve yabancı turistler ile halkımıza hijyen ve yüksek kalitede uygun gıda sunumu sağlayarak sağlıklı ve mutlu insanların olduğu bir cazibe alanı oluşmasına katkıda bulunmaktır. Özetle hedefimiz tarladan sofraya sağlıklı üretim zinciri oluşturmak" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Tarladan Sofraya Sağlıklı Üretim Zinciri Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement